Internet στο κινητό, Ραγδαία αύξηση των Ελλήνων χρηστών

Ραγδαία αύξηση του αριθμού των ενεργών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που κάνουν χρήση ευρυζωνικού internet μέσω 3G κινητών. Σε σχέση με τα αντίστοιχα νούμερα του 1ου εξαμήνου του 2010 σημειώθηκε αύξηση περίπου 117,7% του αριθμού των συνολικών ενεργών συνδρομητών και αύξηση περίπου 19,5% του αριθμού των συνδρομητών που κάνουν χρήση καρτών κινητού internet.

Έτσι, η αύξηση συνολικά των ενεργών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας με σύνδεση μέσω δικτύου 3G αγγίζει το 140% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2010.

Ενεργοί συνδρομητές υπηρεσιών 3G ανά τρόπο πρόσβασης και ποσοστό διείσδυσης στον πληθυσμό (Ιούλιος 2009 – Ιανουάριος 2011)
, Internet στο κινητό, Ραγδαία αύξηση των Ελλήνων χρηστών
Πηγή: Παρατηρητήριο για την ΚτΠ (επεξεργασία στοιχείων ΕΕΤΤ).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manos.d

Να δουμε ποτε 8α α3ιοθουν και οι εταιρειες στην ελλαδα για οικονομικα πακετα internet γιατι συγκριτικα με τις τιμες στο ε3ωτερικο( βλεπε αγγλια , γερμανια ) ειναι για κλαματα η κατασταση…

mvasil

Για να δούμε αν θα πέσουν και οι τιμές τώρα…

telas

Ακριβώς αυτό που λέει ο Μάνος, ως πότε θα πληρώνουμε τα MB για χρυσό;
Γιατί δεν κάνεις ένα άρθρο που να περιγράφει την κατάντια και τα τεράστια ποσά που χρεώνονται από τις εταιρείες κινητής στην Ελλάδα, ειδικά όταν τελειώνουν τα δωρεάν MB;

Ώσπου να γίνει αυτό μπορεί να λέμε πως έχουμε smartphones όμως πέρα από ένα απλό Browsing και λίγο facebook όλα τα άλλα features είναι απαγορευτικά πχ video upload, youtube videos, άσε που πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα και να ανοιγοκλείνεις το data μήπως και τελειώσουν τα δωρεάν MB και κλαις την μοίρα σου με κανα 1000€ λογαριασμό.

Κώστας Βλαχάκης

telas, το αν είναι ακριβό ή όχι εξαρτάται από την τσέπη του κάθε ένα. Συγκεκριμένα στο πακέτο Vodafone Unlimited 50 έχω και 500ΜΒ internet στο κινητό, στο σύνολο με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και το πάγιο δεν μου φαίνεται εμένα προσωπικά ακριβό. Επίσης μέχρι πρόσφατα είχα άλλο πρόγραμμα και είχα βάλει έξτρα πακέτο δεδομένων Vodafone για το κινητό 750MB με 10-12 ευρώ επιπλέον. Πάλι εμένα προσωπικά δεν μου φάνηκε ακριβό. Για τα προγράμματα συμβολαίου για USB stick, δεν έχω άποψη, το έχω καταργήσει εδώ και 2 χρόνια και παίζω μόνο με προπληρωμένες κάρτες για 10ημερα και τέτοια. Σε ότι αφορά το αν τελιώσουν τα προπληρωμένα data το ποσό που σε χρεώνει, αυτό επέτρεψέ μου να σου πω ότι δεν είναι θέμα κανενός άλλους εκτός από εσένα που θα πρέπει να έχεις προγραμματίσει τα data που ξοδεύεις και να μην ξεπερνάς το όριο που έχεις προπληρώσει. Δεν προσπαθώ να στο παρουσιάσω φτηνό, όμως με συγκεκριμένα παραδείγματα εμένα προσωπικά δεν μου έχει φανεί ακριβό το ίντερνετ στο κινητό. Επαναλαμβάνω για τα USB stick δεν ξέρω, αν και πρόσφατα πήρε το αυτί μου προσφορά 1GB για 10 ευρώ από την Cosmote. Εξαρτάται και τι θέλεις να το κάνεις, το mobile internet στο laptop δεν… Συνέχεια »

mvasil

Όχι δεν εξαρτάται από την τσέπη του καθένα, υπάρχουν πιο αντικειμενικοί τρόποι σύγκρισης. Π.χ. συγκρίνοντας με μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Επίσης είναι ενοχλητικό σε πολλά προγράμματα να ισχύει ταυτόχρονα και ογκοχρέωση και χρονοχρέωση.

telas

Ε όχι δεν θα δώσω 10-20 ευρώ για να έχω 700 mb ή 1gb την στιγμή που με αυτά τα λεφτά μπορώ να έχω ADSL, είναι κοροϊδία. Επίσης

“Σε ότι αφορά το αν τελιώσουν τα προπληρωμένα data το ποσό που σε χρεώνει, αυτό επέτρεψέ μου να σου πω ότι δεν είναι θέμα κανενός άλλους εκτός από εσένα που θα πρέπει να έχεις προγραμματίσει τα data που ξοδεύεις και να μην ξεπερνάς το όριο που έχεις προπληρώσει. ”

Ναι και έχεις δίκιο όμως γιατί δεν κάνουν το εξής απλό: Κύριος τελειώσατε τα MB σας κλείνουμε, καλημέρα. Αντ αυτού (αυτό έγινε πρόσφατα πριν δεν υπήρχε ούτε αυτό) στέλνουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα πχ σας έχουνε απομείνει 10mb και μόλις τα ξεπεράσεις και ξεχαστείς αρχίζει και βαράει στα αυτιά η χρέωση. Ξέρεις δεν θέλει και πολύ για να φτάσει ο λογαριασμός 200€ με τις χρεώσεις.

Μιλάμε για πολύ κοροϊδία

Ben

Οι εγχώριες εταιρείες κινητής είναι καρτέλ και πρέπει όλοι μας να το αντιληφθούμε, έτσι ώστε να πιέσουμε ως καταναλωτές με τις καταναλωτικές μας προτιμήσεις αλλά και να πιέσουμε έτσι ώστε να επέμβει και η επιτροπή ανταγωνισμού.

Ανδρέας

Δε νομίζω να είναι σωστό να τα ρίξουμε στο χρήστη το φταίξιμο του ότι θα τελειώσουν τα mb. Δηλαδή, πού είναι η εταιρία που θα σε προστατέψει (ως πελάτη της) από την υπέρογκη χρέωση; Από εκεί και πέρα, ναι, είναι αποκλειστική ευθύνη του καθενός αν θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί ή όχι.
Όσο για το Vodafone Unlimited 50, τι τελικό ποσό πληρώνεις; Γύρω στα 60 με ΦΠΑ και φόρους κινητής τηλεφωνίας; Εγώ προσωπικά δε θέλω να ξοδεύω τόσα λεφτά το μήνα για κινητό.
Και τέλος τα 750 mb που λες με 10-12 ευρώ, αυτά είναι επιπρόσθετα στο λογαριασμό που έχεις;
Και καταλήγοντας να πω και εγώ ότι για μένα, όχι μόνο είναι υψηλές οι χρεώσεις, αλλά θα έλεγα ληστρικές. Αλλά… αργά ή γρήγορα πιστεύω ότι θα μειωθούν.

manos.d

Παιδια και κατι ακομα , απο την στιγμη που οι χρηστες του mobile internet αυξανονται με ραγδαιο μαλιστα ρυθμο δεν δικαιολογουνται οι τιμες που υπαρχουν στην Ελλαδα…Γιατι οταν αυξανεται η ζητηση πρεπει να πεφτει και τιμη του αγαθου…Αλλα οι εταιρειες μας αντιμετοπιζουν λες και ημαστε κορο’ι’δα….

Κώστας Βλαχάκης

telas, μα τι μου συγκρίνεις τώρα το ADSL του σπιτιού με το mobile internet; Το ίδιο είναι;

Ανδρέας, ναι μέχρι πρόσφατα πλήρωνα στη Vodafone 10-12 ευρώ (δεν θυμάμαι ακριβώς) επιπλέον του προγράμματος ομιλίας για 750ΜΒ data στο κινητό κάθε μήνα.

manos.d, το αγαθό δεν παραμένει το ίδιο ώστε να πέσει η τιμή του γιατι όσο αυξάνονται οι χρήστες αυξάνονται και οι ανάγκες για υψηλότερες ταχύτητες και για μεγαλύτερη χωρητικότητα του δικτύου. Άρα αυξάνεται η ανάγκη και για επενδύσεις από πλευράς των εταρειών.

Επαναλαμβάνω δεν προσπαθώ να εμφανίσω το mobile internet στην Ελλάδα φθηνό. Παρουσιάζοντας όμως πιο πάνω το πως το έχω βιώσει και το τι πληρώνω, δεν μπορώ να το θεωρήσω και ακριβό με την έννοια δηλαδή ότι με κλέβουν ή ότι με πιάνουν κορόιδο! Μακάρι βεβάιως να γίνει πιο οικονομικό.

Marios Basileiou

Ενταξει ρε παιδια ακριβο δεν το λες…αλλα ουτε και φτηνο…δεν εχουμε προγραμματα βεβαια οπως στην Αμερικη!!
Στην Κυπρο ειναι ακριβο!!Οταν σε χρεωνει περιπου 1ευρω ανα ΜΒ περιπου χωρις πακετο και το πιο φτηνο πακετο ειναι 250ΜΒ με 9 ευρω αυτο το λες ακριβο!!!
Παντως αυτο ειναι ευχαριστο γιατι λογικα θα βγαζουν ολο και καλυτερα και πιο φτηνα πακετα Ιντερνετ!!

fred

Δεν ξέρω για άλλες χρεώσεις,πάντως εγώ είμαι στην Vodafone με εταιρικό πακέτο, σε μεγάλο πρόγραμμα κ χρεώνουν τα 300mb με 10-11 €.

kodinos

Οταν στην Αγγλια οπου ζω τον τελευταιο χρονο το mobile internet και γενικοτερα οι χρεωσεις των εταιρειων κινητης ειναι φθηνοτερες απο την Ελλαδα και ταυτοχρονα προσφερουν περισσοτερες, ταχυτερες και πιο αξιοπιστες υπηρεσιες, πιστευω οτι μπορουμε και δικαιολογημενα να θεωρουμε τους ελληνικους παροχους ΑΚΡΙΒΟΥΣ.-

Sotiris

Συμφωνω με ολους οσους ειπανε πως το Mobile Internet (στην ελλαδα) ειναι ακριβο.
Πρεπει να αναθεωρησουν οι εταιριες κινητης και να μειωσουν τις τιμες.

GT13

Παιδιά κοιτάξτε το WIND καρτοκινητό.Με sms “500” στο 1210 δίνει 500 mb για χρήση 30 ημερών.Νομίζω συμφέρει αυτή την περίοδο…….VODA-COCMOTE δίνουν και καλά απεριόριστο με 1 ευρώ/ημέρα, αλλά έχουν όριο τα 10mb κοροιδία….Aν ψάχνεις βρίσκεις…..

GT13

Παρέλειψα να αναφέρω ότι για τα 500mb σε χρεώνει μόνο 5€ στην κάρτα.sorry….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.