Apple SIM ενσωματώνουν τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3 [Wi-Fi + Cellular]

Οι εκδόσεις Wi-Fi + Cellular (LTE) των νέων iPad Air 2 και iPad mini 3 ενσωματώνουν για πρώτη φορρά την Apple SIM. Πρόκειται για μοντέλα που θα πωλούνται στην αγορά της Αμερικής και της Αγγλίας και θα είναι συμβατά με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας AT&T, T-Mobile, Sprint στην Αμερική και EE στην Αγγλία.

Μέχρι και αυτή τη στιμή δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση από πλευράς Apple αλλά και των συμβεβλημένων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για το ποια θα είναι η ταρίφα και οι όροι χρήσης της Apple SIM (εφόσον κάποιος επιλέξει να την χρησιμοποιήσει). Το πιο πιθανό όμως είναι ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει κάποιο πακέτο mobile internet που θα προσφέρεται λογικά με μικρή διάρκεια (εβδομάδα; μήνα;).

Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι στις συγκεκριμένες εκδόσεις (Wi-Fi + Cellular) η υποδοχή nano SIM για να χρησιμοποιήσει ο καθένας όποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιθυμεί θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Apple SIM, Apple SIM ενσωματώνουν τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3 [Wi-Fi + Cellular]

Apple SIM, Apple SIM ενσωματώνουν τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3 [Wi-Fi + Cellular]

Apple SIM, Apple SIM ενσωματώνουν τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3 [Wi-Fi + Cellular]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

Σε λίγο θα δίνουν και apple number. Aυτό θα πει ελευθερία κινήσεων!

Solon

Αμφιβάλω αν οι εταιρίες κινητής θα αφήσουν την Apple να παίξει στο γήπεδό τους. Γιατί αν το κάνουν θα είναι η αρχή του τέλους για αυτές. Αν την αφήσουν με την δύναμη που έχει η Apple οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας αργά ή γρήγορα θα καταντήσουν απλοί συντηρητές των δικτύων τους ενώ η Apple θα καρπώνεται τα κέρδη από τις πωλήσεις συνδέσεων. Αν ήμουν πάροχος δεν θα το επέτρεπα ποτέ αλλά η Apple έχει τρελά λεφτά και πολύ δυνατό managment και ίσως τελικά τα καταφέρει.

dimitris

Λοιπον! Για να παρουμε τα πραγματα απ την αρχη και να μην καταστροφολογουμε συνεχεια. Εχει κανεις ιδεα τι σημαινει για τον τελικο χρηστη preinstalled apple sim card?!!! Σημαίνει πως η apple θα εχει ήδη μια καρτα σιμ στα ipad επομενως πας σε οποια εταιρια γουσταρεις και σου ενεργοποιουν πακετο data πανω στην καρτα αυτη χωρις να χρειαστει να πληρωσεις το 10αρικο για να σου πουλησουν την δικια τους καρτα. Μην μπερδευεστε με τον όρο apple sim, οτι δηλαδη θα εχει δικο της δίκτυο!!! Επισης θα σημαινει πως οι συσκευες θα ειναι πλεον θα ειναι sim unlocked και δεν θα θελουν ενα σκασμο λεφτά για ξεκλείδωμα. Μακαρι να το κανουν και στα μηλοτηλεφωνα!!! Sorry για το μεγαλο ποστ αλλα να μην νομιζουμε οτι να ναι!

manosp3

Σωστος ο dimitris !

Nio

Καλυτερα να ηταν ενσωματωμενη στο τσιπ και να την ενεργοποιουσαν ασυρματα με καποιο μηχανημημα απο οποιοδηποτε παροχο. Μια θυρα λιγοτερη.
Επισης να φορτιζε ασυρματα και να μην ειχε usb. Για μεταφορα δεδομενων να χρησιμοποιουσαν ενα γρηγορο ασυρματο πρωτοκολο και για ακουστικα να ειχαν στην συσκευασια ασυρματα.
Μακαρι να οδευσουν προς αυτον τον δρομο και το κινητο θα εχει και αδιαβροχες δυνατοτητες ακομα και 100 μετρα κατω απο την θαλασσα αφου δεν θα υπαρχουν πουθενα θυρες.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Για οποιον δεν το καταλαβε η απλ θα σου παρεχει τη δυνατοτητα να επιλεξεις πακετα απο εταιρειες κιντης,το καλυτερο ομως ειναι οταν ταξιδεψεις ας πουμε για λονδινο εκει θα μπορεις να επιλεξεις πακετα απο τις εταιρειες κινητης της αγγλιας,αρα γλιτωνεις αρκετα απο roaming και αλλες βλακειες. Για ατομα που ταξιδευουν αρκετα ειναι πολυ χρησιμο. Ειναι παρα πολυ καλη ιδεα και μακαρι να γινει αποκτο απο τις εταιρειες κινητης.

th st

Μην είστε κοτόπουλα με κράνη! Νομίζετε το κάνει για το καλό μας; Γιατί δεν μπορούμε να κουνησουμε τον κώλο μας να παρουμε μιά κάρτα sim. Κι αν μπλοκάρει μια κάρτα ή αν γουσταρεις να έχεις διαφορετικές κάρτες απο αλλά δίκτυα Κουνας τα χερακια σου και τις αλλάζεις μόνος σου, πρέπει η apple χωσει τη μύτη της και σ’ αυτό τώρα, δεν φτάνουν ολα Ταζ αλλα αισχη που κάνει… κοιτά που ο αλλος παρακαλαει να του το βάλουν και στο μηλοφωνο…τι να πω αμα δε σου κόβει και λίγο!

Solon

Για όποιον δεν κατάλαβε η Apple πάει να κάνει ότι έκανε και με το iTunes. Πήρε τις πωλήσεις από τις εταιρίες και μετά όταν απέκτησε τεράστια δύναμη λόγο του πλήθους των πωλήσεων επέβαλε αυτή τις τιμές που ήθελε στις δισκογραφικές και οι δισκογραφικές καθόντουσαν και βλέπανε χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Το ίδιο ακριβώς πάει να κάνει και εδώ. Καθώς έχει τεράστια πελατειακή βάση αν την αφήσουν να κάνει αυτό που σχεδιάζει σε 3-4 χρόνια από σήμερα δεν θα μπορεί να την κουμαντάρει κανένας πάροχος και θα διαμορφώνει τις τιμές στην αγορά όπως την συμφέρει.
Αυτό για εμάς τους καταναλωτές δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό καθώς ας μην ξεχνάμε πως η Apple ήταν αυτή που έριξε τόσο πολύ τις τιμές στην μουσική βιομηχανία και καθιέρωσε την αγορά μεμονωμένων τραγουδιών αντί ολόκληρου του άλμπουμ. Ωστόσο τα παθήματα γίνονται μαθήματα και δεν νομίζω πως οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο δεν έχουν πάρει το μάθημά τους από το πάθημα των δισκογραφικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.