Βρετανία, Παρέμβαση της ρυθμιστικής αρχής για τις πραγματικές ταχύτητες των συνδέσεων ίντερνετ

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών προειδοποίησε τους παρόχους της χώρας πως αν δεν γίνουν πιο ειλικρινείς για τις πραγματικές ταχύτητες που προσφέρουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ρυθμιστικές συνέπειες. Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά από έρευνα της Ofcom στην οποία περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους οι πάροχοι ευρυζωνικών υπηρεσιών προωθούν στην αγορά τα προϊόντα τους.

Η έρευνα αυτή έδειξε πως το 74% των χρηστών δεν έχει ενημερωθεί πως η μέγιστη ταχύτητα της γραμμής του είναι διαφορετική (και ασφαλώς μικρότερη) από αυτήν που στην πραγματικότητα θα λάβει. Να σημειωθεί πως η έρευνα έγινε από υπαλλήλους της Ofcom οι οποίοι υποδύθηκαν τους υποψήφιους πελάτες απευθυνόμενοι σε διάφορους παρόχους.

Εδώ στη χώρα μας, θα δούμε κάποια τέτοια ενέργεια από την EETT;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Staf

Nαι σιγουρα θα μας πουν..Ας γελασω…Ενας φιλος ειχε Forthnet ..του ειπαν max μεχρι 24 και επιανε 11..
Εγω πιο τυχερος..επιανα 17
Το αστειο ειναι με τα 3G..Που σου λενε μεχρι 24 Mbit(Cosmote) και πιανεις 768kbps…
Aσε που για να πιασεις 3G πρεπει να κανεις ταμα.Ειδικα εαν μενεις σε επαρχια..

customer

Το θέμα όμως δεν είναι να γίνουν ειλικρινείς. Άντε και γίνανε. Εμένα δε με πειράζει που πιάνω 10 Mbps αντί για 24, εντάξει δέχομαι το επιχείρημα περί χιλιομετρικής απόστασης από το κέντρο.

Το θέμα είναι να μην σκαλώσουμε αιώνια σε αυτά τα 10-24 Mbps, την εποχή που όλος ο υπόλοιπος πλανήτης θα έχει 100 πχ…. Δεινοπαθήσαμε να αποκτήσουμε την πολυπόθητη ADSL, αλλά τώρα είναι ο καιρός για το επόμενο βήμα …

Giannis

Άντε να γίνει και τίποτα με την Ελλάδα. Γιατί εμείς να είμαστε τελευταίοι για χάρη των ιδιωτικών εταιρειών ιντερνετ; Θέλουμε νέα τεχνολογία εδώ και τώρα. Δε βλέπω να μειώνονται πολύ τα κέρδη τους, ας επενδύσουν σε κάτι καινούριο. ΤΙ φταίνε οι καταναλωτές που πληρώνουν τη νέα τεχνολογία και έχουν την απαρχαιωμένη;

Αλεξανδρος Λαγος

παιδες sorry για το off-topic αλλα θελω τα φοντα σας…εχω ενα ασυρματο thompson router και η μετρισεις μου ειναι αυτες:
S/N: 10,0/8,5
L/A: 18,0/41,0
O/POWER: 12,5/0,0
κανονικα εχω εως 24mb αλλα δεν ξεπερναω ποτε τα 7mb…σε διαφορες μετρησεις στα speedtest το ping κειμεναται στο 30…
υπαρχει καποιο προβλημα η κατι που μπορω να κανω για να διορθωθει η κατασταση…ευχαριστω προκαταβολικα και sorry ξανα για το off-topic

Κώστας Βλαχάκης

Αλεξανδρος Λαγος, τι εννοείς “κανονικά έχω 24Μbps”? Μέσα στο control panel του modem τι ταχύτητα σου λέει ότι έχεις? Εκεί θα δεις στα πόσα Mbps έχεις συνδεθεί.

Staf

Για Thomson πανε στο Broadband connection και δες τις τιμες που εχει εκει..
Το ping εννοεις 30 msec?
Aν ναι τοτε εισαι πολυ καλα!!!

Αλεξανδρος Λαγος

cVlachakis,δεν εχω 24mbs εννοω οτι εχω συνδεσει broadband εως 24,και οι μετρησεις του router ειναι αυτες που γραφω παραπανω,αυτο που με ενδιαφερει ειναι μηπως καποια απο τα στοιχεια δεν ειναι καλα η υποδηλωνει οτι κατι δεν παει καλα…
staf,30 msec εννοω…αρα ειμαι καλα ετσι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.