Δευτέρα
07/05/2012

ACTA, Η Κομισιόν λέει ότι δεν πρόκειται να περάσει…

Η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τηλεπικοινωνίες, Neelie Kroes, δήλωσε ότι η ACTA δεν έχει και πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Η εμπορική συμφωνία που δεν επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την κυκλοφορία πειρατικού υλικού, παρόλο που έχει λάβει την έγκριση των 22 από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης θα πρέπει να περάσει και από την Κομισιόν προκειμένου να ενσωματωθεί από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια της Επιτρόπου, θα πρέπει να περιμένουμε ότι τόσο το SOPA όσο και το ACTA δεν είναι πιθανό να περάσουν, επομένως θα πρέπει να συνεχίσουμε να θεωρούμε το Ίντερνετ ένα μέρος «ελευθερίας, με ανοιχτό χαρακτήρα, καινοτομία για όλους τους πολίτες».

Η Επίτροπος συνεχίζει να θεωρεί ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το διαδικτυακό έγκλημα αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνει εις βάρους των προσωπικών ελευθεριών των χρηστών του Παγκόσμιου Ιστού. Χαρακτηριστικά αναφέρει σε ομιλία της «ναι, το Ίντερνετ πρέπει να είναι ανοιχτό και ναι πρέπει να είναι ελεύθερο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μία «Άγρια Δύση» χωρίς νόμους».

Γίνεται, λοιπόν, εμφανές, ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα περάσει μία σχετική νομοθεσία που θα ρυθμίζει ζητήματα του Ίντερνετ, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει τη μορφή της ACTA, η οποία εδώ που τα λέμε, ήταν απόλυτη και εξόχως δεσμευτική…

ACTA, Η Κομισιόν λέει ότι δεν πρόκειται να περάσει...

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

    Ρε όξω και ξαναλέω τα τζιμάνια μας το ψήφισαν.

  2. Ο/Η ilias λέει:

    Αντε μπραβο.. Ο τελευταιος χωρος ελευθερης εκφρασης πρεπει να παραμεινει ανοικτος και αδεσμευτος..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.