Η Ελλάδα έστειλε σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα της αντίθεσης των πολιτών της στην ACTA

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, σε μια από τις σπάνιες συντονισμένες δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τοποθέτησε την εικόνα της πλατείας Συντάγματος στον παγκόσμιο χάρτη της διαμαρτυρίας κατά της εμπορικής συμφωνίας ACTA, συγκεντρώνοντας πάνω από εκατό μέλη και φίλους του.

, Η Ελλάδα έστειλε σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα της αντίθεσης των πολιτών της στην ACTA

Πέρα από την οργανωμένη ομάδα του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας απέναντι από την βουλή βρέθηκαν τόσο η Ένωση Χρηστών και φίλων Linux Ελλάδας (HEL.L.U.G.) όσο και ομάδες νέων, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν τη διάσημη πλέον μάσκα του Guy Fawkes.

Η προσέλευση των πολιτών στην Αθήνα περιορίστηκε από την πλήρη απεργία των Μέσων Μεταφοράς και αριθμώντας κοντά τους 500 διαδηλωτές δεν ήταν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα διαδήλωση κατά της ACTA έγινε στην Θεσσαλονίκη με μια πορεία σχεδόν χιλίων διαδηλωτών να κινείται στη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Τσιμισκή. Συγκέντρωση περίπου τριακοσίων πολιτών υπήρξε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στην κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

Στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 300 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις σε 28 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε τέσσερις χώρες της Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία. Η μεγαλύτερη από όλες ήταν αυτή του Μονάχου της Γερμανίας με 20.000 διαδηλωτές.

Οι δράσεις ενάντια στην ACTA θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε και θα περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο για να ψηφιστεί επίσημα.

, Η Ελλάδα έστειλε σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα της αντίθεσης των πολιτών της στην ACTA

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex

Μπράβο,μπράβο,μπράβο! Πολύ καλή κίνηση! Συγχαρητήρια στα παιδιά! Καμία ανέχεια στον περιορισμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ς) μας.

λεο7

αρκετά! μπράβο παιδιά.

Panagiotis

Την είδατε την Νορβηγία που είναι έξω απο την ΕΕ και το ευρώ και δεν έχει σκοτούρες? παράδειγμα προς μυμιση η Νορβηγία για της ευρωπαϊκές χωρες που βρίσκονται στην ΕΕ!!

alex

Η Νορβηγία Παναγιώτη έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκμεταλλεύεται η ίδια. Εμείς να δούμε πότε..

Panagiotis

Μα γι αυτό λέω πως είναι παράδειγμα! Μονή της ήσυχα και ήρεμα απο ένα ψαροχωρι μετατράπηκε σε μια ισορροπημένη χώρα!

andreas

Ψηφηστηκε επισημα ; Δηλαδη τεθηκε σε εφαρμογη ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.