Κίνα και Ρωσία υπόσχονται να μην χακάρουν η μια την άλλη

Ρωσία και Κίνα θέτουν σε ακόμη πιο γερή βάση τις σχέσεις τους υπογράφοντας σύμφωνο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, οι δύο χώρες υπόσχονται να μην πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις η μια εναντίον της άλλης, ενώ συμφώνησαν να ανταλλάσσουν νέες τεχνολογίες και πληροφορίες σχετικά με απειλές.

Επιπλέον, οι δυο αρχηγοί κρατών υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και να αντικρούσουν κάθε τεχνολογία που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την πολιτική και κοινωνικό-οικονομική κατάσταση και που μπορεί να επέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των δυο κρατών.

Οι δύο χώρες έχουν στενές σχέσεις από το τέλος του ψυχρού πολέμου, αλλά η Ρωσία στρέφεται όλο και περισσότερο στην Ανατολή μετά τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τις σχέσεις της με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η WSJ αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ευνοεί την αλλαγή ισορροπιών στην παγκόσμια διακυβέρνηση του διαδικτύου και μειώνει τον σημαντικό ρόλο που παραδοσιακά παίζουν οι ΗΠΑ. Και οι δυο χώρες έχουν ως αρχή ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στο ίντερνετ και την πληροφόρηση που λαμβάνουν οι πολίτες τους από το διαδίκτυο.

Κίνα και Ρωσία υπόσχονται να μην χακάρουν η μια την άλλη, Κίνα και Ρωσία υπόσχονται να μην χακάρουν η μια την άλλη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.