ADSL Ίντερνετ, Η επαρχία νοσεί

Εκεί που ζει ο καθένας, νομίζει ότι βρίσκεται η αρχή και το τέλος του κόσμου. Για εμάς που μένουμε μόνιμα στην Αθήνα τα προβλήματα με τις τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ σε κάποιο βαθμό έχουν αντιμετωπιστεί ή τέλος πάντων βρίσκουν σιγά σιγά λύσεις, στρώνουν. Τι συμβαίνει όμως στην επαρχία. Η κατάσταση που επικρατεί είναι όπως ήταν πριν από 4 χρόνια στην Αθήνα. Ο ΟΤΕ είναι το αφεντικό, οι υπάλληλοι του σηκώνουν τα χέρια ψηλά και οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν έχουν δύναμη.

, ADSL Ίντερνετ, Η επαρχία νοσεί

Η κατάσταση με τις νέες τηλεφωνικές γραμμές, το ίντερνετ και τις βλάβες φαίνεται να είναι τραγική. Οι γραμμές του ΟΤΕ δεν έχουν φτάσει σε αρκετά σπίτια που βρίσκονται ελάχιστα έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, οπότε ξεχνάμε το σταθερό τηλέφωνο. Ο ΟΤΕ βάζει εμπόδια στις αιτήσεις των εναλλακτικών παρόχων με το πρόσχημα ότι δεν βρίσκει την οδό που έχουμε δώσει στην αίτηση. Είναι αλήθεια ότι στο Ρέθυμνο υπάρχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και διαρκώς τα όρια της πόλης διευρύνονται. Πως όμως εξηγεί ο ΟΤΕ Ρεθύμνου τα παρακάτω:

Κάτοικος της περιοχής Γέφυρα Ζουρίδας έκανε αίτηση για νέα τηλεφωνική γραμμή και ίντερνετ στην κυπριακή εταιρεία CYTA που δραστηριοποιείται και στο νομό Ρεθύμνου. Ένα μήνα μετά την αίτηση, τον κάλεσαν από τη CYTA να του πουν ότι ο ΟΤΕ τους κόβει την αίτηση γιατι δεν βρίσκει τη διεύθυνση του. Να σημειώσουμε ότι στο σπίτι όπου νοικιάζει υπήρχε τηλεφωνική γραμμή και ίντερνετ conn-x μερικές ημέρες πριν, από τον προηγούμενο ενοικιαστή. Στο σπίτι έχει φτάσει καλωδίωση και ο ΟΤΕ έστελνε κανονικά σε αυτή τη διεύθυνση τους λογαριασμού του προηγούμενου ενοικιαστή! Σήμερα όμως δεν μπορεί να βρει τη διεύθυνση. Ξέρετε πια λύση έδωσε ο ΟΤΕ στον αιτούντα της CYTA, να κάνει αίτηση για γραμμή ΟΤΕ, να πληρώσει το πάγιο ενεργοποίησης και τον πρώτο λογαριασμό ΟΤΕ και μετά να κάνει αίτηση για να μεταβεί σε εναλλακτικό πάροχο! Δηλαδή έτσι θα βρουν τη διεύθυνση, διαφορετικά όχι…

Μην πυροβολείτε τους υπαλλήλους του ΟΤΕ
Στις τοπικές εφημερίδες “Ρέθεμνος” και “Κρητική Επιθεώρηση” (Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου 2009), η Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ δημοσίευσε ανακοίνωση με κοινοποιώντας στους κατοίκους του Ρεθύμνου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το μειωμένο προσωπικό. Προβλήματα που φυσικά γίνονται βραχνάς και στους πελάτες του ΟΤΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Καθημερινά δεχόμαστε παράπονα από αγανακτισμένους συνδρομητές του ΟΤΕ, για καθυστερήσεις άρσης βλαβών και νέων τηλεφωνικών συνδέσεων.
Οι τεχνικοί υπάλληλοι του ΟΤΕ στο Ρέθυμνο είναι πλέον ελάχιστοι. Σήμερα υπηρετούν 35 τεχνικοί υπάλληλοι, ενώ πριν την εθελουσία έξοδο του 2005, υπηρετούσαν 85. Συνεχώς ζητάμε νέες προσλήψεις αλλά μάταια.
Ζητάμε την κατανόηση των πελατών του ΟΤΕ και τους ενημερώνουμε ότι οι εναπομείναντες τεχνικοί υπάλληλοι προσφέρουν τα μέγιστα.”
Με τιμή Τ.Δ.Ε Ρεθύμνου

Τι συμβαίνει στα δικά σας χωριά και μέρη που επισκεφτήκατε φέτος το καλοκαίρι; Ποια είναι τα παράπονα και οι καταστάσεις που ζήσατε με τις τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ;
Ας μην μιλήσουμε για mobile broadband. Ικανοποιητικές ταχύτητες πιάνεις μόνο στο κέντρο των πόλεων, που ούτως ή αλλιώς μια καφετέρια με Wi-Fi βρίσκεις. Εμείς το θέλουμε να πιάνει παντού ακόμα και εκεί που δεν έχει φτάσει το ρεύμα. Έχουμε τα laptop μαζί.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
emerson

Χωριό στον Νομό Δράμας – Η σύνδεση dial up τραγική φέτος παρόλο που τις προηγούμενες χρονιές η σύνδεση ήταν ικανοποιητική (όσο ικανοποιητική μπορεί να είναι μια σύνδεση dial up!) Internet on the Go για κλάματα! Ευτυχώς δεν παρασύρθηκα από τη προσφορά για 10GB! Ανακοίνωση για connx κατεξοχήν τη Τετάρτη, αίτηση την Παρασκευή και άμεση ενεργοποίηση το Σάββατο!! Ταχύτητα ικανοποιητική (και απρόσμενη) περίπου στα 1500 kbps (2048 ονομαστική ταχύτητα). Η γραμμή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη χωρίς τόσο συχνές αποσυνδέσεις αλλά ελπίζω να σταθεροποιηθεί σε λίγες μέρες. Μετά από αυτό οι διακοπές παρατάθηκαν αφού υπάρχει η δυνατότητα πλέον για εργασία και στο χωριό!!!

Μαριος

Στον νομό Χανίων έκανα αίτηση για νεα τηλεφωνική σύνδεση στον ΟΤΕ στις 20 Ιουλίου 2009. Όταν έγινε η αίτηση μου είπαν ότι θέλει 7-10 μέρες. Μετά από πολλά τηλέφωνα στο 134 μου είπαν να προσπαθήσω να έρθω και εγώ σε επαφή με τους τεχνικούς γιατί αυτοί δεν τους βρίσκουν. Αν είναι δυνατόν!!! Τελικά κάθε μέρα έπαιρνα τηλέφωνο τους τεχνικούς τις τελευταίες 20 μέρες. Κανένας δεν το σήκωσε ουτε μια φορά!!! Επίσης αν είναι δυντόν! Επιτέλους σήμερα 26 Αυγούστου 2009 με πήρε ο τεχνικός για να έρθει να κάνει την σύνδεση. Να σημειώσω ότι έχω κάνει και αίτηση για ιντερνετ πάλι στον ΟΤΕ και όχι σε άλλη εταιρία. Ελπίζω το ιντερνετ να μην αργήσουν να το συνδέσουν τόσο.

Απο βολο

Ειμαι φοιτητης στο βολο,εβαλα οτε ιντερνετ 8mbs download 1upload και εχω το πολυ 4.5download kai 0.27upload.Τους το λεω και μου λενε οτι δεν υπαρχουν γραμμες!!!!ειναι δυνατον απεναντι απο πολυτεχνειο να μην υπαρχουν γραμμες????Τελικα ιντερνετ οτε συμφερει να βαλεις μονο στο κεντρο της πολης.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ

ρεθυμνο

ατσιποπουλο ρεθυμνου – αιτηση για τηλεφωνικη γραμμη οτε σε καινουριο σπιτι
απαντηση…
“δεν υπαρχουν διαθεσιμες γραμμες, θα πρέπει να περιμενετε να αδειασουν καποιες,ειστε σε λιστα προτεραιοτητας” ετος 2012, 5χλμ.απ’το ρεθυμνο, σε μια απ’τις πιο γρηγορα αναπτυσομενες οικιστικα περιοχες οχι μονο στη κρητη αλλα και στην ελλαδα…

ΝΙκος

Καλησπέρα.

Αύριο θα κάνω αίτηση στον ΟΤΕ για νεα γραμμή με Double Play 24 για νέα κατοικία στο Ατσιπόπουλο (Βιολί Χαράκι για την ακρίβεια). Μου ειπαν για αναμονή 1 μήνα περίπου. Από ταχύτητες τι παίζει στην περιοχή? Δε λέω να πιάνει 24 αλλά δε θέλω να σέρνεται κιόλας.

Ευχαριστώ,

Νίκος

ΓΙΩΡΓΟΣ

φοιτήτρια στο ρέθυμνο που νοίκιασε σπίτι επι της οδού Κουρητών …. κατόπιν αιτήσεως γιά σταθερό τηλέφωνο στόν ΟΤΕ…. τής απάντησαν οτι δέν ειναι δυνατή η σύνδεση λόγω έλλειψεις ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ…..!!!!! ( ΕΤΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.