Anonabox, η compact συσκευή που διατηρεί την ανωνυμία σας στο internet

To internet όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, τα πάντα σχεδόν είναι όπως φαίνεται ευάλωτα σε εισβολείς και τα προσωπικά δεδομένα εκτεθειμένα. Όμως μια ομάδα από developers θέλει να αλλάξει αυτή την κατάσταση για όσους θέλουν να σερφάρουν στο internet χωρίς να συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες.

Δημιούργησε το Anonabox που στηρίζεται πάνω στο open source λογισμικό γνωστό ως Tor, το οποίο κωδικοποιεί τις δραστηριότητες του χρήστη στον Παγκόσμιο Ιστό. Ενώ το Tor χρειάζεται κάποιες τεχνικές γνώσεις για να το χρησιμοποιείς, το Anonabox θα είναι plug-and-play. Απλά θα συνδέεις το Anonabox στο router και μετά θα μπορείς να συνδέσεις όποια συσκευή θέλεις σε αυτό, με WiFi ή ethernet, και να σερφάρεις στο internet με ασφάλεια.

Η ομάδα του Anonabox αρχικά ζητούσε 7.500 δολάρια στο Kickstarter για το Project αλλά μέχρι στιγμής έχει σπάσει τα ταμεία μαζεύοντας πάνω από 290.000 δολάρια και απομένουν ακόμη 28 μέρες.

Δείτε το project στο Kickstarter

anonabox, Anonabox, η compact συσκευή που διατηρεί την ανωνυμία σας στο internet

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜΑΝΩΛΗΣ79

Ολοι τα ιδια λενε για ασφαλεια και βλεπουμε τι γινεται με τα “fappening”. Aσε που αν οντως λειτουργει θα μπορουσε να χρεισιμοποιηθει για παρανομους σκοπους……

Solon

Με απλά λόγια αυτό που κάνει είναι να αποδομεί τα πακέτα δεδομένων που στέλνεις και λαμβάνεις δρομολογώντας τα σε πολλαπλούς κόμβους με κρυπτογραφημένες συνδέσεις. Έτσι δεν είναι εύκολο για κάποιον να μαζέψει όλα τα πακέτα δεδομένων που χρησιμοποιείς και να τα ανασυνθέσει ώστε να παρακολουθήσει την δραστηριότητά σου στο δίκτυο. Αυτό φυσικά προσφέρει κάποια προστασία ειδικά από “μικρούς παίκτες” π.χ. ΕΥΠ. Ωστόσο φυσικά αν σε βάλουν στο μάτι για κάποιο λόγο “οι μεγάλοι” δεν σε σώζει τίποτα. Δεν υπάρχει βασικός κόμβος στο διαδίκτυο στον οποίο να μην έχει πρόσβαση η NSA η οποία με την σειρά της δίνει πρόσβαση σε όλες τις μυστικές υπηρεσίες των “μεγάλων¨ συμμάχων της για τις περιοχές τους. Στην συνέντευξη που έδωσε ο Σνόουντεν πριν ένα μήνα είπε ότι η NSA έδινε όλα τα feeds από τους κόμβους επικοινωνιών ολόκληρης της μέσης ανατολής χωρίς απολύτως καμιά λογοκρισία στης Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι γίνετε. Τορ ξετόρ αν πας να κάνεις πραγματική ζημιά στο σύστημα σε παρακολουθούν και δεν το παίρνεις και χαμπάρι. Και επειδή κάποιοι μπορούν να πουν ότι λέω p@p@rie$ ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν την συνέντευξη Σνόουντεν. Και αυτά που είπε για την παγίδευση των servers και των routers του διαδικτύου από… Συνέχεια »

Constantine

Συμφωνω σε αυτα που λεει ο Solon, δν εχω διαβασει την συνεντευξη του Σνοουντεν αλλα δν μου φαινετε παραλογη η δυναμη παρακολουθησεις που εχει η NSA, αλλα και παλι αν το project οντως λειτουργει οπως λεει και ειναι ενας καλος τοιχος προστασιας για τις μικροτερες υπηρεσιες η και ακομα στο traking που κανουν site προκειμενουν ν πουλησουν την δραστηριοτητα στο ιντερνετ σε διαφημιστικες εταιριες τοτε γτ οχι ν μην το χρησιμοποιησει καποιος, ετσι για το γαμωτο ρε πουστη, οσο μπορω δν θ τους αφησω ν γινω προιον

STAVROS

να μας πουν επισης τι εχουν προβλεψει για το ipv6 Που ουσιαστικα η καθε συσκευη θα εχει μια στατικη v6 διευθυνση η οποια θα προκειπτει με αλγορυθμο απο την mac adrress της καθε συσκσευης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.