Σάββατο
17/01/2015

Beagle 2, βρέθηκε στον Άρη μετά από 11 χρόνια το χαμένο διαστημόπλοιο

Το βρετανικό διαστημόπλοιο Beagle 2 εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Mars Express στις 19 Δεκεμβρίου του 2003 και οι επιστήμονες περίμεναν να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Άρη την ημέρα των Χριστουγέννων. Όμως δεν πήγαν όλα όπως τα είχαν σχεδιάσει καθώς δεν απέκτησαν ποτέ επαφή με το Beagle 2, θεώρησαν ότι είχε καταστραφεί και εγκατέλειψαν το project για να βρουν σημάδια ζωής στον Άρη.

Τελικά μετά από 11 χρόνια οι επιστήμονες βρήκαν ότι το Beagle 2 είχε προσεδαφιστεί επιτυχώς στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Ο CEO της UK Space Agency ανακοίνωσε ότι το διαστημόπλοιο δεν θεωρείται πλέον χαμένο και ότι εμφανίστηκε σε 3 φωτογραφίες που τράβηξε το Hi-RISE της NASA, οπότε η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία μόνο που οι επιστήμονες δεν το γνώριζαν. Θεωρείται ότι λόγω κάποιας δυσλειτουργίας ή απότομης προσγείωσης το σύστημα επικοινωνίας δεν λειτούργησε.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αποστολής Colin Pillinger, πέθανε θεωρώντας ότι η επιχείρηση είχε αποτύχει.

beagle 2

beagle 2


Πηγή

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Alan λέει:

    Τώρα επιβεβαίωσαν ότι έφτασε με επιτυχία στον Άρη. Αλλά η αποστολή απέτυχε, αφού δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του, δεν μπορούν να πάρουν δεδομένα από αυτό.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.