App.net, Το Social Networking είναι εφικτό και χωρίς την ύπαρξη διαφημίσεων

Καλέ μου Mark Zuckerberg, θα σε στεναχωρήσω (όχι ότι με νοιάζει κιόλας…), αλλά πρέπει να μάθεις ότι υπάρχουν και άλλα τρελά αγόρια εκεί έξω με ιδέες για δημιουργία δικτύων κοινωνικής συναναστροφής και επικοινωνίας, μόνο που δεν επιλέγουν να πουλήσουν τα μέλη τους στους διαφημιστές, όπως κάνεις εσύ με το Facebook για να πλουτίσεις…

To App.net, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δοκιμαστικής περιόδου του, μπορεί να το δει κανείς στο join.app.net και να αποκτήσει τις χάρες του social networking, καταβάλλοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό. Ο λόγος που το site δεν είναι δωρεάν, είναι αυτός ακριβώς που σημειώνουμε στην εισαγωγή του άρθρου. Οι δημιουργοί του δεν θέλουν να έχουν ποτέ πάνω από τον κεφάλι τους το βραχνά της ικανοποίησης των αναγκών των διαφημιστών από τους οποίους θα εξαρτώνται οικονομικά.

Τα λέει ωραία ο δημιουργός του δικτύου Dalton Caldwell, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει τα κότσια να τα βάλει ακόμα και με το μονίμως ανερχόμενο Twitter, αφού το App.net θα προσφέρει status updates των 256 χαρακτήρων.

, App.net, Το Social Networking είναι εφικτό και χωρίς την ύπαρξη διαφημίσεων

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανωλης

είναι νωρίς για να πω αλλά κρίνοντας από το screenshot βλέπω ότι είναι μια από τα ίδια με τα άλλα… καλό αυτό ότι δεν θα έχει διαφημίσεις αλλά πλέον ποιος τις προσέχει στη σελίδα του;;;;

Μανωλης

άσε που το Dalton με παραπέμπει σε Λούκυ Λουκ!!!! :p

Techfan

Όντως πλέον έχουμε συνηθίσει τις διαφημίσεις στα περισσότερα site του web κόσμου…

Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν πρόσθετα των browsers για την απενεργοποίηση των ads (διαφημίσεων).

Εγώ ποτέ δεν θα πλήρωνα για να έχω facebook/twitter…Αν βάλουν πληρωμή πχ στο facebook, θα διαγράψω το προφίλ μου :).

George

Με ένα απλό ad-blocker έχω να δω χρόνια διαφήμιση σε σελίδες.
Στο facebook πάλι δεν ξέρω καν που θα’πρεπε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις 🙂
“Adblock Plus”

Panos7GR

Σωστοί για αυτά που λέτε και όντως οι ad blockers είναι φοβεροί για εμάς που μας την “σπάνε” οι διαφημίσεις, όμως το ζουμί του άρθρου βρίσκεται στο εξής: “(…) δεν επιλέγουν να πουλήσουν τα μέλη τους στους διαφημιστές, όπως κάνεις εσύ με το Facebook για να πλουτίσεις…”. Δηλαδή απευθύνεται σε άτομα που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους σε θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Κάτι δηλαδή που το Facebook έχει και μάλιστα έχει γίνει ταυτόσημο, πλέον, με τον όρο “φακέλωμα”. Με λίγα λόγια σου λένε οι υπεύθυνοι του App.net ότι ελάτε σε εμάς κάνοντας μια εγγραφή με κάποιο χρηματικό πόσο ίσα-ίσα για να συντηρήσουμε το site και θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας από διαφημίσεις και τους διαφημιστές. Τώρα όσων αφορά για το αν έχει επιτυχία, είναι άλλο θέμα. Λίγοι θα πλήρωναν και ακόμα πιο λίγοι έως μηδαμινοι έφηβοι θα έκαναν εγγραφή σε τέτοιο site…

Θανασης

Στα άτομα που απάντησα πιο πάνω νομίζω δεν έχετε καταλάβει τι λέει το θέμα και διαβάσατε μόνο τον τίτλο και απαντήσατε. Αν διαβάσετε προσεκτικά θα δείτε οτι όλο αυτό με την πληρωμή δεν γίνεται μόνο για να μην εμφανίζονται διαφημίσεις σε διάφορα social website αλλά γίνεται κυρίως για να μην συλλέγουν και χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας στοιχειά και τις προτιμήσεις σας στο διαδίκτυο για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Επίσης ένα μικρό μέρος αυτών πάει στις διαφημίσεις του facebook/twitter ενώ το μεγαλύτερο ώστε να δημιουργηθεί μια γενικευμένη εικόνα των καταναλωτικών προτιμήσεων των ανθρώπων.

Μανώλης

ωραία πληρώνω για ένα χρόνο και μετά σταματάω να πληρώνω.. τι κάνει ο εν λόγω κύριος;;;; πουλάει τα στοιχεία μου ή με σβήνει;;; μάλλον το “α”, αν και θα δείξει μόλις ανοίξει το site..

GREG

Όπως έγραψε και ο George, υπάρχουν λύσεις για όλα.
Έχω να δω διαφημίσεις και pop-up παράθυρα από δεν ξέρω κι εγώ πότε. Χόνια ολόκληρα. Βάζετε ένα Adblocker σαν plugin στον browser (ο οποίος φυσικά και δεν είναι ο Internet Explorer) και ξενοιάζετε. Στο Facebook δεν είχα ιδέα ότι έχει διαφημίσεις. Δεν τις έχω δει ποτέ.

George

Ρε παιδιά εχετε κολήσει ολοι στις διαφημίσεις ενω το ζουμί δεν είναι αυτό. Ναι μπορείς να βάλεις ενα ad blocker και να φύγουν. Αυτό όμως που πουλάει ο τύπος και γι΄αυτό το χρεώνει δεν είναι το γεγονός οτι δεν εχει διαφημίσεις (καλά και αυτό), αλλά το οτι επειδή πληρώνεις, δεν υπάρχουν διαφημιστές, να εχουν τα προσωπικά σου στοιχεία τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιούν ανα πασα στιγμη. Privacy πουλάει.

Tάκης

Sorry κιόλας, αλλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν.. Άλλο τι λέει άλλο τι κάνει! Μια χαρά μπορεί να συλλέξει τις πληροφορίες και να τις πουλήσει.. απλώς πρέπει να το κάνει στα μαύρα σε αντίθεση με τον κύριο Zuckerberg που είναι νομικά καλυμμένος! Όσο για τις διαφημίσεις, όντως το adblocker κάνει πολύ καλή δουλειά 🙂

charis

Η ΑΠΛΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΦΒ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΖΙΛΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΡΟΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ addblock αχαχαχαχχα

Haduuken!

Σωστός ο George , αυτό είναι το θέμα . Τον πληρώνεις λίγα € για να κάνει την εταιρεία του βιώσιμη και αυτός δε σε μαρκετάρει απο δω και απο’κει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.