Αυστραλία: Αμφιλεγόμενος νόμος μπλοκάρει τα πειρατικά sites

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πέρασε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που αφορά τα sites που φιλοξενούνται στο εξωτερικό και διανέμουν πειρατικό υλικό. Αυτά τα site λοιπόν θα μπορούν να μπλοκαριστούν σε επίπεδο παρόχου internet στην χώρα.

Το ποια site θα μπλοκάρουν δεν εξαρτάται από τους παρόχους internet, αλλά από τα δικαστήρια στα οποία θα καταφεύγουν οι εταιρείες που κατέχουν δικαιώματα για το υλικό που διανέμεται.

Φυσικά οι πάροχοι δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος θα πληρώσει ενδεχόμενα πρόστιμα για την απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης σε site. Η ανεπαρκής σαφήνεια του νομοσχεδίου είναι ένα από τα σημεία που δέχεται έντονη κριτική καθώς ούτε ο ακριβής σκοπός ούτε ο τρόπος που θα μπλοκάρουν τα site είναι ξεκάθαρα. Επίσης δεν ξεκαθαρίζει πως ακριβώς θα θεωρείται ότι κάποιος παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα.

Μέσα από την συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να προκύψουν προβλήματα με υπηρεσίες όπως το Dropbox, το οποίο μπορεί να μπλοκαριστεί επειδή κάποιος μπορεί να έχει κάποιο παράνομο υλικό σε αυτό. Να πούμε ότι οι υπεύθυνες αρχές της Αυστραλίας έχουν κακό παρελθόν στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς το 2014 μπλοκάρισαν 250.000 μη “βλαβερά” sites κάνοντας λάθη όσο αφορά στις IP.

Αυστραλία: Αμφιλεγόμενος νόμος μπλοκάρει τα πειρατικά sites, Αυστραλία: Αμφιλεγόμενος νόμος μπλοκάρει τα πειρατικά sites

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
man

Ποτε δεν πρόκειται να καταφέρουν να σταματήσουν την πειρατεία!

george

@man, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣΣ!!! ΠΟΤΕ!!!

ΑντώνηςΤ

Η IPv6 κάποτε θα έρθει (όταν καταρρεύσει το Internet που αυτήν την στιγμή δουλεύει κατά τύχη), και τότε με συνοπτικές διαδικασίες θα τα λύνουν αυτά τα θέματα.

Static IP για όλους και 100% SaaS (Software as a Service).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.