Edward Snowden, Προσωπική ιδιωτικότητα και μήνυμα προς τις ΗΠΑ

Ένα video με μήνυμα του Edward Snowden έδωσε στη δημοσιότητα το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, ο οποίος μέσα από τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα, σχολίασε το μείζον ζήτημα της προσωπικής ιδιωτικότητας κάνοντας λόγο για τις πρόσφατες αποκαλύψεις του για την κυβέρνηση των ΗΠΑ που έχει δημιουργήσει ένα σύστημα για την μαζική παρακολούθηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως όλοι μας έχουμε αισθητήρες στις τσέπες μας που καταγράφουν το που πηγαίνουμε σε καθημερινή βάση (εννοεί τα smartphones), και πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας το τι σημαίνει αυτό για τον μέσο άνθρωπο. Μεγαλώνουμε χωρίς να έχουμε την ιδέα του τι σημαίνει να έχεις προσωπικές ιδιωτικές στιγμές και πράξεις, να κάνεις οτιδήποτε καθημερινά χωρίς να καταγράφεται και να γνωρίζεις πως ό,τι κάνεις το κάνεις για εσένα χωρίς να καταγράφεται. Ποτέ δεν πρόκειται ο μέσος άνθρωπος να γνωρίσει πως είναι να έχει ιδιωτικές στιγμές χωρίς να καταγράφονται, και αυτό είναι το πρόβλημα. Η ιδιωτική ζωή για τον καθένα μας, έχει σημασία μιας και είναι αυτή που καθορίζει το ποιοί είμαστε και ποιοί θέλουμε να είμαστε.

Επιπροσθέτως αναφέρει πως εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να θέσουμε τις ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας που όλοι μας εμπιστευόμαστε και της κυβέρνησης των ΗΠΑ που την καθορίζει και πως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε πως αν θέλει να μάθει το πως νιώθουμε, το να μας ρωτήσει είναι πολύ φτηνότερο από το να μας παρακολουθεί μυστικά.

Edward Snowden, Edward Snowden, Προσωπική ιδιωτικότητα και μήνυμα προς τις ΗΠΑ

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Σωστος αν μας ρωτησουν θα τους πουμε. Μυστικα απλα ξοδευουν τα λεφτα τους.

kotsios1998

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ γιατι το αξίζει που έκανε κάτι τέτοιο..τελος πια σε παρακολουθήσεις, όλη η Γη μαστίζεται απο διαφθορα ανηθικότητα και αδιαφάνεια

thanos

Πολύ καλά τα λέει… Μπράβο του

Yiannis H.

Ποιο πολοι ανθρωποι σαν τον Snowden λιγοτεροι απο τους Μεγαλους..

minus

great speech with full wiseness

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.