Disconnect.me, Μπείτε ασφαλώς και χωρίς tracking σε όλα τα social media

Ένας πρώην εργαζόμενος στη Google, o Brian Kennish, έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή που σας επιτρέπει να μπαίνετε σε social δίκτυα όπως το Facebook, το Digg, το Twitter, τους λογαριασμούς σας σε Google και Yahoo, χωρίς να μπορεί κανείς να σας βρίσκει και να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας. Η εφαρμογή του έχει γίνει πλέον εταιρεία στο web με το δικό της site.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο Brian Kennish δημιούργησε το Facebook Disconnect, το οποίο ήταν μια επέκταση του Chrome που μπορούσε να απενεργοποιεί όλη την κυκλοφορία από άλλα sites μέσω του Facebook, ενώ ο χρήστης εξακολουθούσε να έχει κανονική πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο. Ήταν τόσο επιτυχημένη αυτή η εφαρμογή που έκανε τον μηχανικό της Google να αφήσει τη δουλειά του και να ασχοληθεί full time με το Disconnect. H εφαρμογή δεν άργησε να επεκταθεί και να φύγει από τα στενά όρια του Facebook, πιάνοντας και άλλα sites όπως τα Digg, Google, Twitter, Yahoo.

Όλοι τώρα μπορούσαν να κάνουν ελεύθερο και χωρίς εντοπισμούς για διαφημιστικούς και άλλους σκοπούς browsing, ενώ η κοινότητα της εφαρμογής είχε ήδη φτάσει στους 400.000 χρήστες. Το πράγμα μεγάλωσε και έγινε ξεχωριστή εταιρεία, η Disconnect.me με το ομώνυμο site.

Καθώς όλοι οι διαφημιστές προσπαθούν να συλλέξουν δεδομένα για τον κάθε χρήστη μέσα από το Internet και καθώς το κοινό έχει ξεκινήσει να εκδηλώνει ακόμα και μέσω αγωγών την ανησυχία του για τα δεδομένα που μαζεύουν διάφορα κέντρα εν αγνοία του, τέτοιες εφαρμογές αποκτούν ιδιαίτερη αξία. Ειδικά με τις τελευταίες αλλαγές στην πολιτική συλλογής δεδομένων από τη Google (ενοποίηση όλων των στοιχείων που μαζεύονται για εσάς σε ένα κοινό προφίλ), ο δημιουργός των εφαρμογών παρουσιάζει τόσο το Google Disconnect όσο και το Twitter Disconnect. Τα extensions του Disconnect είναι διαθέσιμα για Safari, Chrome και Firefox browsers.

Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε το βίντεο, όπου ο ίδιος ο δημιουργός του Disconnect εξηγεί πώς ακριβώς γίνεται η συλλογή δεδομένων στο web από τις εταιρείες. Είναι μεγάλο, αλλά γεμάτο αποκαλύψεις!

https://disconnect.me

, Disconnect.me, Μπείτε ασφαλώς και χωρίς tracking σε όλα τα social media

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GaziAggelos

πάρα πολύ καλό μπραβο στο παιδιά!

nemo

Καλή η πληροφορία παίδες αλλά ίσως είναι λίγο βαρετό τόσα link να οδηγούν στην ίδια σελίδα, έλεος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.