EeePC 900 & Cosmote broadband | Ιντερνετικό ραδιόφωνο on the go

Όταν είμαι στο αυτοκίνητο σπάνια θα ακούσω μουσική από το ραδιόφωνο. Έχω βαρεθεί το repeat των playlists και τις χαζές διαφημίσεις τύπου Jumbo (και πλάτσα και πλούτσα πάρε τα μπρατσάκια σου και φύγαμε για Λούτσα). Ραδιόφωνο θα ακούσω μόνο για ειδήσεις ενώ μουσική, αποκλειστικά από τα δισκάκια μου CD-MP3. Τα βαριέσε όμως και αυτά. Οπότε τι κάνεις; Παίρνεις μαζί σου στο αυτοκίνητο το Asus EeePC 900, συνδέεσε στο ίντερνετ με το Cosmote internet on the go και πατάς play στο WinAmp.

Αφορμή για αυτό το “πείραμα” ήταν σχόλιο του χρήστη kotsios σε αυτό εδώ το post. O kotsios έγραφε “θα μπορούσε καποίος απλά να ακούει ράδιο απο το ίντερνετ στο αυτοκίνητο με στάθμούς από όλο το κόσμο: συνδέουμε την έξοδο κάρτας ήχου του laptop με το ηχοσύστημα του αυτοκίνητου αν είμαστε της πολυτέλιας ενώνουμε κάποιο άλλο μικρουπολογιστή… κάνουμε μια σύνδεση 3G πχ με την cosmote που δίνει μέχρι και 7,2Mbps… ακούμε το αγαπημένο μας στάθμο και οχι μόνο”.

Αυτό ακριβώς έκανα! Πήρα στο αυτοκίνητο το Asus EeePC 900 συνδέθηκα στο ίντερνετ με το broadband της Cosmote (internet on the go) και διένυσα την απόσταση Γλυφάδα – Κορωπί ακούγωντας streaming από το WinAmp. Δείτε το βίντεο.

Techblog on the go
Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Karakatsanis

Καλή φάση! Αλλά, όπως είπες κι εσύ, μακάρι να πέσουν οι τιμές αρκετά στο μέλλον… Πιστεύω την κάμερα να μη τη χειριζόσουν εσύ, αλλά κάποιος άλλος στο αυτοκίνητο!

Πάνας

Καλησπέρα Κώστα!

Νομίζω πως ακόμη είναι πρόωρο αυτό που επιχείρησες.

Καλό ως πειραματισμός, αλλά με τις τιμές της συγκεκριμένης κατηγορίας
ακόμη εκεί που είναι, δεν τραβάει.

Επειδή θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα, αν μπορείς, γράψε μου ένα mail σου.

Θενξ!

cghera

Νομίζω οτι για το δρόμο είναι κάπως ακριβό το ραδιόφωνο από τέτοια σύνδεση. Ούτε ένας σταθμός δεν σου αρέσει από τα FM; Με ένα καλό και μεγάλο MP3 και μερικές καλες λίστες τραγουδιών θα είναι καλύτερα νομιζω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,