Παράνομο λογισμικό, Ο πληθυσμός των πειρατών ανά χώρα [πίνακας]

Σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες Η/Υ παγκοσμίως (47%) αποκτούν το λογισμικό τους με παράνομο τρόπο σε μόνιμη ή τακτική βάση. Στις αναπτυσσόμενες χώρες δε τα νούμερα είναι πολύ υψηλότερα, σύμφωνα με την πιο ενδελεχή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε χρήστες Η/Υ σχετικά με την συμπεριφορά και την στάση τους απέναντι στην πειρατεία λογισμικού και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Business Software Alliance (BSA) ανακοινώνει σήμερα λεπτομερώς στο επίσημο blog της, το BSA TechPost τα συμπεράσματα από αυτή τη μελέτη. Η Ipsos Public Affairs, η εταιρία που διεξήγαγε την έρευνα εκ μέρους της BSA, απευθύνθηκε σε περίπου 15.000 χρήστες Η/Υ σε 32 χώρες, πραγματοποιώντας 400 έως 500 προσωπικές ή ηλεκτρονικές συνεντεύξεις σε κάθε χώρα.

, Παράνομο λογισμικό, Ο πληθυσμός των πειρατών ανά χώρα [πίνακας]

Σχετικά με την BSA
H Business Software Alliance (www.bsa.org/hellas) είναι ένας διεθνής οργανισμός που εκφράζει τις απόψεις της βιομηχανίας εμπορικού λογισμικού. Εκπροσωπεί σχεδόν 100 κορυφαίες επιχειρήσεις που επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ανάπτυξη λύσεων λογισμικού που θα δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και θα βελτιώσουν τον μοντέρνο τρόπο ζωής.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
τασος

Η ελλαδα γιατι δεν ειναι στην λιστα?

Γιώργος Μ.

Γιατί δεν είναι χώρα… Είνα “χώρα”… 😛

kiriakosGR

αφού δεν υπάρχει η Ελλάδα στην λίστα, κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις.

victor

Η Ελλαδα δεν ειναι στη λιστα γιατι το εχει καψει το πραγμα 😉

an0nymouS

τι έγινε ρε παιδιά;

..δεν πάμε καλά βλέπω, δεν υπάρχουμε στην λίστα.. τσ τσ τσ, απαράδεκτοι.. εκτός κι αν είναι fake ο πίνακας 😛

Vasilis

Η Ελλάδα είναι στην άλλη λίστα με τα ποσοστά των Χωρών που έχουν νόμιμο λογισμικό. Το ποσοστό της είναι στο 1% 😛

Γιάννης

lol victor!!

Εγώ πάντως παιδιά από τότε που ανακάλυψα το liberkey και διέθεσα λίγο χρόνο για να μάθω τα “σημαντικότερα” (για τις ανάγκες μου) open source προγράμματα (αντίστοιχα αυτών, των μεγάλων εταιριών) έχω κόψει οτιδήποτε πειρατικό!

Σπάνια περίπτωση τη σήμερον ημέρα να μη μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο free πρόγραμμα ενός εμπορικού για να κάνεις την δουλειά σου.

Σε πολλές περιπτώσεις φυσικά δεν υπάρχουν φιλικά gui, super features κτλ αλλά η δουλειά γίνεται όμορφα και γρήγορα.

Από την άλλη οι επαγγελματίες οι οποίοι χρειάζονται πάση θυσία εμπορικά προγράμματα τεραστίων δυνατοτήτων κτλ. τα οποία θα είναι τα εργαλεία τους και το ψωμί τους ΔΕΝ μπορούν να παίζουν με πειρατικές εκδόσεις ρισκάροντας έστω και ένα 0.0001% να τους βγάλει κάποια στραβή (για τα γνωστά).

Όσο περνάν τα χρόνια πιστεύω ότι θα πέφτει το ποσοστό πειρατείας πρώτα σε λειτουργικά συστήματα και μετά σε software. Στα games προβλέπω απογείωση από την άλλη

spyros

Η Ελλάδα δεν υπάρχει στην λίστα, γιατί είναι το άρθρο είναι ελλιπές. Στο κάτω μέρος της σκαναρισμένης σελίδας υπάρχει με αστερίσκο η Ελλάδα και αναφέρει “Greece is not included on the list, because we didn’t think it would matter. All these years their percentage is always 100% in all categories”

LOL

sdaoulas

Η Ελλαδα δεν ειναι στη λιστα, για να μην παρει την πρωτιά. Δεν το δεχθηκαν να ειμαστε πρωτοι. Δε μπορουν να δεχθουν οτι καπου ειμαστε και εμεις πρωτοι.

Alex

Οι Ισπανοί πρωταθλητές της Ευρωπαικής Ένωσης πάντως.

FR

https://portal.bsa.org/globalpiracy2010/downloads/press/pr_greece_greek.pdf

2010: Η Πειρατεία Λογισμικού στην Ελλάδα ανεβαίνει αργά στο 59%

Παίδες το 59% είναι για την Ελλάδα μας!

Κοτσος Τ

Παλια οταν λιτουργουσε το το gamato.info ειμασταν νομιζω η δευτερη χωρα σε πειρατια αλλα δεν ειναι κα8ολου σιγουρα επειδη μου το ειχε πει ενασ φιλος.

bakchr

Αυτό που μας σώζει είναι ότι δεν φαινόμαστε πολύ σαν μέγεθος, λόγω του μικρού πλυθισμού μας. Γι’ αυτό άλλωστε δεν ασχολούνται και πολύ μαζί μας, είμαστε αμελητέα ποσότητα.

Αν το δει όμως κάποιος αναλογικά με τον πλυθισμό, τότε σίγουρα είμαστε στις πρώτες θέσεις στην πειρατεία αλλά και σε πολλά άλλα αρνητικά ζητήματα.

George Kar

H Ελλάδα είναι στην 1η λίστα με τις χώρες με ποσοστά άνω των 50 % στην 4η θέση

Art On Web

Ας βάλουν καλύτερες τιμές στα λογισμικά τους οι εταιρείες να μειωθεί η πειρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.