Αυστραλία: Αμφιλεγόμενος νόμος μπλοκάρει τα πειρατικά sites

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πέρασε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που αφορά τα sites που φιλοξενούνται στο εξωτερικό και διανέμουν πειρατικό υλικό. Αυτά τα site λοιπόν θα μπορούν να μπλοκαριστούν σε επίπεδο παρόχου internet στην χώρα.

Το ποια site θα μπλοκάρουν δεν εξαρτάται από τους παρόχους internet, αλλά από τα δικαστήρια στα οποία θα καταφεύγουν οι εταιρείες που κατέχουν δικαιώματα για το υλικό που διανέμεται.

Φυσικά οι πάροχοι δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος θα πληρώσει ενδεχόμενα πρόστιμα για την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης σε site. Η ανεπαρκής σαφήνεια του νομοσχεδίου είναι ένα από τα σημεία που δέχεται έντονη κριτική καθώς ούτε ο ακριβής σκοπός ούτε ο τρόπος που θα μπλοκάρουν τα site είναι ξεκάθαρα. Επίσης δεν ξεκαθαρίζει πως ακριβώς θα θεωρείται ότι κάποιος παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα.

Μέσα από την συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να προκύψουν προβλήματα με υπηρεσίες όπως το Dropbox, το οποίο μπορεί να μπλοκαριστεί επειδή κάποιος μπορεί να έχει κάποιο παράνομο υλικό σε αυτό. Να πούμε ότι οι υπεύθυνες αρχές της Αυστραλίας έχουν κακό παρελθόν στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς το 2014 μπλοκάρισαν 250.000 μη “βλαβερά” sites κάνοντας λάθη όσο αφορά στις IP.

Αυστραλία: Αμφιλεγόμενος νόμος μπλοκάρει τα πειρατικά sites, Αυστραλία: Αμφιλεγόμενος νόμος μπλοκάρει τα πειρατικά sites

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
man

Ποτε δεν πρόκειται να καταφέρουν να σταματήσουν την πειρατεία!

george

@man, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣΣ!!! ΠΟΤΕ!!!

ΑντώνηςΤ

Η IPv6 κάποτε θα έρθει (όταν καταρρεύσει το Internet που αυτήν την στιγμή δουλεύει κατά τύχη), και τότε με συνοπτικές διαδικασίες θα τα λύνουν αυτά τα θέματα.

Static IP για όλους και 100% SaaS (Software as a Service).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.