Cyta VDSL2, Νέες υπηρεσίες με μέγιστο download 50Mbps και 10Mbps upload

Η Cyta Ελλάδος παρέχει πρώτη στην Ελλάδα υπηρεσίες VDSL οι ποίες προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 50Mbps. Συγκεκριμένα, μέσω της τεχνολογίας VDSL2, οι επιλογές της υπηρεσίας 2play (Internet & Σταθερή) και 1play (Internet) από τη Cyta διευρύνονται σημαντικά με την ενσωμάτωση δύο νέων ταχυτήτων download έως 35Mbps και έως 50Mbps. Εξίσου αυξάνονται και οι ταχύτητες upload έως 3 Mbps και 10 Mbps, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα 2play και 1play 35Mbps και 50Mbps είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στην Αττική ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και από το νέο έτος και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία. Προϋπόθεση παροχής των νέων ταχυτήτων είναι η απόσταση του σπιτιού ή της επιχείρησης των Πελατών από το αστικό κέντρο της περιοχής τους να είναι εντός του μήκους που ορίζει η νέα τεχνολογία, δηλαδή περίπου 1.000 μέτρα.

, Cyta VDSL2, Νέες υπηρεσίες με μέγιστο download 50Mbps και 10Mbps upload

Οι νέες επιλογές υπερ-υψηλών ταχυτήτων απευθύνονται σε οικιακούς Πελάτες, Επαγγελματίες ή και Μικρές Επιχειρήσεις με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες χρήσης του διαδικτύου, για ακόμη πιο γρήγορη λήψη και αποστολή των δεδομένων στο διαδίκτυο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τεχνολογία VDSL2 είναι πολύ διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού για την παροχή
υψηλών ταχυτήτων στο Internet.

Οι τιμές για τους οικιακούς Πελάτες διαμορφώνονται στα 37 ευρώ/ μήνα για την υπηρεσία 2play 35Mbps (upload έως
3Mbps) και στα 45 ευρώ/ μήνα για την υπηρεσία 2play 50Mbps (upload έως 10Mbps).

Αντίστοιχα για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις η τιμή του 2play 35Mbps διαμορφώνεται στα 40 ευρώ/ μήνα
και του 2play 50Mbps στα 48 ευρώ/ μήνα. Όλες οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Οι νέες ταχύτητες VDSL προσφέρονται και στην υπηρεσία 1play, δηλαδή είναι διαθέσιμες και για Πελάτες που επιθυμούν μόνο χρήση Internet με τις τιμές για τους οικιακούς να διαμορφώνονται στα 34 ευρώ/ μήνα για το 1play 35Mbps και στα 42 ευρώ/ μήνα για το 1play 50Mbps. Για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα οι τιμές διαμορφώνονται στα 37 ευρώ/ μήνα για το 1play 35Mbps και στα 45 ευρώ/ μήνα για το 1play 50Mbps.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νιάνιος Ρωμανός

Η πρώτη εταιρία που προσφέρει VDSL ή κάνω λάθος;

Panagiotis-Volos

Καιρός ήτανε. Επρεπέ να έρθει η cyta για να δούμε προκοπή.

GiorgosB

Αντε γερά..!!
Δώστε ταχυτητα στο λαό.

The PokerGosh

Κορυφαίες τιμές, αλλά το όριο των 1000 μέτρων από το κέντρο αποκλείει πάνω κάτω το 70% των πελατών..
ΔΥΣΤΗΧΩΣ…

NMand

Πριν από μερικούς μήνες όταν ο ΟΤΕ πήγε να διαθέσει αυτήν την τεχνολογία τον σταμάτησαν για αθέμιτο ανταγωνισμό και τώρα εμφανίζεται η cyta και την προσφέρει !!!

dali13gr

Δεν είναι το ίδιο με του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ θα φέρνει οπτική μέχρι το ΚΑΦΑΟ και έτσι θα μπορούν να πάρουν VDSL σχεδόν όλοι ενώ η Cyta θα το δίνει μέσα στο κέντρο και γι αυτό και ο περιορισμός στα 1000 μέτρα για να μην έχει απώλειες.

Όσο για τον λόγο για τον οποίο το σταμάτησε αρχικά ο ΟΤΕ, ήταν επειδή ουσιαστικά θα έκανε μια επένδυση που η ΕΕΤΤ θα τον υποχρέωνε να την δώσει στους υπόλοιπους χωρίς να επενδύσουν αυτοί κάτι. Απλά θα αγόραζαν χονδρική τις γραμμές. Κάτι που φυσικά δεν δέχτηκε η Deutsche Telekom. Αυτό διευθετήθηκε απ’ όσο γνωρίζω και θα προχωρήσει κανονικά.

Οπότε, περισσότερο διαφήμιση κάνει η Cyta αφού η υπηρεσία θα αγορά λίγους τυχερούς που μένουν κοντά στο εκάστοτε κέντρο του ΟΤΕ.

o gadgetakias

Λοιπον..μενω στα 870 μετρα απο το αστικο κεντρο..εχω cyta με doulbe play στα 4mbps..κοληματα και η ταχυτητα στα 2,7-2,9 …!
Τους παιρνω τηλ και τους το λεω..μου βρηκαν προβλημα στο μοντεμ(wifi)ασχετο..
τους λεω να μου αναβαθμησουν την γραμμη στα 8 και μετα απο μετρηση που μου εκανε ο τηλεφωνητης μου ειπε οτι η γραμμη μου πιανει 19,7mbps.
Ερωτηση..: εαν εγω θελω να κανω την 35αρα η την 50αρα ,πως θα μου την δωσουνε..?
(και ολα αυτα στα 870 μετρημενα μετρα και σε καινουρια πολυκατοικια με εγκατεστημενο δυκτιο.)
Οπως και η πρασινη εταιρια κινητης που για να βρουμε 3G κανουμε ταμα..
Συνελθετε λιγακι καρχαριες τις τεχνολογιας γιατι θα ψαχνετε για πελατες καποια στιγμη..

Nikosmph

Το VDSL2 χρειάζεται και νέας τεχνολογίας ρούτερ (με τιμές 150+ ευρώ) έτσι δεν είναι;

Παρέχει ταχύτητες πάνω από 200 Mbps σε πολύ μικρή απόσταση, 100 Mbps στα 500 μέτρα και 50 Mbps στο 1 χιλιόμετρο. Μετά τα 1,6 χιλιόμετρα οι επιδόσεις του είναι αντίστοιχες του ADSL2+.

Οπότε οι περισσότεροι από εμάς θα περιμένουμε μερικά χρονάκια ακόμα, για μια τέτοια αναβάθμιση.

Alexandros

Το αλλο με τον τοτο το ξερετε…….

Stelios

Ρε παιδια τωρα πως μαθαινουμε ποσο απεχουμε απο το αστικο κεντρο, εγω τωρα που ειμαι στην HOL ξερω οτι ανοικω στης ακροπολης, το ιδιο ισχυει και για τη cyta ετσι;

NLS

Κοροϊδία πάντως. Στους περισσότερους θα έχει ταχύτητα ADSL2.
Επίσης κοροϊδία που πουλάνε πακέτα “μικρών” ταχυτήτων για να βγάλουν τις μεγαλύτερες (που έτσι κι αλλιώς πιάνει) αργότερα και πιο ακριβά.

Βασίλης

Ελεος. Θα επρεπε να υπάρχει υποχρεωτική εγκατάσταση fiber to the home σε κάθε νέα οικία ωστε οι γραμμες μας να μην ειναι σαπιες και να πιάνουμε ταχύτητες ως 2500 MBpS! Δεν είναι δυνατό να έχουμε χαλκοκαλώδια του 1821 στο τελευταιο χιλιομετρο περίπου. Αν δε γινει καποια τέτοια μαζική κίνηση θα μείνουμε για αιώνες ακόμα σ’ αυτές τις ταχύτητες (12-13 Mpbs).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.