Τρίτη
30/06/2015

Crowdfunding καμπάνια για το ελληνικό χρέος στο Indiegogo

Το θέμα συζήτησης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις και την χρηματοδότηση. Ενώ όλοι αναρωτιούνται για το τι θα γίνει, ένας νεαρός από την Αγγλία έρχεται να προτείνει τη δική του λύση.

Ξεκίνησε μια καμπάνια στο Indiegogo, όπου συνήθως βλέπουμε δημιουργούς να ζητάνε χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν κάποια έξυπνη ιδέα που έχουν, αλλά τους λείπουν τα χρήματα. Η συγκεκριμένη καμπάνια ζητά χρηματοδότηση για μαζευτεί το ποσό των 1.6 δισ. ευρώ και να δοθεί για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «The European Union is home to 503 million people, if we all just chip in a few euro then we can get Greece sorted and hopefully get them back on track soon. Easy».

Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να μαζέψει 156.413 ευρώ και ο αριθμός των ανθρώπων που υποστηρίζουν την καμπάνια είναι στους 10.104.

Να πούμε ότι για να αποπληρωθεί η σημερινή δόση θα χρειαζόταν ο κάθε Ευρωπαίος να δώσει 3.25 ευρώ (πλην των Ελλήνων), και για να αποπληρωθεί ολόκληρο το χρέος των 271 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ποσό για τον κάθε έναν θα ανέβαινε στα 550 ευρώ.

Δείτε την καμπάνια: Indiegogo

Διαβάστε επίσης: Πως η Apple μπορεί να σώσει την Ελλάδα

greece indiegogo

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


11 Σχόλια

 1. Ο/Η ΑντώνηςΤ λέει:

  Το πόσο έχει πιάσει τα 212.683 μέχρι να το γράψω είχε ανέβει κατά 3000€, όμως είναι απορίας άξιο το ποιος το διοργανώνει αυτό?

  Όσο καλοπροαίρετος και αν είμαι τα λεφτά αυτά όσα και αν μαζευτούν πάνε σε κάποιο άτομο γνωρίζουμε ότι αυτά θα τα δώσει κάπου κάποιος?

 2. Ο/Η Stergios λέει:

  Φιλέ Αντώνη μόνο αν μαζευτούν 1,6 δις θ τ πάρει αυτός. Αν μαζευτούν ελπίζουμε αυτός ο φιλέλληνας βρετανός (όπως λέει) να τα δώσει

 3. Ο/Η ΑντώνηςΤ λέει:

  Ναι πράγματι, δεν είχα προσέξει το είδος της καμπάνιας.

  Πάντως η σελίδα του Integogo έχει πέσει, ανέβαινε κάτι χιλιάδες ανά λίγα λεπτά. Το ότι το δημοσίευσε το BBC το έκανε viral.

  Είχα σκεφτεί παλιότερα ότι θα είχε πλακά κάποιος γιατί δεν γινόταν κάτι στα CrowdFunding για κάτι τέτοιο, αλλά έλεγα πάντα από μέσα μου, έλα μωρέ σιγά να μην…. Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση.

  Είναι μάλλον συμβολικό… δεν παίζει να τα μαζέψει αλλά από την άλλη είναι μια καλή κίνηση.

 4. Ο/Η xristos λέει:

  Κώστα κάνε hands on κανα ATM μιας και ειναι επίκαιρο :P

 5. Ο/Η Aikaterini λέει:

  Δεν μπορω να μπω στην σελίδα

 6. Ο/Η Man2 λέει:

  Έχει πέσει η σελίδα. Χαχαχαχα πλάκα θα χει να μαζευτούν

 7. Ο/Η ΑντώνηςΤ λέει:

  Χαχαχα…

  Thanks for visiting the
  «Greek Bailout Fund» campaign page

  The Greek Bailout Fund campaign page is experiencing some issues due to its astonishing popularity. It should be back up shortly.

  Follow us on Twitter and we’ll let you know when it’s back up.

  Thank you for your patience!

  – Indiegogo

 8. Ο/Η viel λέει:

  επεσε η το ριξανε?

 9. Ο/Η ΑντώνηςΤ λέει:

  Όχι κάποια στιγμή είχε πέσει ολόκληρο το Indiegogo για πολύ ώρα. Δεν φόρτωνε καθόλου όλο το site και έβγαζε error.

 10. Ο/Η Aντώνης λέει:

  Συγχαρητήρια για τη δημοσιεύση του θέματος στη σελίδα … σε άλλο site ειδήσεων και συγκεκριμένα στο Πρώτο θέμα γίνεται προπαγάνδα εναντίον και αυτής ακόμα της κίνησης διαδώστε το όσοι θέλετε

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.