Έρευνα: Το 80% του deep web traffic αφορά σε παιδική πορνογραφία

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Portsmouth στο Ηνωμένο Βασίλειο το 80% του web traffic στο “deep web” σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία. Βεβαίως δεν αποτελεί έκπληξη που ένα ποσοστό των “καταναλωτών” του deep web ασχολείται με παράνομο υλικό, όμως αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η παιδοφιλία αγγίζει αυτά τα τεράστια ποσοστά.

Λόγω της ανωνυμίας που προσφέρουν υπηρεσίες όπως το Tor, υπάρχει πληθώρα ανώνυμων δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο “βαθύ” web όπως ναρκωτικά, λαθρεμπόριο κλπ. Αυτό όμως που σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου φτάνει στο απίστευτο ποστοστό του 83% είναι τα sites που παρέχουν περιεχόμενο οποιουδήποτε είδους σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών.

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 40.000 διαφορετικές υπηρεσίες στο Tor και βρήκαν την τεράστια ζήτηση για παιδική πορνογραφία, αν και τα συγκεκριμένα sites βρίσκονται μόλις στο 2% των διαθέσιμων υπηρεσιών του deep web. Η έρευνα επικεντρώνεται στις κρυμμένες υπηρεσίες, τις λεγόμενες “onion addresses” που είναι διαθέσιμες μόνο από το “inside Tor”.

tor web traffic child porno, Έρευνα: Το 80% του deep web traffic αφορά σε παιδική πορνογραφία

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
parastas

Ας είναι καλά η κρυπτογράφηση.

Andrew

Και αυτό που τους νοιάζει είναι να κλείσουν το Pirate bay…

Solon

Λυπηρό αλλά αναμενόμενο. Ποιος άλλος θα πάει στο Tor; Εγκληματίες και ανώμαλοι. Φαίνεται όμως πως τελικά οι ανώμαλοι είναι περισσότεροι!

jonjon

Τρομακτικό! Τα ποσοστά είναι μεγάλα! Να τους καεί το router.

giannnogeorge

Θα συμφωνήσω με @Andrew. Το Pirate Bay τους πείραξε. Εμ, εκεί είναι οι εταιρείες ενώ στην άλλη μεριά, μόνο αθώες ψυχές…

Και για να μην τα μηδενίζω όλα, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα, απλά δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη βάση. Είναι τραγικά υψηλά τα ποσοστά για να αφεθεί στην μοίρα του, όλο αυτό..

Chris

Το Tor δεν είναι μόνο για ανώμαλους @Solon . Κυρίως ναι. Υπάρχουν και οι μανιακοί όσο αφορά την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. Αν έμενες σε χώρες όπως τουρκία και Κίνα θα καταλάβαινες. Τώρα θα μου πεις υπάρχουν ποιο απλές λύσεις :P.

Dimitris

Παιδική πορνογραφία; Ενσωματώνεται κρυπτογράφηση στο λογισμικό σας; Το παρουσιάζεται σαν πρόβλημα αλλά ταυτοχρόνως το υποστηρίζεται; Να ‘στε καλά και εσείς και ψυχάκιες που διευκολύνονται καθημερηνώς από εσάς τους ίδιους. Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι.

kostas

Και εγώ δουλευω με το tor,τι παει να πει αυτό??πως είμαι παιδοφιλος η εγκληματίας???αν εσείς θελετε να βλέπουν τα παντα γύρο σας και να σας παραβιάζουν την προσωπικη σας ζωή,πρόβλημα σας,εγώ δεν γουσταρω να μπαίνουν στην προσωπική Μου ζωη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.