Δίκτυο 5G: Ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018

Αν και πολλοί προσπαθούν ακόμη να προσαρμοστούν στις 4G LTE ταχύτητες, ήδη μιλάμε για το μέλλον του mobile internet το οποίο θα είναι πολύ πιο γρήγορο απ όσο περιμέναμε. Η διαθεσιμότητα 5G ταχυτήτων θα ξεκινήσει από το 2020, αλλά ήδη γνωρίζουμε αρκετά για το ίντερνετ του μέλλοντος.

Το 5G ορίζεται ως δίκτυο που θα “είναι ικανό να μεταφέρει δεδομένα σε 20 gigabits-per-second”, ταχύτητα η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν HD ταινίες σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα οι μέγιστες ταχύτητες 4G φτάνουν 150 megabits per second, αν και οι περισσότεροι δεν τις φτάνουν.

Επιπλέον, το δίκτυο 5G θα έχει την ικανότητα να παρέχει περισσότερα από 100 megabits ανά δευτερόλεπτο, και μετάδοση δεδομένων σε πάνω από ένα εκατομμύριο Internet of Things συσκευές, μέσα σε 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο, σύμφωνα με την αναφορά της Korea Times.

Πριν όμως γίνει η ευρεία κυκλοφορία του το 2020, το 5G αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Pyeongchang, Νότια Κορέα το 2018.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Ιαπωνική βοήθεια για την ανάπτυξη του 5G

Δίκτυο 5G: Ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018, Δίκτυο 5G: Ντεμπούτο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Αυτά είναι και ‘μεις καλά καλά δεν έχουμε 4g εδώ. Πάντως θα είναι πολύ δυνατό 13 φορές πιο γρήγορο σχεδόν από το υπάρχων δίκτυο.
Για να δούμε, κάθε εξέλιξη σε καλό.

eleonora

Ωραιο κολπακι οι διαφημιζομενες ταχυτητες…αλλα ποτε δεν τις πιανουν…ειναι οπως το 3G+ που ελεγε 42mbps και επιανε με το ζορι 2-3,και το 4G που επιανε 150 κ με το ζορι πιανει 7-10.Θα ειναι πραγματικα μεγαλο καταρθωμα αν καταφερουν να παρεχουν 100mbps σε ολους

KostasB

Για μένα το κυρίως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα MB που διαθέτουν οι εταιρείες. Δεν γίνεται να έχω 4G κινητό, να πιάνω πάνω 70Mbps (όπου υπάρχουν διαθέσιμες κεραίες..) και να μην έχω αρκετά Mb για ξόδεμα.

Nikos

Διαφημίζουν 3g-4g πού πρακτικά δεν έχει παντού.Ας φτιάξουν το 3g και βλέπουμε…

Solon

Σε 10 ώρες θέασης HD Streaming έχεις ξοδέψει το μεγαλύτερο μηνιαίο και δήθεν “απεριόριστο” πακέτο δεδομένων της VODAFONE. Είμαστε πραγματικά για κλάματα. Μόνο στην Ελλάδα γίνετε αυτό. Εντελώς άχρηστες στην Ελλάδα αυτές οι ταχύτητες με την τιμή και τους περιορισμούς που έχουν τα πακέτα δεδομένων. Και δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτε. Το 4G δεν το έχω ενεργοποιήσει στο S4 μου. Τι να το κάνω με 750mb το μήνα;
Αλλά και οι καταναλωτές δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Δεν είδα καμιά διαμαρτυρία να γίνετε πουθενά, κανένα διαδικτυακό ψήφισμα, καμιά καταγγελία στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Κοιμόμαστε όλοι σαν τα ζώα εδώ στο Ελλάντα.
Εσείς στο Techkblog σε συνεργασία με άλλα μεγάλα διαδικτυακά forum του χώρου θα μπορούσατε να οργανώσετε κάτι τέτοιο και όλοι μας σίγουρα θα συμμετέχομε.

9gag

νομιζω πως ο Solon μας καλυψε ολους!
τα πακετα δεδομενων και γενικοτερα οι εταιρειες στην ελλαδα με τα δηθεν απεριοριστα συμβολαια τους ειναι για κλαμματα.
εν ετη 2015 υπερχρεωνουν τα παντα…ασε και το μαρκετινγ…ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ 4G+ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ??? που ειμαστε ρε μεγαλε? Ο silver surfer???

9gag

νομιζω πως ο Solon μας καλυψε ολους!
τα πακετα δεδομενων και γενικοτερα οι εταιρειες στην ελλαδα με τα δηθεν απεριοριστα συμβολαια τους ειναι για κλαμματα.
εν ετη 2015 υπερχρεωνουν τα παντα…ασε και το μαρκετινγ…ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ 4G+ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ??? ποιοι ειμαστε ρε μεγαλε? Ο silver surfer???

9gag

sorry για το διπλο ποστ! 🙂

Βαγγος

Χαχαχα κλαιω εδω στην μιση Ελλαδα δεν πιανει 4g και θελουμε 5g…..

Batman

Λυπηρο ρε παιδια,όλοι εστιάζουν στην ταχύτητα και όχι στην ακτινοβολία.5G…δωρεάν καρκίνος για όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.