Τραπεζική αργία: Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές

Στις 3 π.μ. τα ξημερώματα εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου κηρύσσεται τραπεζική αργία. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν (συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, web banking, phone banking.

Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας, δεν μπορούν να φορτιστούν εκ νέου.

Συγκεντρώσαμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που αφορούν τις ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;
Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);
Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.

Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);
Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Θα μπορώ να κάνω πληρωμές μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);
Πληρωμές μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Τραπεζική αργία: Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές, Τραπεζική αργία: Τι ισχύει για ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Άρχισαν τα όργανα… Παίξε ρε Τσίπρα τον ζουρνά…

silentb0b

Επομένως ebay και amazon απο βδομάδα και αν. Αντιστοιχα και συνδρομες σε υπηρεσίες dropbox, office κλπ

giorgos

το ebay σε μαρανε τωρα εσενα…

KostasB

Άσχετο αλλά τα workshop τα κόψαμε; Κανένα καφεδάκι δεν θα πιούμε να χαλαρώσουμε;

silentb0b

εχω βρει μια φοβερή συλλεκτική εκδοση κόμικ και δε θελω α τη χασω. Δεν μπορεί να είμαστε ούτε ολοι φτωχοί, ουτε όλοι πλούσιοι. Εχουμε κι εμείς δικαιωμα να ζήσουμε τη ζωη μας, χωρις να δίνουμε δεκαρα για τους γυρω μας.

Dimitris Kisos

Για να καταλαβετε ποσο δραματικο ειναι σκεφτειτε οτι υπαρχουν εταιρειες πληροφορικης που το software των συνεργατων εταιρειων το εχουν σε server εξωτερικου.Σκεφτειτε οτι αν δεν πληρωθουν αυτοι οι server ποσα site,ποσα online shop και ποσα προγραμματα μπορει να πεσουν…

Παπαροκας tiamat

Τα supermarkets σε εμπολεμη ζωνη! Δε λειτουργει τίποτε! Ζουμε στιγμες τραγωδίας! #grexit #greece #κινεζοποιηση ! #πανικος

Φωτης

Για να μην λεμε και οτι θελουμε ρε παιδια τωρα!

ΜΠΟΡΕΙ να γινει συναλλαγη με εξωτερικο αλλα θα περασει απο ειδικη επιτροπη! (λογικα της ΤτΕ).
Τα κριτηρια δεν ξερω ποια θα ειναι… Αλλα αυτο γινεται για να μην μεταφερουμε τα λεφτα μας εξω (και αγοραζουμε αηδιες οπως συλλεκτικα κομικ ο τυπας απο πανω… ειμαστε ετοιμοι να χρεοκοπησουμε και τον αλλον τον κοφτει αν θα αγορασει το κομικ του … Ε ρε Θεε)

Απόστολος

Να αρχίσουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε στην ιδέα του “δεν έχω χρήματα” …και άμα είσαι και φοιτητής παράτα την εξεταστική και πήγαινε σπίτι σου…έτσι κι αλλιώς αν δεν έχεις προνοήσει να έχεις κανά 500αρι πάνω σου, άστα να πάνε….
Δεν νομίζω να υπάρχει λέξη να περιγράψω πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή…
Ξέχασα να σας πω… είμαι φοιτητής σε περίοδο εξεταστικής … 😛

ioankav

Μιας και μιλάμε για ηλεκτρονικές αγορές, σημερινή ανακοίνωση από paysafe.
Νέες κάρτες δε βγαίνουν, μόνοι όσοι ενεργοί κωδικοί υπάρχουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν

https://www.paysafecard.com/el-gr/lp-products/important-information/

apostolos32

Φωτη Σχετικά με αυτό που λες, εγώ προσωπικά το Σάββατο θα είμαι Σκανδιναβία. Μιλάμε για πανάκριβες χώρες. Εννοείται ότι τα 60 ευρώ την ημέρα που μπορώ να βγάλω μεχρι την Παρασκευή δεν θα με φτάσουν ούτε στο ελάχιστο. Αν δεν μπορώ να χρησιμοποιώ την κάρτα, εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα?

Φωτης

@apostolos32 Δεν νομιζω οτι ειναι καιροι για ταξιδια…

silentb0b

Δε νομίζεις οτι ειναι καιρός για ταξίδια, δε νομίζεις οτι ειναι καιρός για αγορές απο το εξωτερικό. Δε νομίζεις οτι είναι καιρος για συμμετοχή σε επαγγελματικα συνέδρια που απαιτούν εγγραφή. Μαλλον δε θα νομίζεις ότι ειναι καιρος για ανανέωση συνδρομων σε υπηρεσίες με βαση το εξωτερικό (web hosting, επιστημονικά περιοδικά κλπ).
Εγω παλι δε νομίζω ότι ειναι κανενός δουλειά να μου λεει πως θα ζησω τη ζωη μου απο τη στιγμή που δεν ενοχλω κανένα.

Φωτης

Δεν νομιζω ειπα.. Δεν στο απαγορευει κανεις! Αν δεν εχεις την δυνατοτητα τοτε ειναι αλλο θεμα.. Μην ανησυχεις δεν καταστρεφεται μονο η δικια σου καριερα και τα συνεδρια… Των αλλων η ζωη 5 χρονια τωρα καταστρεφοταν ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΕΣΤΗΚΕΣ ΜΙΑ ΤΟΤΕ

silentb0b

Φιλικά (και χωρίς να φωνάζουμε με κεφαλαία), θυμίζω ότι οι ζωές των συνανθρώπων μας δεν καταστρέφονται τα τελευταία 5 χρόνια (όπως είναι η γνωστή καραμελα), αλλά σίγουρα τα τελευταία 30 μέσω της κακοδιοίκησης και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Αλλά επειδή τότε γλέιφαμε κανα κοκκαλάκι, δεν μας είχαν πιάσει οι ευαισθησίες.
Η πείνα οξύνει τις αισθήσεις και έτσι γίναμε πιο ευαίσθητοι στον πόνο των άλλων.

VODIANOVA

o bob εχει απολυτο δικιο..δεν βρισκονται καθε μερα ευκαιριες στο ebay που και εγω 1800 θετικες εχω (μονο εκει ψωνιζουμε) πρωτη φορα φασιστερα..και εγω θελω να αγορασω απο αμαζον και απο αλλα σαιτ του εξωτερικου που εχει εκπτωσεις αυτες τις μερες..τι φασισμος ειναι αυτος..ουγκαντα!

Θεμιστοκλής

Μέσω paypal μπορώ να κάνω συναλλαγές; προσπάθησα και δεν τα κατάφερα. Τι ισχύει;

Σοφία

Tα σούπερ μάρκετ δε δέχονται χρεωστική κάρτα για πληρωμή μέσω ίντερνετ. Γιατί; μου λένε ότι υπάρχει όριο μέχρι 50 ευρω

g6216240

@Θεμιστοκλής Μπορείς να κάνεις συναλλαγές μέσω PayPal αλλά μόνο εάν έχεις υπόλοιπο στο λογαριασμό σου. Αν όχι το PayPal θα προσπαθήσει να τραβήξει λεφτά από την κάρτα σου και θα αποτύχει λόγο των capital controls τα οποία μπλοκάρουν μεταφορές κεφαλαίων προς εξωτερικό.

Tolkien

Εγώ μόλις παρατήρησα ότι από την τράπεζα Πειραιώς η prepaid MasterCard σταμάτησε να δουλεύει (την χρησιμοποιώ σε iPad , windows).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.