Και διαζύγιο μέσω Facebook

Μέχρι στιγμής το Facebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνείτε με φίλους και συγγενείς, να ανεβάζετε φωτογραφίες, video, status updates, ακόμη και να στείλετε χρήματα μέσω του Facebook Messenger. Πλέον όμως έχει νέα χρήση.

Δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι μια 26χρονη μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο γι να στείλει την αίτηση διαζυγίου στον σύζυγό της. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάποιος γενικός κανόνας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται, αλλά πρόκειται για ειδική περίπτωση λόγω του ότι ο σύζυγος δεν έχει σταθερή διεύθυνση και αρνείται να παραλάβει τα έγγραφα αυτοπροσώπως. Το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση από το 2009 και η σύζυγος προσπαθεί να έρθει σε επαφή από το 2011.

Ο δικαστής αποφάσισε ότι η νεαρή μπορεί να στείλει μέσω του Facebook τα έγγραφα μια φορά την εβδομάδα για 3 συνεχόμενες εβδομάδες ή μέχρι να επισημανθεί ότι διαβάστηκε το μήνυμα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που δικαστήριο επιτρέπει κάτι τέτοιο, αλλά όπως φαίνεται η γραφειοκρατία ξεκινά να εκσυγχρονίζεται με νέα μέσα όπως το Facebook, όταν δεν υπάρχει άλλη λύση.

facebook διαζύγιο, Και διαζύγιο μέσω Facebook

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kalex1999

το facebook εχει φτασει σε ενα σημειο που εχει τοσες πολλες λειτουργιες,που ακομα και οι ιδοι δεν ξερουν τι καινουργιο να προσθεσουν ωστε να τραβηξουν ακομα περισσοτερο κοσμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.