EA, Nintendo, Playstation, & Ubisoft κηρύσσουν πόλεμο στο KickAss Torrents

Μέσα από την Entertainment Software Association (ESA), της οποίας μέλη είναι οι EA, Nintendo, Playstation, και Ubisoft, παρέδωσαν μια λίστα από ιστότοπους διαμοιρασμού P2P (torrent sites) στην κυβέρνηση των Η.Π.Α., επισημαίνοντας το δημοφιλές site KickAss Torrents ως το μεγαλύτερο κέντρο διαμοιρασμού πειρατικών μέσων διασκέδασης.

Βέβαια, το πρόβλημά τους, δεν ήταν τόσο οι σειρές, οι ταινίες και η μουσική, αλλά η παράνομη διακίνηση των παιχνιδιών τους σε πειρατική μορφή, δημιουργώντας έτσι τρύπα στα διαφαινόμενα κέρδη τους. Αυτό που ζητούν είναι η άμεση διακοπή λειτουργίας των torrent site αυτών συσπειρώνοντας όλα τα μεγάλα κεφάλια της ESA.

Οι admins του KickAss Torrents έχουν δεχτεί άπειρες επιθέσεις και στο παρελθόν από εταιρείες που ζητούν να αφαιρεθούν από το site οι πνευματικές περιουσίες τους. Μάλιστα, για να τους αποφύγουν μετέφεραν το site σε άλλες χώρες όπου οι νομοθεσίες περί προστασίας της κινηματογραφικής και πνευματικής περιουσίας διαφέρουν από εκείνες των Η.Π.Α.

Η ESA όμως γνωρίζει ότι το να ρίξουν ένα μόνο torrent site δε θα παρέχει και κάποια ουσιαστική λύση, αφού στο παρελθόν (βλ. The Piratebay), όταν κάποια σελίδα διαμοιρασμού P2P έκλεινε, άλλες δύο εκκινούσαν τη λειτουργία τους, διογκώνοντας το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.

Στόχος της ESA είναι ως το τέλος του έτους να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις που μπορεί με παγκόσμια δράση και μέσα από τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ (US Trade Representative) να σχηματίσουν έναν κεντρικό κατάλογο με όλα τα torrent sites που θα κλείσουν οριστικά.

EA, Nintendo, Playstation, Ubisoft, KickAss Torrents, EA, Nintendo, Playstation, & Ubisoft κηρύσσουν πόλεμο στο KickAss Torrents

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Man

Καλό κουράγιο λαμογια 😂

arislp

συμφωνω με τις εταιρειες αυτες..σωστη κινηση..αλλα να κοιταξουμε και την αλλη πλευρα του νομισματος…τα μισοτελειωμενα παιχνιδια που μας δινουν..τις καθυστερησεις που κανουν για να τα βγαλουν..τα dlc..τα bugs…μην τα θελουμε και ολα δικα μας…

mitsos07

Ως συνήθως στο τέλος δεν θα τους κάνουν τίποτα.

panos.last

Βεβαίως να πληρώσω ενα παιχνίδι πρώτα θα πάρουν 5 εύρω και τα υπόλοιπα θα τα πάρουν μέσα απο τα dlc του λογαριασμού μου (τώρα ξεκίνησαν και τα pc -ps3 games τα in-app purchas)

Leontios

Να πάνε να μπιμπ
Mame
Retro
Emulator
Και παλιά παιχνίδια της Sierra
Τσουρινάκης for ever

είμαι παιδί του pixel !!!

Iraklis

Ελάτε να τα πάρετε! ΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

AlexanderKar

Απο την στιγμη που βγαζουν το καθε game για pc ενα 50ρικο σχεδον το οποιο θελεις αλλα 10-20 ευρω για τα dlc συν το χρονο που θα κατσεις να το φτιαξεις απο τα bugs που εχει τοτε να τα δινουν 5-10 ευρω το game αλλιως φραγκο δεν σκαω για να περασω 40-50 ωρες ξεκουρασης και χαλαρωματος στην τελικη να παω ενα χρονο πισω με το assassins creed unity που εκανα την χαζομαρα και το πηρα 3 μηνες εκανα να παιξω το game λογο bugs με ενα μηχανημα με sli ssd + 8-core…συμπερασμα KICKASS I LOVE YOU

Darth

50 euro game…. μισοτελειωμένο… με απειρα bugs και για να βγάλουν αλλα 100 150 ευρω και dls και expansions και bonusses…….. αι στο διολ..

DOR1K1N

Ηδη λειτουργει σε αλλη διευθυνση..

Γιάννης

Μακάρι να το καταφέρουν. Έχει καταντήσει γέλιο που ο καθένας να μπορεί στην Ελλάδα να κατεβάζει ταινίες, μουσική, παιχνίδια τζάμπα.. Για κατέβασε ταινία στην Γερμανία… Σε δύο μέρες έχεις πρόστιμο 500€ στα χέρια σου.

(ιδιοκτήτης βίντεο κλάμπ στην Ελλάδα)

arislp

μην συγκρινουμε ανοιμοια πραγματα..στην αγγλια π.χ. με 12 λιρες το μηνα εχεις απεριοριστο ιντερνετ…ακους απειρη μουσικη..αρα δεν χρειαζεται π.χ. να κατεβασεις…εδω ειμαστε πολυ πισω σε πολλα θεματα…και καλυτερα να μην πιασουμε τα βιντεοκλαμπ..

AlexanderKar

@Γιαννης θες να μου πεις οτι απο τις κονσολες(games κτλπ) δεν βγαζεις μια και περιμενεις να βγαλεις απο τα game που προοριζονται για pc οκ τι να πω…

Γιάννης

@AlexanderKar φαντάσου ότι τα games (ps3+Ps4+Xbox) έχουν τόσο χαμηλό κέρδος, που σταμάτησα να αγοράζω και να νοικιαζω.. Η τιμή που αγοράζω είναι 4/5 ευρώ φτηνότερα από ότι πουλαω. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις στο skroutz πουλάνε πιο φτηνά λιανική από ότι αγοράζω χονδρική 🙂 δηλαδή αγοράζω 40/45 ευρώ (τα οποία να βάζω cash) και περιμένω με 2€ τις 3 μέρες να βγάλω τα λεφτά μου πίσω.. Μέχρι να γίνει αποσβεση βγαίνει το καινούργιο παιχνίδι…

Όσον αφορά τα pc games σταμάτησα να ασχολούμαι εδώ και πέντε χρόνια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.