Edward Snowden, γιατί αρνείται να χρησιμοποιήσει iPhone

O Edward Snowden γνωστός για τις αποκαλύψεις που έκανε σχετικά με την αμερικάνικη NSA και την βρετανική GCHQ και τις τακτικές παρακολουθήσεων που έχουν οι μυστικές υπηρεσίες, φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει με τις διαρροές. Ο δικηγόρος του μιλώντας σε ρωσικό πρακτορείο αποκάλυψε ότι ο Snowden δεν χρησιμοποιεί iPhone λόγω του ότι δεν παρέχει πλήρη ασφάλεια.

Όπως αποκαλύπτει ο πρώην εργαζόμενος στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μέσω του δικηγόρου του, το iPhone έχει έχει ένα ειδικό λογισμικό με το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του να πατήσει κάποιο κουμπί, και στη συνέχεια να ξεκινήσει να συλλέγει πληροφορίες. Ο ίδιος ο Snowden χρησιμοποιεί ένα απλό κινητό.

“Edward never uses an iPhone; he’s got a simple phone. The iPhone has special software that can activate itself without the owner having to press a button and gather information about him; that’s why on security grounds he refused to have this phone”.

Τα νέα έγγραφα του Snowden αποκαλύπτουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο να σπάσουν την ασφάλεια του iPhone ενώ πρόσφατα βγήκαν οι πληροφορίες ότι η βρετανική GCHQ παρακολουθούσε χρήστες iPhone μέσω των μοναδικών αναγνωριστικών αριθμών UDID. Η Apple εγκατέλειψε το σύστημα UDΙD το 2013. Επιπλέον η Apple, προχώρησε και στην by default κρυπτογράφηση στο iOS 8 έτσι ώστε να μην μπορεί ούτε η ίδια να έχει πρόσβαση.

Ο Edward Snowden από τότε που έκανε όλες αυτές τις αποκαλύψεις για την NSA, ζει πλέον μόνιμα στη Ρωσία με την κοπέλα του και εμφανίζεται μέσω κρυπτογραφημένων video streams σε συνέδρια τεχνολογίας.

snowden προειδοποιεί για κρυφό λογισμικό σε iPhone, Edward Snowden, γιατί αρνείται να χρησιμοποιήσει iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris original

Τι άλλο δηλαδη θα πρεπει να σας πουν ωστε να μην αγοραζετε iphone?? Το μονο που δεχομαι σαν δικαιολογια ειναι το “γιατι ετσι μαρεσει, ετσι γουσταρω, θελω να βλεπω το μηλαρακι”. Κατα τα λοιπα, μονο μειονεκτηματα εχει..τοσο σε hardware (τα γνωστα, μην τα ξαναπω) οσο και σε software..

snowden

@Chris original

“Edward never uses an iPhone; he’s got a simple phone.”

τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις σε αυτό που λέει το άρθρο; ότι χρησιμοποιεί android επειδή είναι καλύτερο; τόσο καφρίλα ;

apostolos

@snowden +1
ελεος δηλαδη σε chris original εχεται προηγουμενα με τη την αππλ και τοσο μισος ειναι τυχαιο που βλεπουμε μονο χρηστες android να γκρινιαζουν για την αππλ kai οχι χρηστες iphone για το ανδροιντ????? χρηστης νοκια Ν9

Snowden_greece

Όλα τα smartphones παρακολουθούνται. Και για να γενικεύσω όλα τα τηλέφωνα είναι δυνατόν να παρακαλουθούνται. Απλά επειδή τρέχουν υποδεέστερων δυνατοτήτων λειτουργικό και εφαρμογές (το πολύ java) και δεν έχουν πολύ δυνατό ή πλούσιο υλικό δεν μπορούν να πετύχουν πολλά όσοι θέλουν να τα παρακολουθήσουν.
Με απουσία γρήγορου επεξεργαστή και μόντεμ, gps, wifi, 3g, nfc, bluetooth, gb ram, gb storage, πολλά mp κάμερα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά
Αντίθετα με όλα τα παραπάνω, με το κατάλληλο λειτουργικό και τις κατάλληλες εφαρμογές φανταστείτε τι μπορεί να υποκλέψει όποιος μπορεί και θέλει.

Νίκος

@snowden Simple phone λεει, οχι android phone.
Εξάλλου το android ειναι χειροτερο σε θεματα ασφαλειας, οποτε οτι και να εχεις μια χαρα παραβιάζεται.

asta na pane re file !

Επίσης και ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζουλιάν Ασάνζ από το 2011 καταγγέλλει ότι τα λεγόμενα και «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (όπως iPhone κ.α.) είναι «παγιδευμένα» έτσι ώστε «οργανισμοί μαζικής κατασκοπείας» ανά τον κόσμο να εμπορεύονται στοιχεία θέσης, διαδικτυακές επισκέψεις, κλήσεις και SMS των χρηστών. Σε ομιλία του στο City University στο Λονδίνο, ο γνωστός χάκερ απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας ότι όποιος έχει iPhone, Blackberry ή χρησιμοποιεί το Gmail «την έχει πατήσει». Ο κος Ασάνζ υποστηρίζει ότι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Καναδάς αναπτύσσουν «συστήματα παρακολούθησης» και η πληροφορία πωλείται σε δικτατορικά αλλά και δημοκρατικά καθεστώτα. Τέλος, ο Ασάνζ είπε ότι η υποκλοπή, αν και νόμιμη(;), οδηγεί σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς επιτήρησης και η δημοσίευση των επίμαχων 287 εγγράφων συνιστά μια επίθεση σε αυτή την μαζική κατασκοπεία ολόκληρων πληθυσμών. Επίσης και δύο επιστήμονες ερευνητές ο Πιτ Γουόρντεν και ο Άλασντερ Άλαν ανακάλυψαν το 2011 ότι έκρυψαν «μεγάλο αδερφό» στα iPhone και iPad. Ένα αρχείο με λεπτομερή δεδομένα για το που βρισκόταν ανά πάσα στιγμή ο χρήστης iPhone και iPad που διαθέτει 3G με λειτουργικό iOS 4, ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι καλούν τους χρήστες να κρυπτογραφήσουν άμεσα τα backup τους μέσω iTunes. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian που έφερε… Συνέχεια »

Batel

@Chris
Με τόσο υψηλό SAR που έχουν τα iphone έχει γίνει ζελέ ο εγκέφαλος τους οπότε μην περιμένεις να σκέφτονται λογικά.
ΥΓ. “Χρήστης Nokia N9” λέει ο άλλος , αρχαιολόγος είσαι? Τραγικό…

petros

παιδια κανενα κινητο δεν ειναι ασφαλες!ηταν στην nsa,εκει υπαρχουν ανθρωποι(μπορει και ο ιδιοςς)που μπορουν να hackaroun τα παντα!αν θελεις ασφαλες κινητο παρε ενα απο αυτ τα nokia το 97-99γιατι νομιζετε τα εχουν οι τρομοκρατες??δεν εχουν ουτε gps για να σε βρουν και πιστεψτε με ενα open source λογισμικο οπως το android ειναι λιγοτερο ασφαλες απο ενα οπως το ios που δεν ειναι

Κώστας

offtopic

Ψωμί δεν έχουν να φάνε κάποιοι, το καινούργιο κινητό κάθε εξάμηνο τους μάρανε.
Ότι θα αποκαλούσαν αρχαιολόγο χρήστη συσκευής με 1 γίγα ram και με μια χαρά χαρακτηριστικά, δεν το περίμενα. Μάλλον πρέπει να συνέλθουμε λίγο, γιατί μας φταίνε οι τράπεζες μετά που παίρνουν τηλέφωνο για απλήρωτα άσκοπα δάνεια. (Και όχι, δεν έχω Ν9).

Chris original

@snowden @apostolos
Προσωπικα δεν εχω κανενα μισος με καμια εταιρεια. Αναφερθηκα καθαρα και μονο στα υλικα και στο λογισμικο της συγκεκριμενης συσκευης. Τα ιδια θα ελεγα ειτε αν ηταν απο αλλη εταιρεια. Εσεις ομως κανατε μια επιθεση που βασιστηκε μόνο σε δικα σας και παντελως αυθαιρετα συμπερασματα (οτι ειμαι χρηστης android, οτι εχω μισος και προηγουμενα με την apple(!), οτι το android ειναι καλυτερο απο το iOS) και μαλιστα το χαρακτηρισατε και ως καφριλα ολο αυτο, ζητωντας και ελεος. Άλλα ειπα, άλλα καταλάβατε. Καθολου καφριλα και κανενα ελεος λοιπον.. (εκ μερους μου τουλαχιστον).

@Baten Δεν ξερω αν φταιει το SAR, η ηλικία ή οτι γενικως οτι εχουμε παψει να σκεφτομαστε λογικα και ηρεμα απαντωντας σε αγνωστους με επιχειρηματα και με ομορφο εμπεριστατωμενο λογο και τροπο.
Παντως, αν προσεξεις και το Ν9 εκτος απο 3.5+ χρονια στην αγορα, εχει επισης αρκετα μεγαλο SAR (1.20)

@Κωστα Πραγματι συμβαινει αυτο και συμφωνω μαζι σου. Αλλά το πως θα ξοδεύει ο καθένας τα χρήματά του ειναι καθαρα προσωπική επιλογη. Άλλος τα ξοδευει σε υπολογιστες, αλλος σε αυτοκινητα/μηχανες, αλλος σε ταξίδια, άλλος στα μπουζούκια. Αν το δεις σαν χόμπυ, εχει νοημα. Ακομη και στην Ελλαδα του 2015.

ownagealiens

Γιατι? Να σας πω εγω γιατι, γιατι ειναι για το πε@ς τα iphones

diecast

οο θεε μου !! NOBODY CARES .

get a life please!

dark ds

Αρχαιολόγος ο Αποστολης επειδή χρησιμοποιεί το ν9;
Το έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου Batel;
Όταν είσαι “τεχνολογικά αμόρφωτος”, μην κρίνεις τους υπόλοιπους.
Φιλικά

Batel

Συγνώμη που έχω κινητό του 2014 με Snapdragon 801 και 3 GB RAM και όχι μια μπαγκατέλα του 2011 , χαχα πλάκα έχετε μερικοί.

dark ds

Τουλάχιστον η μπακατέλα του 11 ακόμα και σήμερα σκρολαρει χωρις λαγκ και κρατάει 40 εφαρμογές LIVE ανοιχτές χωρίς να κλείνει όποιες γουστάρει. Με 1 πυρήνα με 1gb ram. Και δεν ψηνεις κατσίκι μόλις το δουλέψεις λίγο έτσι;..
Μην μιλήσω για το ui που είναι 100 χρόνια μπροστά και εσύ ακόμα πατάς κουμπάκια..!

Πλάκα έχετε μερικά παιδάκια
χαχαχα

Batel

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια. Να μας γράφεις και άλλα τέτοια αστεία για να γελάμε μαζί σου.

dark ds

Ο ορισμος του Straw man.. Και πολυ αξια εδωσα 🙂
Μου θυμιζει το “Ελα παππου να σου δειξω που το εχει η γιαγια”

ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured NSA

Υψηλού προφίλ cyberattack στη Βαλτιμόρη από hackers που χρησιμοποιούν το EternalBlue της NSA

Η κυβέρνηση της Βαλτιμόρης βρίσκεται υπό ransomware επίθεση η οποία έχει κλείσει τα πάντα, από τα email μέχρι τα συστήματα που επιτρέπουν στους κατοίκους να πληρώνουν λογαριασμούς.

Software Edward Snowden

Haven: Εφαρμογή από τον Snowden για την προστασία του laptop σας

Η Haven αποτελεί μια εφαρμογή από τον Edward Snowden, το The Guardian Project, και το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) που έχει σκοπό να ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με αλλαγές στο περιβάλλον του, βασιζόμενο στους αισθητήρες του smartphone.

Software Adobe Apple Dropbox

Πόσο καλά προστατεύουν οι εταιρείες τεχνολογίας τα δεδομένα μας;

Έκθεση του Electronic Frontier Foundation, μιας Ρυθμιστικής Αρχής των ΗΠΑ αναλύει πόσο καλά 26 εταιρείες τεχνολογίας διασφαλίζουν τα δεδομένα των χρηστών τους από την κυβέρνηση.

Internet Hackers NSA WannaCry

Πουλά “τρύπες ασφαλείας” το γκρουπ που διέρρευσε το εργαλείο της NSA

Η ομάδα Shadow Brokers -η οποία ήρθε τελευταία στο προσκήνιο καθώς διέρρευσε το εργαλείο της NSA, το οποίο προκάλεσε την επίθεση του ransomware WannaCry την περασμένης βδομάδα- ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσει να πουλά πληροφορίες για κενά ασφαλείας για να παρεισφρήσει σε browser, ρούτερ και τηλέφωνα.