Cosmote 4G, Όλες οι πληροφορίες για το πότε, που και πόσο

Το Δεκέμβριο αναμένεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά το γρήγορο ίντερνετ 4G (LTE) της Cosmote. Οι πρώτες περιοχές που θα έχουν κάλυψη θα ανήκουν στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιες θα είναι αυτές. Στόχος της Cosmote είναι μέσα στο 2013 να έχει κάλυψη 4G το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σε ότι αφορά της τιμές, η Cosmote δεν θέλησε να μας αποκαλύψει τα χαρτιά της λέγοντας ότι τώρα σχεδιάζει τα πακέτα υπηρεσιών. Ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει αύξηση στην τιμή και οι νέες ταχύτητες να δωθούν ως “αναβάθμιση” στους υπάρχοντες χρήστες mobile internet, η απάντηση ήταν “ίσως να γίνει και έτσι”. Σημειώστε ότι για να έχετε ταχύτητες 4G θα πρέπει και οι συσκευές να το υποστηρίζουν.

Σε ερώτηση του Techblog για το ποιες συσκευές 4G θα πρέπει να περιμένουμε, η απάντηση ήταν USB modems stick και tablets μέσα στο 2012 και το 2013 τα πρώτα smartphones με 4G (το iPhone 5 που κυκλοφορεί αύριο είναι ήδη 4G ready). Συνεχίζοντας τις ερωτήσεις για τις συσκευές με 4G, μάθαμε ότι δοκιμάζονται τα Samsung Galaxy Tab, iPad 3, iPad 4 και iPad mini! Και αυτό το τελευταίο ίσως να μας βγάζει και είδηση για ενδεχόμενη έλευση και κυκλοφορία του μικρού πριν φύγει το τρέχον έτος….

, Cosmote 4G, Όλες οι πληροφορίες για το πότε, που και πόσο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xperiakias

Αντε και Xperia Yuga!!!

Demis

ας μειώσουν πρώτα τις τιμές γιατί 3 euro 60 mb δεν φτάνουν ούτε για ζήτω

στο εξωτερικό έχω πετύχει με 22 euro απεριόριστο mobile net και όχι μια και δυο φορές……..

εδώ τιμές για mobile internet είναι thriller

ωραια πραγματα . Για motorola Razr i 4G (LTE ) ξερουμε αν θα ερθει Ελλαδα απο cosmote η vodafone ?

Μιχάλης Φωτιάδης

Το 4G θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε PC; Το ρωτάω επειδή δεν ζω σε πόλη οπότε δεν έχω την δυνατότητα γρήγορου ίντερνετ, μόνο 2Mbps σηκώνει η τηλεφωνική γραμμή.

vasilis

Μιχαλη δεν νομιζω εκει που ζεις να ερθει ποτε το 4G .. να ρωτησω κατι και εγω που ειμαι λιγο ασχετος και μπαινω εδω μηπως μαθω τιποτα;. δηλαδη με το 4G θα πιανω 40-50 Mbps ενω στο σπιτι με ασυρματο ρουτερ και 24 γραμη πιανω 3-3,5 Mbps… πως γινετε αυτο;; και γιατι δεν κανουν τοτε ολα ασυρματα.. αφου ειναι πιο καλα.. και καθονται και σκαβουν τους δρομους κτλ ;;;; αν ξερει κανεις ας μου απαντησει… μερσι

Tony Cool

To 4g τους μαρανε,δε κοιτανε που πλεον εχουνε (μακραν) το χειροτερο σημα απο ολες τις εταιριες…για να παρουμε ενα τηλεφωνο πρεπει να κανουμε πρωτα ευχελαιο!!!Μη μιλησω καν για internet.Aς προσεξουν πρωτα αυτο και μετα ολα τα υπολοιπα καλοδεχουμενα.

angelos

Μπράβο στη Cosmote, επιτέλους. Ελπίζω να είναι και οικονομικό και να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Solon

Η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο της. Από τη μια κόψαν από τα 30 σε 10 μόλις Gb το “απεριόριστο πακέτο” και από την άλλη φέρνουνε 4g! Τι να το κάνεις όταν σου πουλάνε 5€ το 1Gb!!! Ξεφτίλα μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Και η επιτροπή Τηλ/ών και Ταχ/μίων χάφτει μύγες. Μήπως ξέρουνε οι χαρτογιακάδες τι πάει να πει Mbps και 4G;

djfapples

πιστευω οι μεγαλες εταιριες κινητων να εισαγουν περισσοτερα μοντελα τωρα

Αποοστόλης

@Demis +1000
Έτσι ακριβώς και είπες και πολλά λεφτά… 😉

ΤechviewGR

Κώστα το λεκανοπαίδιο θα έχει 4G LTE και θα έχουμε και άλλες περιοχές ανα την Ελλάδα με 4G απλό ή όλα αποκλειστικά στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη;;;;

Technewz

Φίλε Βασίλη απλά είμαστε πίσω και δεν ρίχνει κανένας λεφτά πλην του ΟΤΕ.

Με ενσύρματα internet μπορείς να φτάσεις τρελές ταχύτητες.

Πχ στην Αμερική η Google έχει πακέτα οικιακού internet με ταχύτητες έως 1GB/s !!!

cghera

Θα προτιμούσα πριν υποστηρίξουν το 4G θα προτιμούσα να έχω κάλυψη 3G της προκοπής. Γιατί τώρα βρίσκω gprs, edge, 3G εναλλαξ μέσα σε περιοχές της Αθήνας.

mafiasx

με 4G τα 60 MB θα είναι 20 δευτερόλεπτα (αναλογια MB per sec ανά 30-40Mbps) xaxaxaxxaxaxaxax

Zac

Ποια που λετε για τιμές καποιοι εγω που ειμαι Αγγλια πληρωνω κοντά 18 ευρώ το μηνα και εχω 5 ωρες προς ολους unlimited sms και unlimited internet κατεβαζω και ταινια αμα θελω…
Και δεν μιλάω για σύνδεση καρτα ειναι και βαζεις οποτε θες

konstantinos

παιδιά μην είστε αχάριστοι… ελικρινά τώρα έχω μπροστά μου το τιμοκατόλογο της vodafone για mobile internet που είχα με PCMCIA κάρτα και αν με πιστέυετε το κόστος ανα Kb είναι 0,0081 ευρώ… δηλαδή για να κατεβάσεις μια HD ταινία να δείς έπρεπε να πλήρωνες 36.450,00 ευρώ πρίν 7 χρόνια… αστείο σας φαίνεται εεε;;;; μήν σας πώ για τη χρέωση ανά Kb αν βρεισκόσουν στο εξωτερικό και ήθελες να δείς π.χ. το play list σου στο youtube με τα αγαπημένα σου HD video απο το κανάλι VEVO… αξίζει να παρατηρήσετε ότι το κόστος ήταν αν Kb ενώ σήμερα είναι ανα Mb…δεν είναι τυπογραφικό λάθος το Kb που σας αναφέρω παραπάνω…αλήθεια είναι… για αυτό ας σεβαστούμε τη προσπάθια που κάνουν κάποιοι και ρίχνουν τις τιμές στο βαθμό που σας είπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.