Beagle 2, βρέθηκε στον Άρη μετά από 11 χρόνια το χαμένο διαστημόπλοιο

Το βρετανικό διαστημόπλοιο Beagle 2 εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Mars Express στις 19 Δεκεμβρίου του 2003 και οι επιστήμονες περίμεναν να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Άρη την ημέρα των Χριστουγέννων. Όμως δεν πήγαν όλα όπως τα είχαν σχεδιάσει καθώς δεν απέκτησαν ποτέ επαφή με το Beagle 2, θεώρησαν ότι είχε καταστραφεί και εγκατέλειψαν το project για να βρουν σημάδια ζωής στον Άρη.

Τελικά μετά από 11 χρόνια οι επιστήμονες βρήκαν ότι το Beagle 2 είχε προσεδαφιστεί επιτυχώς στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Ο CEO της UK Space Agency ανακοίνωσε ότι το διαστημόπλοιο δεν θεωρείται πλέον χαμένο και ότι εμφανίστηκε σε 3 φωτογραφίες που τράβηξε το Hi-RISE της NASA, οπότε η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία μόνο που οι επιστήμονες δεν το γνώριζαν. Θεωρείται ότι λόγω κάποιας δυσλειτουργίας ή απότομης προσγείωσης το σύστημα επικοινωνίας δεν λειτούργησε.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αποστολής Colin Pillinger, πέθανε θεωρώντας ότι η επιχείρηση είχε αποτύχει.

beagle 2 mars, Beagle 2, βρέθηκε στον Άρη μετά από 11 χρόνια το χαμένο διαστημόπλοιο

beagle 2 mars, Beagle 2, βρέθηκε στον Άρη μετά από 11 χρόνια το χαμένο διαστημόπλοιο


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Τώρα επιβεβαίωσαν ότι έφτασε με επιτυχία στον Άρη. Αλλά η αποστολή απέτυχε, αφού δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του, δεν μπορούν να πάρουν δεδομένα από αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.