Amazon Cloud Player και Storage, Όλα στο σύννεφο και στο Android

Οι φήμες υπήρχαν, η Amazon σφύριζε αδιάφορα, κάποιοι το περίμεναν πρώτα από τη Google ή την Apple, ήρθε σιωπηλά από την εταιρεία του Jeff Bezos. Είναι οι υπηρεσίες Cloud Computing της Amazon για να έχεις διαθέσιμη τη μουσική σου βιβλιοθήκη με αρχεία MP3 από οποιοδήποτε υπολογιστή και Android κινητό με σύνδεση στο ίντερνετ.

, Amazon Cloud Player και Storage, Όλα στο σύννεφο και στο Android

Τα μουσικά αρχεία MP3 μπορούν να γίνουν upload από οποιονδήποτε υπολογιστή και μετά να τα ακούσετε με streaming πάλι μέσα από υπολογιστή ή μέσα από smartphones με Android. Στο smartphone θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή Amazon MP3 από το Marketplace ενώ στον υπόλογιστή αν θέλετε να κάνετε donwload κάποια από τα τραγούδια ή τα αρχεία σας θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε μια ακόμα εφαρμογή.

Επίσης εκτός από μουσική επιτρέπεται να ανεβάσετε άλλα αρχεία όπως βίντεο, φωτογραφίες και documents.

Οι υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και για εμάς εδώ από Ελλάδα και είναι δωρεάν τα πρώτα 5GB. Από εκεί και πέρα οι τιμές έχουν ως εξής:

20GB – $20/ χρόνο
50GB – $50/ χρόνο
100GB – $100/ χρόνο
200GB – $200/ χρόνο
500GB – $500/ χρόνο
1.000GB – $1000/ χρόνο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panagiotis G.

Έλα Αλέκο.. έχεις iPhone; κρίμα 🙂
https://techcrunch.com/2011/03/28/amazon-cloud-player-ios/

tom not

Μια παρατήρηση.Το επίθετο bezos ανήκει στον πατριό του miguel bezos από την κούβα.Δεν έχει καμία σχέση με ελλάδα ο jeff bezos ασχέτως αν μοιάζει το επίθετο του για ελληνικό.Ο ιδρυτής πάλι της rim με τα blackberry είναι όντως έλληνας και είναι ο mike lazaridis(άσχετο αλλά έτσι το έγραψα)

Καλό και το cloud, αλλά όταν πέφτει, γκρεμοτσακίζεται (τόσο ψηλά που είναι) και το downtime δεν είναι τρία λεπτά :Ρ

Chris

δεκαετια του 70 στην Ελλαδα
“καλο το ρευμα, αλλα συνεχεια διακοπες εχει αυτη η ΔΕΗ. Εμεις προτιμουμε την λαμπα πετρελαιου”

All I ‘m saying is το “cloud” είναι πιο σύνθετο μάρκετινγκ τρικ κι άχρηστο στον home user κι απο το iPhone επί τους Εβραίους εις την προσελήνωση.

Προτιμώ το εξίσου άτοπο ψυχάκιας συνωμοσιολόγος από το Έλληνας ακούγεται βαριά πια αυτή η φράση ^.^

Ή με άλλα λόγια η Google μας υπαγόρευσε την ανάγκη του cloud computing, ώστε να “αγοράσει” σίγουρο διαφημιστικό κοινό gmail, blospot, youtube, picasa, κλπ
Και το λέω αφήνοντας πάντα έξω από τη συζήτηση φυσικά τον όρο “free services”, που την απαλλάσσει από αποζημιώσεις και το πραγματικό uptime των υπηρεσιών της. Κανένας τρελός θα έλεγε ότι μας αγόρασε με το χαμόγελο και μας έδεσε τα χέρια ξέρω ‘γω.

tom not

χαχαχα!cVlachakis καλα έκανες γιατί εκεί θα κατέληγε η συζήτηση.Και εγώ έλληνας νόμιζα ήταν.Πάντως ενδιαφέρουσα υπηρεσία αυτή.Να το θυμηθείτε θα δούμε πράματα και θαύματα από το amazon τα επόμενα χρόνια,πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα στενά όρια του eshop και θα επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες.Λέτε να δούμε amazonphone?

SonicYouth

Υπάρχει τρόπος κάποιος να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη υπηρεσία σε iOS συσκευές ακολουθώντας την διαδικασία που περιγράφεται στο παρακάτω λινκ

https://mashable.com/2011/03/29/cloud-player-ios-guide/

Ιωάννης Π.

Καλό αλλά έιναι US-only. (κείμενο απο το android market)
The Amazon MP3 app for Android now includes both the Amazon MP3 store and Amazon Cloud Player (US-only). Shop for music and play music stored on your Android device. In the US version, play or download music stored in Amazon Cloud Drive.
Ισως αργότερα έρθει και η EU version.

Marios Basileiou

@tom not “..Λέτε να δούμε amazonphone?”
Δες αυτο το amazon phone που διερευσε 😛
https://www.androidpolice.com/2011/04/01/exclusive-amazon-to-introduce-4-3-inch-dual-core-blaze-smartphone-this-summer-leak-pictures/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.