Ένα στα πέντε σπίτια με ADSL μέχρι το τέλος του 2009

Ένα στα πέντε σπίτια παγκοσμίως θα είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας Gartner. O αριθμός των σπιτιών με σταθερή ευρυζωνική σύνδεση αναμένεται να φτάσει τα 422 εκατομμύρια κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 10,5% σε σύγκριση με πέρσι. Το 2008 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 382 εκατομμύρια σπίτια ενώ μέχρι το 2013 οι εκτιμήσεις της Gartner προβλέπουν 580 εκατομμύρια συνδεδεμένα σπίτια μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων.

Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου χρόνου 21 χώρες μετρούσαν ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας (σε σπίτια) πάνω από 50%. Η Ασία εμφανίζει μεγάλη διασπορά στην διείσδυση, αφού καταγράφονται χώρες με πολύ υψηλά νούμερα της τάξης του 86% όπως στην Νότιο Κορέα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό διείσδυσης στην Ινδονησία είναι μόλις 1%. Σύμφωνα με την έρευνα οι Ασιατικές χώρες θα παραμείνουν στην κορυφή της λίστας αφού η πρόβλεψη για την Ν. Κορέα για το 2013 είναι γύρω στο 93% και στο Χονγκ-Κονγκ και την Σιγκαπούρη στο 80% και 78%. Στον δυτικό κόσμο η αναμενόμενη ευρυζωνική διείσδυση σε σπίτια στον Καναδά, την Ολλανδία και την Δανία είναι 78%, 81% και 78% αντίστοιχα. Μετρώντας ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα 5 χρόνια οι χώρες που αναμένεται να έχουν τα πρωτεία είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Πηγή: broadband.cti.gr με πληροφορίες από το CNET News.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Papandropoulos

Θυμάμαι πήγα να μείνω στη Αγγλία το 2005 και φεύγοντας από Ελλάδα είχαμε ακόμα dial up!!!ετά από 4 χρόνια προφανώς τα πράγματα είναι καλύτερα και πραγματικά χαίρομαι που η τεχνολογία όσο περνάει ο καιρός γίναται απαραίτητη στην ζωή όλων.

επισκευη υπολογιστη

Μετραει , βρηκα και κατι που αξιζει την ωρα μου . Συνεχιστε τα καλα αρθρα να εχουμε να χαζευουμε και κατι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.