Οι Amazon, eBay, Facebook, Google δημιουργούν την Internet Association

Καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να ελέγξουν το ίντερνετ, τέσσερις online κολοσσοί, οι Amazon, eBay, Facebook και Google αποφάσισαν να αντιδράσουν με τη δημιουργία της Internet Association, η οποία θα έχει ως βασικό της στόχο της διατήρηση της ελευθερίας του ίντερνετ.

Η Internet Association έχει ήδη φτιάξει το δικό της website, το οποίο είναι ακόμα σε στάδιο κατασκευής, και συνεργάζεται με πρώην στελέχη του αμερικανικού Κονγκρέσου προκειμένου να μπορέσει να επηρεάσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις που ενδέχεται να παρθούν στο μέλλον και να έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των ελευθεριών στο ίντερνετ, όπως είναι η ACTA.

H ομάδα των τεσσάρων θα έχει νεότερα τον Σεπτέμβρη, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες οργάνωσης, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους του κάθε πολίτη που θέλει το ίντερνετ να είναι ένας πραγματικά ελεύθερος χώρος έκφρασης, επικοινωνίας και αλληλόδρασης.

, Οι Amazon, eBay, Facebook, Google δημιουργούν την Internet Association

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREGO

πρεπει να συνασπιστει μαζι τους και το YOU TUBE.
θετικη κινηση ελπιζω και εξελιξη.

pk

το youtube ανηκει στην google…

GREGO

ΟΚ pκ… δεν ημουν σιγουρος. thanks.

Ηλιας

Παρα πολυ θετικο αυτο!!

ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ! ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΗ CIA ?

Το Facebook δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.
Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία «The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος)…

Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:
«Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA».
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: «400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…»

Νίκος

Συμφωνώ απόλυτα με τον Πασχάλη. Ειναι επικινδυνη αυταπάτη να πιστευει κανει ότι τέτοιοι κολλοσοι δεν μας ελέγχουν ακριβώς αξιοποιώντας το ιντερνετ που άλλωστε είναι στα χέρια τους (υποδομές κλπ) και όχι στα χέρια των χρηστών όπως θέλουν να πιστεύουμε.
Όταν ανοιγεις δωρεάν ένα gmail δεν σημαίνει ότι σου ανήκει κιόλας, γι’αυτό το νου σας…

DiChatz0707

Να δω εκπροσωπο της CIA να κατασκοπευει φωτο απο κοριτσακια με duckface και τι στον κοσμο! 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.