Anonymous, Επιθέσεις σε tech και τηλεπικοινωνιακά sites

Οι Anonymous έχουν μπει δυναμικά στο χορό των επιθέσεων αυτή την εβδομάδα, μετά την επίθεση στο Βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών. Σειρά είχαν sites που σχετίζονται με φορείς της τεχνολογικής και της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Χτυπήθηκαν το site της USTelecom και της TechAmerica με την κλασική πια μέθοδο του denial of service attack. H USTelecom έχει ως μέλη της μεγάλες εταιρείες όπως είναι οι AT&T, Verizon, CenturyLink, ενώ η TechAmerica έχει ως μέλη της τις IBM, Microsoft, Apple.

Η κίνηση των Anonymous έρχεται ως απάντηση στην πρόθεση των Κυβερνήσεων των ΗΠΑ να περάσουν έναν νόμο ο οποίος θα επιτρέπει τις ιδιωτικές εταιρείες να προστατεύονται από τις εξελιγμένες cyber απειλές, ο οποίος είναι γνωστός και ως Rogers-Ruppersberger Cyber Security Bill και εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό πολλών ελευθεριών στο web.

, Anonymous, Επιθέσεις σε tech και τηλεπικοινωνιακά sites

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Για όσο δεν έχουμε σοβαρή ασφάλεια για κλοπές κωδικών και λογαριασμών θα έχουμε συνέχεια το ίδιο πρόβλημα. Γιατί κάποιους τους συμφέρει να αισθανόμαστε ανασφαλείς γενικά στη ζωή μας και όχι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελος μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Anonymous

Anonymous: Σε κυβερνοπόλεμο με τη Ρωσία και άλλες απειλές #OpRussia

Σε βίντεο από τη συλλογικότητα χάκερ που ονομάζεται Anonymous, μέλος της ομάδας μιλά απευθείας στον Πούτιν καλώντας τον να παραιτηθεί.

Internet Anonymous

Οι Anonymous κυρήσσουν κυβερνοπόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Σε ανάρτηση στο Τwitter αναφέρεται: «Η Συλλογικότητα των Anonymous κηρύσσει επίσημα κυβερνοπόλεμο στην κυβέρνηση της Ρωσίας» με hashtag #Ukraine.

Internet Hackers Elon Musk Tesla Anonymous

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση.

News Anonymous Hackers

Οι Anonymous ξεκίνησαν να διαρρέουν επίσημα έγγραφα Ελληνικών φορέων

Διαρροές εγγράφων ξεκίνησαν οι Anonymous Greece με πρώτα θύματά τους το υπουργείο Εσωτερικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.