Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχθεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα (2.2.2012). Την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του Υπουργείου, είχε αναλάβει ομάδα νεαρών CRACKER, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene (G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOYS.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, στην Αθήνα, μέλος της ομάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο νεαρούς ημεδαπούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν σε ιστότοπους, οι οποίοι είχαν παραβιασθεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα κτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS».

Οι εν λόγω CRACKER, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως “delirium”, “nikpa” και “extasy”.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών ημεδαπών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν δώδεκα (12) σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις (3) φορητοί υπολογιστές.

Διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).

Οι αστυνομικές ψηφιακές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

, Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John_sxz

Σε άλλες χώρες αφού τους συλλάβουν, μετά τους προσλαμβάνουν στις αντίστοιχες Υπηρεσίες Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και χρησιμοποιούν τις γνώσεις του είτε για βελτίωση τις ασφάλειας των σελίδων που επιτέθηκαν, είτε για καταπολέμηση άλλων κρουσμάτων πειρατείας. 3 παιδιά 18, 17 και 16 ετών τα οποία δεν έχουν σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο, κατάφεραν να τα βάλλουν ενήλικες πτυχιούχους ακριβοπληρωμένους προγραμματιστές. Στην Ελλάδα όμως λυπάμαι ότι το κράτος θα κάνει οτιδήποτε για να τους “τιμωρήσει” και να καταφέρει να καταστρέψει το μέλλον τους.

Mixalis

απλά συγχαρητήρια όχι που και καλά τους έπιασαν αλλά επειδή είναι μία από τις λίγες φορές που κάποιος χρησιμοποιεί την λέξη CRACKER και όχι HACKER για όσους ξέρουν την ορολογία
!!!!

οσο για το Part “εκπροσωπούν τους ANONYMOYS”
Anonymous είναι κάθε άτομο που πιστεύει στο δικαίωμα της Ανωνυμίας

Γιωργος

η ελλαδα εχει πολυ καλη διωξη του ηλεκτρονικου εγκληματος

Panos7GR

Έχω πραγματικά περιέργεια να δω τι θα κάνουν σε αυτούς τους “κακοποιούς”, τους “εγκληματίες”, τους “κακουργους”, τα “τσογλάνια” και τα “βρωμοπαιδα” που τόλμησαν να κάνουν αυτό το μεγάλο κακό στην Δημοκρατία μας!

Κουράγιο μάγκες! Συγχαρητήρια που βάλατε τα γυαλιά σε κάποιους!!!

ΘΟΔΩΡΗΣ

Μπράβο σας τώρα λύσατε τα προλήματα… τώρα νιώθω ποιο ασφαλής που πιάσατε αυτους τους τρομοκράτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.