ANEK Lines, Δορυφορικό ίντερνετ με 3 ευρώ τις 2 ώρες

Στην Κρήτη ταξιδεύω πάντα με την ANEK Lines προς τα Χανιά. Δυστυχώς και φέτος το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται το χωριό μου, παρέμεινε χωρίς καράβι, αλλά προτιμώ τη διαδρομή από τα Χανιά παρά από το λιμάνι του Ηράκλειο. Μέσα στο πλοίο (Έλυρος), μπορείς να προμηθευτείς κάρτες για ίντερνετ με 3 ευρώ τις 2 ώρες. Δοκίμασα λοιπόν την υπηρεσία, στο iPad.

, ANEK Lines, Δορυφορικό ίντερνετ με 3 ευρώ τις 2 ώρες

Αγοράζεις την κάρτα σου από τα καταστήματα του πλοίου και όταν συνδέεσαι στο ξεκλείδωτο ασύρματο δίκτυο, σου ζητάει το username και το password της κάρτας. Οι ταχύτητες όχι ιδιαίτερα υψηλές. Καθυστερεί αλλά κάνεις την δουλειά σου, 8 ώρες κάνει το “αργό” (και οικονομικό, 38 ευρώ πήγαινε-έλα, πρωινό δρομολόγιο, κατάστρωμα και μηχανή) καράβι για Κρήτη, με κάτι πρέπει να απασχοληθείς.

Εσείς που ταξιδέψατε με πλοίο για τους αγαπημένους σας προορισμούς, είχαν διαθέσιμο ίντερνετ μέσα; Παρατηρήσατε τιμές; Το δοκιμάσατε;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnKarak

Πήγα στη Σκόπελο (Βόρειες Σποράδες) με το Speed Cat 1 της Hellas Speed Cat και γύρισα με το Flyingcat 5 της Hellenic Seaways. Ούτε το ένα ούτε το άλλο είχαν τέτοια παροχή. Ευτυχώς όμως στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού (δυόμιση ώρες) είχα 3G οπότε ψιλοσέρφαρα από το iPhone.

Αν και ξεφεύγω λίγο απ΄το θέμα, να αναφέρω ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου έκπληκτος είδα το laptop και το iPhone μου να συνδέονται σε ασύρματο δίκτυο του δήμου που καλύπτει το λιμάνι. Μακάρι να το δούμε αυτό τα επόμενα χρόνια σε όλα τα λιμάνια και γενικότερα σε χώρους που κινούνται τουρίστες (αεροδρόμια κλπ)!

Balantis7

Υπάρχει και φέτος το wifi στον Πειραιά.
Εγώ ταξίδεψα για Xανιά με την ανταγωνίστρια της ΑΝΕΚ, την bluestar, με το πλοίο blue horizon. Είχε μέσα παροχή wifi ίδια με της ΑΝΕΚ στην ίδια τιμή. Δεν πήρα γιατί παλιότερα που είχα πάρει από την ΑΝΕΚ είχα απογοητευτεί. Πήγαινε πολύ αργά και περισσότερο έσπασα τα νεύρα μου παρά πέρασα ευχάριστα την ώρα μου. Από διπλανούς πάντως που είδα, τις άνοιγε τις σελιδούλες ικανοποιητικά.

Alex

Ωραίο καράβι το Έλυρος, πάντα φοβόμουν το ίντερνετ στα πλοία, επόμενη φορά θα το δοκιμάσω όμως! Και οικονομικό φαίνεται, και 3g δεν πιάνει στη διαδρομή!

Βαγγέλης

Πέρυσι είχα ταξιδέψει με πλοίο των Μινωικών για Ηράκλειο, σε συγκεκριμένους χώρους (αν θυμάμαι καλά) είχε Forthnet HotSpot, εγώ τουλάχιστο το χρησιμοποίησα σε ένα από τα σαλόνια του πλοίου. Φέτος, με τον Έλυρο κι εγώ, χρησιμοποίησα το φορητό internet της Cosmote από το οποίο έμεινα ευχαριστημένος γενικότερα…

Frank16

Kαλημερα ! Εγω ταξιδεψα με Minoan (Knossos και Festos) 2 φορες πηγαινε-ελα στο Ηρακλειο. Αυτοι εχουν εκει μεσα forthnet hotspot, και οι καρτες που εδιναν για 2-3 (δεν θυμαμαι ποσες) ωρες, ΟΛΕΣ ειχαν εξαντληθει … η μονη καρτα ποη υπηρχε ηταν για 25 ωρες + 25 ωρες δωρο ! με 10 ευρω (τυχαιο ? δε νομιζω …) , φυσικα δεν μπορουσες να μπεις σε 2 pc συγχρονως με την ιδια καρτα οποτε ΚΑΘΕ ατομο της παρεας εσταξε 10ευρα … στις πρωτες δυο μετακινησεις ειχα laptop και δεν ειχα κανενα προβλημα να συνδεθω, η ταχυτητα μετρια αλλα απ το τιποτα … στις επομενες δυο μετακινησεις ειχα το ipad οπου την πρωτη φορα δεν μπορεσα να συνδεθω για αγνωστο λογο (ισως εκανα καμια λαλακια δεν θυμαμαι) στην επιστροφη ομως με το που ανοιξα τον safari εμφανιστηκε το πεδιο για username – pass οποτε καταφερα να μπω και με το ipad. αλλη μια λαλακια ειναι οτι ταξιδευα νυχτα, και το wifi επιανε ΜΟΝΟ στον χωρο της καφετεριας – σαλονι !!!! και ΟΧΙ στις καμπινες … Τωρα εχω καπου στις 44 ωρες τωρα και μπορω να τις χρησιμοποιησω σε ολα τα forthnet hotspots, ή στο σπιτι, οπου δεν εχει νοημα, βεβαια το μονο hotspot… Συνέχεια »

Panos

Και εγώ ταξίδεψα για χανιά με το Blue Horizon και τελικά πήρα την καρτούλα (3 ευρώ 2 ώρες) μιας και ειχα το λαπτοπ μαζι. Αν και κατάφερα να ανοίξω τα βασικά και να σερφάρω για λίγο μετά α΄ρχισε να κολλάει αρκετά και την τελευτάια ώρα το εκλεισα τελείως

Fadasma

Το πρόβλημα μάλλον είναι οτι είναι ξεκλείδωτο το ασύρματο δίκτυο, συνδέονται όλοι (χωρίς να το γνωρίζουν ή απλά για να δοκιμάσουν αν δίνει ίντερνετ) με αποτέλεσμα αυτό να μπουκώνει και να σέρνεται η σύνδεση σε αυτούς που έχουν πληρώσει.

Dimitris

Κατέβηκα Κρήτη με KNOSSOS PALACE (MINOAN) και επειδή έχω FORTHNET είχα δωρεάν πρόσβαση όλο το ταξίδι. Στην επιστροφή, ήμουν με FESTOS PALACE (MINOAN) και δεν δούλευε… Έκανα log-in και μου έβγαζε service unavailable..

Οι ταχύτητες βέβαια ήταν αργές (ούτε λόγος για video youtube) και η απόκριση ακόμα πιο αργή. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δορυφορικό internet και οι αποκρίσεις είναι πάνω από 3 δευτερόλεπτα λόγω της τεράστιας απόστασης του γεωστατικού δορυφόρου.

grtsik

ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΠΙΡΙΜΠΑ !!!
Ετσι κάνεις και γνωριμίες 🙂

weakwire

Ρόδο που πήγα είχα αρκετές φορές 3g με vodafone.Πολύ ικανοποιημένος.Δε το περίμενα.Η τιμή στο καράβι τσουχτερή μου φάνηκε…

Ερωτοκριτος

5e η ωρα στο δρομολογιο Σαμος-Πειραιας της hellenic….

marios

ego taksidepsa me to blue star diagoras, alla tous eixe xalasi to wi-fi elpizo mexri ti kiriaki pou girnao na to exoun ftiaxei.

Ερωτοκριτος

Κωστα, οχι απλως ακριβο, απαραδεκτο ειναι. Καλα γενικως ειναι απαραδεκτη εταιρια, αλλα εχει το μονοπωλειο και κανει οτι θελει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.