Οι 10 πιο “κατεβασμένες” ταινίες σύμφωνα με το BitTorrent

Να σας πω την αλήθεια δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, όμως ναι και οι ιστοσελίδες φιλοξενίας Torrents μπορούν να ανακοινώνουν πίνακες με τα “επίσημα” στατιστικά τους. Μια από αυτές παρουσίασε λίστα με τις 10 πιο “κατεβασμένες” ταινίες όλων των εποχών με την κορυφή να καταλαμβάνει το Avatar. Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος παρουσίασης του πίνακα.

Από τη μία έχει το συνολικό αριθμό των downloads και δίπλα το συνολικό ποσό που έχει κερδίσει η ταινία με τις “νομιμες” διαδικασίες, εισιτήρια, μπλουζάκια, αξεσουάρ. Έτσι για να σκεφτείς “τόσα λεφτά βγάζουν και τι έγινε που κατεβάζω ταινίες.” Συμφωνείτε με αυτή την αντίληψη;

, Οι 10 πιο “κατεβασμένες” ταινίες σύμφωνα με το BitTorrent

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Πρώτον όχι δε συμφωνώ με αυτή τη λογική, αν και σχεδόν όλοι έχουμε κάποια στιγμή “κατεβάσει” παράνομα μουσική, ταινίες, παιχνίδια κλπ, μην κρυβόμαστε, θεωρώ όμως οτι οι δημιουργοί πρέπει να πληρώνονται και ακόμη περισσότερο αν το “προϊον” είναι καλό, διαφορετικά ποιός ο λόγος να συνεχίσουν να κάνουν καλές παραγωγές. Και για να το πάω και προς τα κινητά το iphone δε θα είχε ούτε 100 εφαρμογές αν έκαναν όλοι jailbreak, δεν είναι κοροϊδο ο δημιουργός να εργάζεται για να το κατεβάζει ο άλλος τζάμπα.
Επίσης αφού έκαναν τον κόπο και έβγαλαν αυτόν τον πίνακα καλό θα ήταν να έβαζαν και παραδίπλα πόσο κόστισε και κάθε ταινία, εκτός και αν θεωρούν οτι φυτρώσαν από μόνες τους :p

makis

Όλοι τούς κοιτάνε να μας πάρουν όσα ποιο πολλά μπορούν, το Ελληνικό κράτος μας έχει ταράξει στους φόρους και τς μειώσεις και εγώ θα νοικιάζω/αγοράζω ταινίες κ.τ.λ.
Συγνώμη αλλά όσο μπορώ θα κατεβάζω ταινίες δωρεάν…
Από το 2012 δεν θα έχουμε ούτε να φάμε….

Stefan

Σωστος ο Μακης. Δεν μπορει να μας χρεωνουν μια ταινια στο σινεμα 10-12€ το ατομο και απο την αλλη να κλαιγονται γιατι δεν εβγαλαν οσα ηθελαν. Ετσι και αλλιως εγω προσωπικα δεν υπηρχε περιπτωση με τα οικονομικα μου να πηγαινα και κινηματογραφο και ας μην μπορουσα να κατεβασω τιποτα.
Ηδη με τα νεα μετρα μας ρουφανε και τις τελευταιες σταγονες απο το αιμα μας.

Σπυρος

Ναι μωρε η πειρατια τους φταει!!!μα πιους κοροιδευουν?ο πινακας με τις εισπρακτικες πωλησεις απο τις 10 ταινιες πιστευω τα λεει ολλα.

telas

Τα περισσότερα χρήματα σε μια παραγωγή δυστυχώς πάνε στους ενδιάμεσους και στις εταιρείες διανομής. Οι άνθρωποι που δημιουργούν δεν πληρώνονται όσα θα έπρεπε.

Solon

Θα κάνω μια διαφορετική παρατήρηση. Όπως βλέπετε τα εισητήρια δεν αντιστοιχούν με τα downloads ενώ στον πίνακα βλέπουμε 4 ταινίες Επ. Φαντ. και 3 υπερηρωικές. Αυτό σκιαγραφεί καθαρά το προφίλ των downloaders και λέει πολλά σε αυτόν που ξέρει να διαβάζει….

paokmegistanas

Με απλό εισιτήριο 8 ευρώ(12 για ταινίες 3D) και 5 ευρώ τσακλία και coca-cola, ο κινηματογράφος της πόλης μ είναι επιεικώς απαράδεκτος..
Τα video club χρεώνουν επιπλέον τα Blu-ray, αργούν να φέρουν καινούριες ταινίες (έστω και!) σε DVD και γενικότερα είναι κουραστικό το πάνε-έλα στο μαγαζί, διοτι δν έχει ο καθένας ένα video club διπλά στο σπίτι του..
Αν οι τιμές στους κινηματογράφους ήταν τουλάχιστον οι μισές, θα πήγαινα πολλές περισσότερες φορές αλλά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή(που είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθει), σηκώνω το λάβαρο της πειρατείας κ είμαι κ περήφανος!

denton

Δηλαδή Solon ποιο το προφιλ των downloaders ;

The PokerGosh

Λίστα με τα κέρδη του BitTorrent υπάρχει ?

Solon

Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για πολλούς λόγους. Προσοχή δεν εννοώ τίποτα προσβλητικό για τους downloaders! Απλά λέω ότι όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα από αυτόν τον πίνακα.

bec

Εγώ πάλι ούτε για torrent δεν έχω διάθεση να κατεβασω ταινίες τελευταία.Αν μια αξίζει ναι θα την δώ στον κινηματογράφο και σπάνια θα κατεβασω κάποια που άξιζε να πληρώσω.Π.χ το sucker punch άξιζε και δεν το περίμενα αλλά έχω δει τόσες πολλές άκυρες φέτος στο κινηματογράφο που δεν έχασε ο τομέας,μάλλον θα έλεγα ότι κέρδισε ανάξια απ εμένα…

Evan

Με το Blu Ray τελειωσε ο κυκλος των DVD club μιας και δεν ετρεξαν ολοι να αγοραζουν home cinema με Blu ray και 42 Full HD TV και ετσι αρκεστηκαν στο να κατεβασουν μια ταινια στον σκληρο τους και μετα να την δουν στο pc η στο media player στο σαλονι τους! Σινεμα πλεον πας γα την παρεα και μονο για την παρεα και μονο οταν εχουν προσφορες με whats up κτλπ γιατι αλλιως προτιμω να κερασω τη κοπελλα μου ενα ωραιο δειπνο παρα να σκαω 20 ευρω και να μην εχω φαει κιολλας.

Deo Domuique

Σόλων, δε μπορείς εύκολα να βγάλεις συμπεράσματα στις συγκεκριμένες ταινίες… Αυτές ήταν έτσι κι αλλιώς οι μεγαλύτερες παραγωγές με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς… Τις είδαν η σάρα και η μάρα, όλοι δηλαδή. Εξ ου και τα μεγάλα ποσοστά παράνομων μεταφορτώσεων. Όλοι τις κατέβασαν… άρα, τι συμπέρασμα να βγάλεις; Ότι μόνο, επί παραδείγματι, μικρές ηλικίες τις κατεβάζουν ή πως τους λίγους «εκλεκτικούς κουλτουριάρηδες» μπορούμε κάλλιστα να τους αφαιρέσουμε; Ίσως απλά δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σου.

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το γιατί κάποιοι αναφέρουν πως οι δημιουργοί δεν ανταμείβονται επάξια; Τους ενδιαφέρει και γι΄αυτό «επαναστατούν» και κατεβάζουν την ταινία; Είναι απλά τα πράματα κατ΄εμέ… Το ένα είναι τζάμπα και το άλλο κοστίζει υπερβολικά…. Η νοοτροπία που έχει μολύνει ορισμένους, και το 1/3 της τιμής, αύριο κιόλας αν τις κατεβάσουν, πάλι ο τορρεντάκιας το πρωί, το τόρρεντ θ΄ανοίξει. Εντάξει, παντού υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις που για διάφορους λόγους εμπλέκονται στο άθλημα.

Deo Domuique

Το ένα είναι τζάμπα βολικό, και το άλλο κοστίζει υπερβολικά, συν τον κόπο που πρέπει να κάνεις σε ορισμένες περιπτώσεις….πχ, να τρέχεις να νοικιάζεις. Και αν την ξεχάσεις και κανένα πενταήμερο στο σπίτι… Ασ’ τα να πάνε. Τι πιο εύκολο απ΄το να κάθεσαι σπιτάκι σου μπροστά στον υπολογιστή σου. Και ν΄αράξεις και με την κοπέλα σου στην καναπεδάρα… άλλο πράμα. Κινηματογράφος, βίντεο-λέσχη και τρέχα-γύρευε…

Νοοτροπία που ρίζωσε για τα καλά… Αν δεν φάμε καμιά δυνατή σφαλιάρα, όπως καμιά βαριά-βαριά κλήτευση… δεν αλλάζουμε. Δεν είναι εύκολο ακόμη, ευτυχώς δηλαδή.

.Υ.Γ. Απλά διαχώρισα και ολοκλήρωσα την γνώμη μου επί του θέματος με τις ερωτήσεις προς άλλους σχολιαστές, στο παραπάνω μήνυμά μου.

Deo Domuique

Και οι περισσότεροι κάνουν ιδιωτική χρήση. Κατεβάζουν, βλέπουν, διαγράφουν -τέλος. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα έδιναν τα χρήματα τους στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αυτοί που δε δικαιολογούνται, είναι οι επαγγελματίες, οι οποίοι βγάζουν χρήματα από λογισμικό ( νόμιμες εταιρείες ) και ταινίες/μουσική ( μικρό-απατεώνες, μαύροι κ.λπ. )….

Ντινος

Παντως εντυπωση προκαλει οτι πολλοι επωνυμοι media players ερχονται με ενσωματωμενο bit torrent client, που για να μην κοροιδευομαστε η βασικη τους χρηση ειναι για παρανομο κατεβασμα.

DJ Radical

συμφωνω αλλα με λιγο διαφορετικό ύφος
Δεν είναι το”ε και τι έγινε” είναι το γεγονός οτι όπως είπαν πολοί ειναι υπερβολικά ακριβός ο κινηματογράφος, και η μουσική

Κάποτε επι εποχές isdn που ήταν πολύ δύσκολο και γελεία χρονοβόρο να κατεβάσεις ταινίες απλα νοικιάζαμε, αντιγράφαμε και ανταλλάζαμε.
Το αντίτιμο το πληρώσαμε όμως στο video club στην τελική.

Το πραγματικό θέμα είναι τα τραγικά πνευματικά δικαιώματα.
Αυτό είναι που και καλά τους καίει
Πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα θέλουμε δεν θέλουμε με άσχετα πράγματα που μπορεί να αγοράζουμε:
αδεια CDs/DVDs
θήκες για cds/dvds
drives
σκληρούς δίσκους
χαρτί εκτυπωτή
μελάνια
εκτυπωτές
και η λίστα ειναι μεγάλη

Καφέ καφενία εστιατόρια κλπ κλπ κλπ
(τα περίπτερα απ’ όσο ξέρω προς το παρών την γλείτωσαν)
δίνουν το λιγότερο 600€ τον μήνα στην δικιά μας ΑΕΠΙ ακόμα κι αν έχουν τηλεώραση ανοιχτή συντονισμένη στο τελευταίο άγνωστο κανάλι που υπάρχει.

Ορισμένα μαγαζιά χωρίς καν μουσική και πάλι υποχρεούνται να πληρώσουν αεπι
Οτι υσχύει εδώ υσχίει και στις περισσότερες χώρεσ….
άρα αφού τα έχουμε πληρώσει ξανά και ξανά μπορούμε άνετα να κατεβάζουμε μουσική και ταινίες….
Απόσβεση δεν θα κάνουμε ποτέ;

Για για να μην γράφω σεντόνια πάλι
ορίστε ορισμένα άρθρα για το θέμα, στο blog μου

https://funkyfreshradio.blogspot.com/2010/09/do-me-favor-fuck-off.html

https://funkyfreshradio.blogspot.com/2010/02/h.html

https://funkyfreshradio.blogspot.com/2010/02/h.html

https://funkyfreshradio.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Johnny3

Ασφαλώς και θα πρέπει να αμειφθεί ο δημιουργός οποιουδήποτε πνευματικού έργου.

Το αν θα πρέπει όμως η εταιρία που έχει τα δικαιώματα να βγάλει 5 ή 10 φορές τα λεφτά που επένδυσε στην παραγωγή, δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα…

Εκτός αν νομίζετε ότι αν η συγκεκριμένη εταιρία θα προσλάβει περισσότερους τεχνικούς/κάμεραμεν/κλπ. ή ότι θα τους πληρώνει καλύτερα στην επόμενη παραγωγή γιατί είδε ότι την παίρνει…

Οι εταιρίες μπορούν να εκμεταλλευτούν με πολλούς τρόπους το hype που προκαλεί το Internet.

Δεν το έχουν κάνει μαζικά ακόμη γιατί προφανώς καλύπτονται και από το υφιστάμενο καθεστώς, παρόλο που η πειρατεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη, οι περισσότεροι downloaders , θα πάνε να δουν μια καλή ταινία στο σινεμά, αλλά θα κατεβάσουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, την κάθε σαβούρα που μας σερβίρουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

DJ Radical

Johny 3
ετσι ακριβως
οι ταινίες δεν με τρελένουν ιδιαιτέρος αλλα αυτο ακριβω΄ς υσχίει για μένα στην περίπτωση της μουσικής
Άπειρη μουσική θα κατεβάσω αλλα πολύ πολύ λίγα cd θα αγοράσω γιατι πιστεύω οτι αξίζουν
Ασε που η περισσότερη παλιά και καλή μουσική που με ενδιαφέρει είναι πολύ δισεύρετη.
Βέβαια υπάρχουν και τα βινύλια…εκεί είναι αλλο θέμα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.