Ερευνητές πέτυχαν 5G ταχύτητες 1Tbps και έσπασαν κάθε ρεκόρ

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Surrey στο τμήμα 5G Innovation Centre (5GIC) κατάφεραν να φτάσουν ταχύτητες οι οποίες έσπασαν κάθε ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια δοκιμών για την έρευνα που γίνεται πάνω στο 5G οι επιστήμονες έφτασαν το 1Tbps (terabit per second), χιλιάδες φορές πιο πάνω από τις συνδέσεις δεδομένων που έχουμε σήμερα.

Ο επικεφαλής της ομάδα ανέφερε ότι στόχος είναι να δείξουν την νέα τεχνολογία μέχρι το 2018 ενώ θα μπορούσε να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2020.

Θεωρητικά με 1Tbps θα ήταν δυνατό να κατεβάσουμε ένα αρχείο 100 φορές το μέγεθος μιας κανονικής σημερινής ταινίας, σε μόλις 3 δευτερόλεπτα. Η ταχύτητα αυτή είναι 65.000 φορές πιο γρήγορη από τον σημερινό μέσο όρο 4G download ταχυτήτων.

Η ταχύτητα που πέτυχαν οι ερευνητές σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Για παράδειγμα η Samsung έχει φτάσει 7.5Gbps (gigabits per second) που είναι λιγότερο από το 1% της ταχύτητας που κατάφεραν στο πανεπιστήμιο του Surrey.

5g record speeds, Ερευνητές πέτυχαν 5G ταχύτητες 1Tbps και έσπασαν κάθε ρεκόρ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Denis

καλές οι εξελίξεις αλλά σε πραγματική εμπορική εφαρμογή έχουμε πολύ μέλλον ακόμα

Max91

Θέλω αυτή την ταχύτητα με 500mb που δίνουν οι εταιρείες 😀

ΑντώνηςΤ

Ωραία η τεχνολογία αλλά εκτός των DataCenter και πολλαπλών server, ένας απλός server δίνει 1Gbps max (περιορισμός στην lan κάρτα), πως θα φτάσουμε το 1Tbps όταν ο φυσικός lan δίαυλος είναι τώρα max στα 10Gbps και δεν παίζει σε εμπορικό server 😉

Μόνο Wireless/5G δηλαδή?

Κάτι δεν μου κολλάει χεχε… από την άλλη ας έχουμε αέρα για να πιάνουμε φυσιολογικές ταχύτητες, οπότε δεκτό.

Stratos

@ΑντώνηςΤ , μην βιαζεσε μεχρι το 2018-20 σιγουρα θα αναπτυχθει κατι παραπανω και σιγουρα θα υπαρχει και η οπτικη ινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.