Intel: Πέθανε ο θρυλικός CEO Andy Grove σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο θρυλικός CEO και πρώην πρόεδρος της Intel, Andy Grove. O Grove ήταν η πρώτη πρόσληψη της Intel, η οποία ιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της Fairchild Semiconductor, το 1968.

Ο Grove εντάχθηκε στο δυναμικό της Intel από την πρώτη μέρα ως director of engineering, το 1979 έγινε πρόεδρος της εταιρείας και το 1987 πήρε τη θέση του CEO της Intel. Από την θέση του CEO έφυγε όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη, αλλά συνέχισε να εκτελεί χρέη προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το 2004.

Η τεράστια συμβολή στην Intel

Η συμβολή του στην Intel ήταν τεράστια, καθώς την μετέτρεψε από κατασκευαστή memory chips στον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών στον κόσμο. Τα έσοδά της εκτοξεύθηκαν από το 1.9 δισ. δολάρια στα 26 δισ.

Χάρη στις κινήσεις του ο Grove κέρδισε την φήμη ως ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους της Silicon Valley και έκανε την Intel μια από τις ελάχιστες εταιρείες που συνέχισε να αναπτύσσεται μετά την δραματική αλλαγή στη βασική της δραστηριότητα.

Ο ίδιος είχε κερδίσει τον θαυμασμό μεγάλων ονομάτων στον χώρο της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου και του Steve Jobs. Μάλιστα ο Jobs λέγεται ότι το 1997 τον ρώτησε αν θα έπρεπε να επιστρέψει στην Apple.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Γεννήθηκε στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας το 1936, τα παιδικά χρόνια του Andy Grove δεν ήταν καθόλου εύκολα, σε ηλικία μόλις 4 ετών προσεβλήθη από οστρακιά κάτι που του προκάλεσε μερική απώλεια ακοής. Όταν ήταν 8 ετών οι Ναζί εισέβαλαν στην Ουγγαρία και έστειλαν 500.000 Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαζί με τη μητέρα του και με τη χρήση πλαστής ταυτότητας, ο Grove και η μητέρα του κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

Κατά την διάρκεια της Ουγγρικής επανάστασης το 1956 κατάφερε να δραπετεύσει στην Αυστρία και στη συνέχεια στην Αμερική. Στη Ν. Υόρκη πήρε το πτυχίο του και πήγε στην Καλιφόρνια για PhD.

andy grove died, Intel: Πέθανε ο θρυλικός CEO Andy Grove σε ηλικία 79 ετών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.