Επίθεση από τους Anonymous Ελλάδας και Κύπρου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τα ξημερώματα σήμερα η ομάδα χακερς των Anonymous από Ελλάδα και Κύπρο παραβίασε τη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και ανέρτησε βίντεο (ακολουθεί παρακάτω) και κείμενο όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “η δημοκραρτία γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε” και προειδοποιούν.

Προειδοποιούν ότι θα παραβιάσουν και άλλες ιστοσελίδες υπουργείων, αλλά και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης ενώ ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την Συμφωνία ACTA και δίνουν δύο εβδομάδες διορία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα του υπουργειου Δικαιοσύνης δεν έχει επανέλθει και είναι μη διαθέσιμη www.ministryofjustice.gr


video kudos to Thomas

, Επίθεση από τους Anonymous Ελλάδας και Κύπρου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης

, Επίθεση από τους Anonymous Ελλάδας και Κύπρου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης

, Επίθεση από τους Anonymous Ελλάδας και Κύπρου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης
screenshots kudos to Alessio

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SokosInGr

Καλα τους εκαναν,τους αξιζει…μπραβο τους!

PANAGIOTIS CH

AAAAWWWWW YEAAAAHHH!!

koutsou

Μια μικρή διόρθωση μόνο. Στο βίντεο αν δεν κάνω λάθος λέει : «η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε» και όχι η δικαιοσύνη.

Panagiotis Gr.

ευτυχώς έχουμε τους ξένους να μας θυμίζουν κάποια πράγματα γιατί εμείς….. και έχουνε δίκιο. οι κυβερνήσεις πρέπει να μας φοβούνται όχι εμείς αυτές.

npapanikolaou

Αυτή η κίνησή θα έχει διεθνή απήχησή.
Να χαρώ τα παλικάρια μου, άντε με το καλό
και στου υπουργείο οικονομίας για να αρχίσουν
να βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα..

σάκης

Εφόσον η επίθεση έγινε σήμερα τα ξημερώματα πως γίνεται το βίντεο και έχει ημερομηνία 31/1;

jimdem

@σάκης Προφανώς δεν το βιντεοσκοπούσαν και το ανέβαζαν παράλληλα με το hacking της ιστοσελίδας!

giorgio

Anonymous For The Win. V for Victory.

antonis

αφου διελυσαν τη 17Ν λιγα χρονακια πριν,τωρα ο λαος περιμενει μεσιες μεσω νετ..Μπραβο στα παιδια οπως και να χει.

John

FUCKKKKKKKKKKKKKK YEAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

A.A.

Μπράβο στους Anonymous. Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω!

ZJ-HELLAS

Μπραβο τους!Εχουν απολυτο δικαιο.Εχει καταλυθει καθε εννοια δημοκρατιας,ελευθεριας και δικαιοσυνης.Οσον αφορα την ACTA και οχι μονο,τα ελεγχομενα ΜΜΕ σφυριζουν αδιαφορα…

Dimitris

Μπράβο στα παιδιά!!!
Αφού οι 300 αποφάσισαν πόλεμο στους Έλληνες, ας υποστούν
τώρα τον Κυβερνοπόλεμο. Όσο για το ACTA είναι απαράδεκτο!!!
Ποιος αποφάσισε να υπογράψει και η Ελλάδα? Ψηφίστηκε στη Βουλή?

Lefteris

Το ANT1 το εκανε γαργαρα το ACTA… ειπανε πως απλα το κανανε για την Τροικα… το κακο επισης ειναι οτι ειπε οτι κανανε πολλα λαθη και σε λιγες ωρες θα πιαστουν, ας ελπισουμε να μην ειναι αληθεια! Μπραβο στα παιδια… το ACTA θα αποφασιστει στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο τον Ιουνιο!

Νίκος

me gusta!

Βασίλης

Καλά τους κάνουν!!!! Όλα τα άπλητα στην φόρα!!!! Άκουν server στην forthnet δηλάδη πληρονουμε και τον server της ιστοσελίδας στην forthnet?????
Διαλήστε τα πάντα στο Πολιτικό ίντερνετ!!!! Και στα ΜΜΕ που τους καλύπτουν!!!

Dimitris

Οι anonymous δεν ειναι ΜΟΝΟ ξενοι… Ειναι και ελληνες μαζι.

koss

Eτσιι Anonymous Hackers γεραα!!

Panos7GR

Μαζί σας είμαστε ΟΛΟΙ!!!
Ίσως μόνο έτσι να νιώσουν… Καιρός να καταλάβουν ότι έρχεται η ώρα τους!

kostisp

Εεεετσι καλα κανουν και εγω μαζι τους

Dark_Zompie

Έτσι! Καλα Να Κάνετε!

Υ.Σ : Κανονίστε Να Χακάρετε Το Techblog……. 😀

nikos14

Εεεεετσιιιι. Anonymous!! Τωρα ειναι που δεν πρεπει να επαναπαυτουμε.. και να σηκωσουμε και τ δικο μας κεφαλι … εχουμε το στηριγμα.. δεν μπορουν να κανουν τα παντα για εμας… ‘δημοκρατια’ μας εδωσαν και θα τους δωσουμε και εμεις…γιατι οσο αργα και αν ειναι και οσο και χρονο να παρει… ολοι οι παγκοσμιοποιημενοι ελληνες πολιτες κρυβουν μεσα εναν αληθινο αγωνιστικο ελληνα.. το ποτε θα τ καταλαβουμε ειναι τ θεμα. Η δυναμη του λαου παταει καθε κυ ερνηση. Τι αλλο να φοβηθουμε? Την πεινα?την εξαθλιωση?τις περικοπες?μια τηλεοραση που απο τα νεα σου πεταει την ψυχολογια στα πατωματα? Τιποτα… πολλα κακα ηρθαν γι εμας..γι αυτους τιποτα ακομα. Και αν το παρουμε αλλιως… ενας ανθρωπος εχει ταυτοτητα…ο λαος ειναι λαος… ειναι Anonymous ρε παιδι μου 😀 😉

Damianos Kalanidis

Ρε μάγκες χαλαρώστε λίγο..

1) Και τι άλλαξε στη ζωή σας που έπεσε μια σελίδα του υπουργείου?
2) AN η σελίδα έγινε με τις κλασικές μεθόδους ανάθεσης δημόσιων έργων σε εταιρίες( που επειδή έχουν κονέ με υπουργούς και οι υπάλληλοι τους επειδή απλά ξέρουν το joomla θεωρούνται super webdevelopers ), για άτομα με εξιδεικευμένες γνώσεις υπολογιστών(hackers) δεν είναι δύσκολο να την ρίξουν. Δείτε μόνο τι γελοίους κωδικούς είχαν βάλει..

Γιώργος Μαρ.

Μπράβο τους! Έτσι , κι άλλο!

Damianos Kalanidis

Εγώ θα παραδεχτώ τους Anonymous όταν μπουν στους λογαριασμούς όσων κλέψανε (Πολιτικών και λοιπών παρατρεχάμενων) και τους αφαιρέσουν τα κλεμμένα λεφτά και τα δώσουν σε φτωχούς ανθρώπους.

βασιλης

πολυ καλα τους εκαναν γουσταρω πολυ μπραβο στους anonumous

w00t

Επίσης υπήρχε και άλλο ένα βιντεάκι, σχετικά με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έτσι ρε Anonymous είστε παράνομοι αλλά οι πιο ωραίοι και σε αντίθεση με τους παράνομους που κυβερνούν την χώρα μας εσείς θέλετε το καλό της.

Alessio

@Damianos Kalanidis
about (2) = αν και κάπώς ρομαντικό σαν σενάριο
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ εδώ αυτό το σενάριο,σεμνά & ταπεινά.. (i have further info & το αναφέρω!)
*not offence | Alessio

Damianos Kalanidis

@Alessio

Γι’ αυτό είπα ΑΝ.. Έχεις info για τον τρόπο ανάθεσης η για την “ποιότητα” του site?

Antonis

ΝΝΝΝΝΝΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.

Aventinus_

Ωραία κίνηση από τους Anonymous αλλά όχι και πολύ ουσιώδης. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το να χακάρεις μία ιστοσελίδα για την “επανάσταση” είναι σα κάνεις γκραφίτι στους τοίχους. Ωραίο αλλά μέχρι εκεί. Να δούμε αν θα γίνει κάποια στιγμή το μπαμ.

vassilis k

Ανώνυμοι, μπείτε στους λογαριασμούς αυτών που έκλεψαν τα λεφτά και πάρτε τα πίσω στην πατρίδα μας. Αυτή θα είναι η μέγιστη βοήθεια.

Alessio

T’ιτλος : «H δημοκραρτία γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε» Oι γνωστοί χάκερ που στα μάτια της νεολαίας παγκοσμίως είναι κάτι σαν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό «Ρομπέν των δασών» και οι οποίοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους παγκοσμίως στέλνοντας μηνύματα αντίδρασης με εντυπωσιακές ενέργειες (πρόσφατα έριξαν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ) χτύπησαν και στην Ελλάδα.Με δύο ηχηρά μηνύματά τους (το πρώτο προβλήθηκε μέσω video από την σελίδα του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης την οποία και κατέλαβαν) προβάλουν ένα δικό τους παγκόσμιο αίτημα, αλλά φροντίζουν να δείξουν ότι γνωρίζουν μέχρι κεραίας τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Με καθαρό πολιτικό λόγο και τα δύο μηνύματά τους βρήκαν τέτοια απήχηση και στο ελληνικό κοινό, που σου δίνει την αίσθηση ότι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός στην Ελλάδα έπαψε να είναι ο «Κανένας» και είναι πλέον ο «Anonymous». Η ελληνική αστυνομία διαρρέει ότι η δουλειά έγινε σε συνεργασία και με Ελληνες χάκερς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν server από τη Σουηδία για να ρίξουν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελλάδας. Ανεξάρτητα, όμως, από το αν είχαν ή όχι και τη συνεργασία Ελλήνων, οι Anonymous κατάφεραν με το κείμενο τους να αγγίξουν τα ευαίσθητα σημεία, τις ευαίσθητες χορδές του νέου Έλληνα. Κάτι που… Συνέχεια »

anon

Αυτοί που σχολιάζουν ότι ουσιαστικά με αυτή την κίνηση δεν καταφέρνουν τίποτα, τι ακριβώς περιμένουν από μία ομάδα ανθρώπων? να ανατρέψουν κυβερνήσεις? να τα διαλύσουν όλα?
Κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση τη δημοκρατία που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν. Μία αντίδραση είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί περιμένουμε από μία ομάδα αόρατων και ανώνυμων ανθρώπων να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Για μένα η αντίδραση τους είναι σωστή και όσο πρέπει ακριβώς. Αλίμονο σε αυτούς που περιμένουν σούπερ ήρωες να τους σώσουν!

Ilias4780

Παιδια και εγω συμφωνω με αυτο που εγινε αλλα μαλλον δεν ηταν απο την επισημη οργανωση anonymous( https://en.wikipedia.org/wiki/Anonymous_(group) ).. οχι οτι αυτο κανει την πραξη λιγοτερο σημαντικη αλλα ενταξει..
Διαβαστε εδω: https://vatolakkiotis.blogspot.com/2012/02/anonymous.html

Alessio

either confirm+ (*via my data sources)

panos-

@ Γιάννης +1

Τάσος

η ιστοσελιδα δουλευει παιδια !

Alessio

Επειδη βλέπω ότι το θέματακι έχει “ψωμι”.. για πολλους
δα ‘μέσα,εδω κάνω share μίνι αφιερωματάκι : https://goo.gl/uPfPe

via “Eponymous” Alessio 😛 lol

Alessio

@2day 10.2.12 Anonymous ‘ll attack

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.