Το BTJunkie έκλεισε, Άλλο ένα P2P site μας αποχαιρετά

Όσοι συχνάζετε στα P2P sites προς αναζήτηση παντός είδους αρχείων, νομίμων και μη, ίσως να έχετε πέσει πάνω στην επιμνημόσυνη ανάρτηση του BTJunkie, η οποία μας αποχαιρετά, καθώς ένα ακόμη torrent site διέκοψε ξαφνικά τη λειτουργία του. Τα ψέμματα έχουν τελειώσει και οι αμερικανικές, αλλά και οι αρχές άλλων χωρών έχουν αποφασίσει να “καθαρίσουν” το Internet από τα “προβληματικά” sites που κόβουν έσοδα από τις εταιρείες θεάματος.

Η αρχή έγινε από την υπόθεση του Megauploads και είναι φανερό ότι ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο σε παγκόσμιο επίπεδο, για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πειρατείας.

Το BTJunkie υπήρξε P2P site, στο οποίο αναρτούνταν torrents για πάρα πολλά καινούρια προγράμματα, cracks, ταινίες αλλά και σειρές, φυσικά πειρατικής προέλευσης. Πρέπει να το χωνέψουμε ίσως ότι το Web περνάει σε άλλη φάση, εκείνη του αυστηρότερου ελέγχου, ενδεχομένως με τον κίνδυνο απόδοσης υπερεξουσιών στις αρχές δίωξης, με το πρόσχημα της προάσπισης των ελευθεριών μας, αλλά και των πνευματικών δικαιωμάτων.

, Το BTJunkie έκλεισε, Άλλο ένα P2P site μας αποχαιρετά

27
0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Λίγο τρομακτικό όλο αυτό που γίνεται, σε λίγους μήνες πολλά σαιτ κλείνουν το ένα μετά το άλλο.. κατά τ’αλλα υπάρχει ελευθερία.. πάει και το ίντερνετ.. ας ανακαλύψουμε κατι άλλο τώρα 😀

fotis

Για πιο λόγο να το χωνέψουμε;

George

Όντως δε χωνεύεται αυτό.

ΗΛΙΑΣ Χ.

και ητανε καλο site 🙁 🙁

Alex

Την λυση δινει και παλι το pirate bay με τα magnet links.

Panos7GR

Εγώ ένα πράγμα ξέρω… Το μόνο μέρος που υπήρχε ελευθερία ήταν το Internet και τώρα πάνε να το φιμώσουν! Σήμερα είναι τα torrent sites, αύριο θα είναι τα blogs που “προσβάλουν”. Εδώ θα ειμαι και εδώ θα είστε (πρώτα ο Θεός) να το δούμε. Οι τύποι είναι
επιεικώς γελοίοι!

Όλη αυτή την ιστορία την άρχισαν κάποια Χολιγουντιανά καθίκια που χάνανε χρήματα. Είμαι της άποψης πως ο δημιουργός έχει το απόλυτο δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει το δημιούργημα του, όχι όμως αυτά να πράγματα να παραπονιούνται για χρήμα. Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!

goutos

Μπράβο παιδιά!! πείτε τα!!!! Είναι κρίμα να κλείνουν τόσο καλά site!!!!Μπράβο στο btjunkie για την ωραία δουλειά που έκανε τόσα χρόνια!!!!!!! Πραγματικά κρίμα…

Σωτήρης

Η παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι αδίκημα παγκοσμίως και κακώς γίνεται. Ωστόσο οι εταιρείες θεαμάτων και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι το φαινόμενο της πειρατείας δεν πρόκειται να εξαλειφθεί ΠΟΤΕ με κατασταλτικά μέτρα όσο υπάρχει αυτή η εμπορική πολιτική. Όπου κόβουν ένα κεφάλι, θα ξεπηδάνε δύο. Άλλα μέτρα θα έπρεπε να εφαρμόζουν, κυρίως προληπτικά και να καταλάβουν ότι θα πρέπει να βάλουν κι αυτοί νερό στο κρασί τους. Η πτώση των τιμών σε εισιτήρια, ενοικιάσεις ταινιών, αγορά μουσικών CD κλπ, η διάρκεια προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων δημιουργών και εκτελεστών οπτικοακουστικών θεαμάτων για μια σύντομη περίοδο π.χ 5 ετών και μια εύλογη αμοιβή από sites διαμοιρασμού αρχείων (που θα προέρχονται από διαφημίσεις – δωρεές χρηστών κλπ) προς τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης θα ήταν νομίζω πιο πρόσφορη λύση.

vassilis

Να ζησουμε να το θυμομαστε..

μακης

εκλεισε ακιμα ενα σαιτ σημερα. κριμας μας περνουν την ελευθερια, την ζωη μας και μας κλεινουν εναν ενα. γκρηκντλλl . γαματο. γαμοτηνεποε.btjunkie και αλλα … επιδει δεν μπορουν να λεγονται ελληνες επειδη δεν μπορουν να εχουν μια χωρα γεματη ζωη . επιδη δεν εχουν την ιστορια μας.. αλλα και πολλα αλλα . δεν θα λυγισουμε .. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ . ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ ας μας δωση δυναμη να του στειλουμε εκει που πρεπει. καλο μεσημερι…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.