Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Από την προηγούμενη εβδομάδα είμαι ένας ευτυχής κάτοχος 3G broadband internet της Cosmote. Με αυτή την προσθήκη στον εξοπλισμό μου ολοκληρώθηκε το πακέτο internet on the go μαζί με το Asus EeePC 900. Από σήμερα μπορώ να έχω ίντερνετ παντού στην Ελλάδα αρκεί να υπάρχει κάλυψη με κεραίες κινητής τηλεφωνίας της Cosmote αλλά και στο εξωτερικό μέσω roaming με οποιαδήποτε εταιρεία επιλέξω. Σε αυτό εδώ το post θα περιγράψω το τι έχω ζήσει τις τελευταίες πέντε ημέρες μαζί με το EeePC 900 και το USB modem της Cosmote.

, Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Το πακέτο με το USB modem της Cosmote έρχεται μέσα σε μια διαφανή παχιά συσκευασία που θυμίζει θήκη για τανιές DVD. Αυτό αποτελείτε από το ίδιο το USB modem, ένα καλώδιο προέκτασης USB (θηλυκό σε αρσενικό), ένα μικρό εγχειρίδιο χρήσης στα ελληνικά και το χαρτί της εγγύησης. Κάποιο CD ή DVD με τους drivers και το λογισμικό σύνδεσης δεν θα βρείτε και ο λόγος είναι ότι αυτά είναι αποθηκευμένα μέσα στο stickάκι.

, Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Η εγκατάσταση των drivers και του λογισμικού σύνδεσης της Cosmote είναι παιχνιδάκι. Απλά τοποθετούμε το USB modem σε μια ελεύθερη θύρα USB του υπολογιστή μας και στην πρώτη κάρτα που εμφανίζεται επιλέγουμε αν θέλουμε ελληνικά ή αγγλικά. Κατόπιν τούτου το μόνο που κάνουμε είναι να πατάμε το πλήκτρο επόμενο (η next) και να περιμένουμε 2-3 λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

, Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Το HSPA USB stick όπως ονομάζεται είναι το μοντέλο E170 της κινέζικης εταιρείας Huawei. Έχει το μέγεθος ενός κλασσικού USB stick ενώ είναι ελαφρώς πιο βαρύ. Το χρώμα του είναι λευκό και φέρει το χαρακτηριστικό λαχανί λογότυπο της Cosmote. Είναι και αυτό μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας και όπως τα κινητά φέρει αριθμό IMEI αλλά και είσοδο για κάρτα SIM. Η κάρτα SIM τοποθετείτε σε μια ειδική μεταλλική θηκούλα και “συρταρώνει” μέσα στο USB stick από τη μεριά της επαφής σύνδεσης.

Μετά το τέλος της εγκατάστασης εμφανίζεται ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας το οποίο θα πρέπει να πατάμε κάθε φορά που θέλουμε να συνδεθούμε στο ίντερνετ και εφόσον έχουμε τοποθετήσει και το USB modem. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι το γεγονός ότι το εν λόγο λογισμικό σύνδεσης δεν ξεκινάει αυτόματα με την τοποθέτηση του USB modem στον υπολογιστή μας και θα πρέπει να το ξεκινάμε χειροκίνητα κάθε φορά.

Το λογισμικό ονομάζεται Cosmote Internet On The Go Connect και με το που θα συνδεθείτε την πρώτη φορά θα σας ενημερώσει ότι υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση 283kb οπότε να πως τρώγεται σιγά-σιγά το bandwidth! Αν πατήσουμε πάνω στην επιλογή about του λογισμικού ενημερωνόμαστε ότι αυτό είναι δημιούργημα της Birdstep Technology και η έκδοση κατόπιν της αναβάθμισης ότι είναι η 1.0.0 BL 44.

, Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Η επιφάνεια εργασίας του λογισμικού είναι ντυμένη στα χρώματα της Cosmote και είναι ευανάγνωστη. Στην κεντρική οθόνη μας ζητάει κάθε φορά το PIN της κάρτας SIM και από εκεί επιλέγουμε το κουμπί Connect. Μέσα από το μενού μπορούμε να επιλέξουμε να αφαιρέσουμε το PIN και να ξεκινάει η σύνδεση αυτόματα με το που ανοίγουμε το λογισμικό internet on the go Connect.

Μέσα από το λογισμικό αυτό μπορούμε να στείλουμε μηνύματα SMS και MMS εφόσον έχουμε επιλέξει αυτές τις υπηρεσίες στο κατάστημα που κάναμε τη σύνδεση. Επίσης αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το Cosmote Internet On The Go εκτός Ελλάδας θα πρέπει να το πείτε και αυτό στο κατάστημα για να ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες roaming. Όμως προσοχή γιατί εκτός Ελλάδας πέφτει τσεκούρι στο λογαριασμό και θα έχετε κλάματα.

, Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Το λογισμικό Cosmote internet on the go Connect μας ενημερώνει επίσης με στατιστικά για την χρήση που έχουμε κάνει ώστε να γνωρίζουμε πότε πλησιάζουμε το ανώτατο bandwidth που έχουμε πρoπληρώσει για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Έχει γνωστό ο Tasosvel που του ήρθε ο λογαριασμός 300 ευρώ!

Επί του πρακτέου
Αυτές τις πέντε ημέρες που έχω στα χέρια μου τα Cosmote internet on the go και Asus EeePC 900 τα έχω τεστάρει σε διάφορες συνθήκες. Την πρώτη ημέρα που το πήρα το χρησιμοποίησα στο αυτοκίνητο κάνοντας τη διαδρομή Γλυφάδα-Κορωπί (δείτε το βίντεο). Στην Γλυφάδα συνδέθηκε σε HSPA (έως 7,2Mbps) ενώ από τη Βάρη και έως το Κορωπί έπεσε σε 3G (έως 3,6Mbps). Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχα συνδεθεί με το WinAmp σε ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα από κεραία σε κεραία. Η αναπαραγωγή έγινε χωρίς διακοπές και buffering.

Εχθές το μεσημέρι πήρα το μετρό από το Κορωπί και κατευθύνθηκα έως το Αιγάλεω. Όσο διάστημα ο συρμός βρισκόταν επάνω στην επιφάνεια της γης είχα ίντερνετ on the go κανονικά. Όταν όμως μπήκαμε υπόγεια ενώ η σύνδεση έλεγε Connected οι ένδειξεις για το bandwidth ήταν μηδενικές και κάποια στιγμή μετά από 3-4 λεπτά έγινε Disconnected.

Τέλος, εδώ στο Λαγονήσι που περνάω τις τελευταίες ημέρες μακριά από τη ζέστη και τη βαβούρα της Αθήνας, το διαθέσιμο δίκτυο είναι 3G δεν βρίσκω κάλυψη HSPA. Μέσα στο σπίτι μάλιστα πιάνει 2G δηλαδή GPRS, δηλαδή ούτε για chat!

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή μόνο η Cosmote προσφέρει ταχύτητες HSPA έως 7,2Mbps ενώ Vodafone και Wind δίνουν 3G έως 3,6Mbps.

, Cosmote Internet on the go | Η ζωή μαζί του

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης Νούσης

Κώστα υποθαλάσσια το δοκίμασες?? lol

Kostis

costa, τελικα για χρηση internet αξιζει το 900 ? Μπορει καποιος να δουλεψει με αυτην την ποιοτητα της οθονης ? Ή μετα απο λιγο τα παρατας λογω …. πονου στα ματια ?

tasosvel

κι εγώ που το δούλεψα στο ιντερνετ πιστεύω οτι είναι αρκετά άνετο. Η οθόνη του είναι αρκετά καλή και δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν δουλέψεις αρκετή ώρα. Τώρα αν θές να διαβάσεις κάποια μεγάλα κείμενα σίγουρα θα σε κουράσει το μέγεθος της οθόνης και όχι η ποιότητα της.

Χρήστος

Καλά μας τα λές…αλλά γιά δοκίμασε να το κάνεις εγκατάσταση σέ Vista καί μετά μας λές….
πού να βρούμε Driver γιά να το αναγνωρίζει το Huawei E 170 το Windows Vista….

maria

COSMOTE Internet On The Go

maria

GEIA ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ

Manolis

Πολύ καλά όλα αυτά αλλά τον τελευταίο καιρό τα κατεβάσματα είναι πολύ αργά το ανώτερο 30κβ/ς και άλο ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι με το rapidshare που σε βλέπει μόνιμα ότι κατεβάζεις ήδη κάποιο αρχείο ενώ δεν κατεβάζεις τίποτα. Νομίζω πως έχουν δώσει σε όλους την ίδια IP και χρεώνουν τα κατεβάσματα των άλων σε όποιον μπει την ίδια στιγμή στο ίδιο site για κατέβασμα. Εχουν τα μηχανήματα αλλά τους λείπει η τεχνογνωσία. Ή έτσι τους συμφέρει, δεν ξέρω τι γίνετε.

GIIVRGOS MYTAKIDHS

DEN EXV DYKTIO MPOREI NA GINEI KATI

Angelos

Κάτοχος ίντερνετ ον δε γκοόυ της κοσμοτέ. Προσπάθησα να μπω internet από desktop στο οποίο έχω στήσει ubuntu 8.04 (EL). Μήπως κάποιος Χριστιανός μπορεί να με καθοδηγήσει για το πώς θα συνδεθώ?

Konstantinos apo volo

Παιδια καλημερα σε ολους εινια ξημερωματα κυριακης η ωρα 2:20
Ηθελα να κανω μια ερωτηση…
Επειδη σκεφτομαι να παρω ενα laptop και να βαλω το cosmote internet on the go στα 10Gb
και θα το Χρησιμοποιω στο πηλιο σε ενα χωριο τσαγκαραδα συγκεκριμενα λογω δουλειας…
ηθελα να μου πειτε αν γνωριζει καποιος αν πιανει καπου εκει σε πηλιο σε ποιοτητα για chat με cam

περιμενω απαντηση σας..
Ευχαριστω

Χρήστος

Πρόκειται να ταξιδέψω στο Αιγαίο. Να πάρω το ON THE GO μαζί μου; Που θά βρώ χάρτη
κάλυψης; Γιατί τόν κρύβει η Cosmote;

melek

μπορω να σας κανω μια ερωτηση ρε παιδια αυτο το internet on the go πιανει μονο οταν εχει 3G στην περιοχη

Alex P.

Παιδιά το έχω 5 μέρες τώρα με το One Touch X200 ths Alcatel και η ανώτερη ταχύτητα που πι’ανει είναι 100 kbps!!! Συνήθως συνδέεται με 2-3 μπάρες HSPA και σπάνια κατεβαίνει στις ίδιες μπάρες σε 3G. Σ’υμφωνοι, άλλο 3 μπάρες και άλλο 5, όμως δυσκολεύομαι να πιστέψω πως αυτή η διαφορά στο σήμα μπορεί να προκαλέσει το HSPA που έχω τη στιγμή αυτή που γράφω, να φτάνει έως τα 60kbps (ταχύτητα σχεδόν 2G δηλαδή) Έχω κλείσει το συμβόλαιο για 2 έτη και πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένος μέχρι τώρα 🙁

dimitris

drivers για windows 7 παιδια για το One Touch X200 ths Alcatel
εχω το LG 12ΟL ειχε τα windows ΧΡ περασα τα windows 7 και δεν λειτουργει
εχουμε λυση;

triantafyllos

re paidia driver gia to alcatel one touxh x200 gia windows 7 pou sto kalo de vrw????exw ksenerwsei exw internet kai de borw na to xrhsimopoihsw!!!!!!!!!11

triantafyllos

nope!!!

Νίκος Καλλιθεα

Ξερει κανεις πως γίνεται οταν κανει reboot ο υπολογιστης να συνδεεται ο connection manager αυτοματα, χωρις να χρειαζεται να τον ξεκιναει καποιος?

Staf`

Nικο πανε στις ρυθμισεις του προγραμματος και τσεκαρε την επιλογη για να μπει στα Start up programs.

nina

ΕΧΩ USB STICKΑΠΟ ΤΗΝ WIND, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ. ΜΟΝΟ ΜΥΚΟΝΟ ΠΙΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΝΕΟ ΣΕ COSMOTE H VODAFONE?

Γιώργος

Παιδιά πάω για φοιτητής Πάτρα και θα αγοράσω laptop. Είμαι όμως λίγο άσχετος από συνδέσεις κλπ και θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να συνδέομαι στο internet μόνο με αυτό το stick-άκι… Δηλαδή όπου και να είμαι να βάζω το stick, να κάνω τη χειροκίνητη αυτή εγακατάσταση και να σερφάρω κανονικά, απλά πληρώνοντας το πάγιο μου στην Cosmote. Δε χρειάζεται κάποιος άλλος εξοπλισμός ή να διαθέτει κάτι το laptop ;

Nikos

Yπάρχει καμία δυνατότητα να βάλεις την κάρτα sim σε κινητό τηλέφωνο;

Το δοκίμασα αλλά μόνο SMS στέλνει.

Nikos

Δεν με νοιάζουν τα τηλέφωνα. Αλλά data δεν έχω. Η συσκευή είναι ένα samsung galaxy s.
Eίναι θέμα ρυθμίσεων;

Ευχαριστώ.

Χρηστος

Ενδιαφερομαι γιαυτο π λεει ο φιλος προηγομενος….για το να βαλεις την καρτα του cosmote on the go στο κινητο κ να εχεις ιντερνετ 3G … γινεται θελει καποια ιδιαιτερη ρυθμιση ? πηγα να βαλω εγω να κανω κατι … αλλα μ λεει θελει access point name…κ username k password στον οδηγο συνδεσης…εκει π επιλεγεις και τον τυπο της συνδεσης…ολα αυτα σε windows mobile..μπορει να μας πει κανεις τιποτα ?

Νικος

Γινεται.
Στις ρυθμισεις ΑΡΝ γραψε τα αναλογα (“internet” στην περιπτωση της cosmote). Δεν χρειαζεται τιποτε αλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.