Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας

Η ΕΕΤΤ διεξάγει δημόσια διαβούλευση αναφορικά α) με τη διαδικασία άρσης των υφιστάμενων τεχνολογικών περιορισμών για την παροχή υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών στις ζώνες των 900 MHZ και 1800 MHz και β) με τη διαδικασία χορήγησης των αδειών κινητής τηλεφωνίας στη ζώνη των 900 MHz, οι οποίες λήγουν το Σεπτέμβριο του 2012.

Στο πλαίσιο αυτό, η EETT προσκαλεί τους παρόχους, υποψήφιους επενδυτές, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς φορείς, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους για τα ζητήματα αυτά μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2011.

Οι προτεινόμενες διαδικασίες απελευθέρωσης της χρήσης του φάσματος είναι σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Ειδικότερα, οι σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπουν τη διάθεση των ζωνών συχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz για την ανάπτυξη, όχι μόνο συστημάτων GSM, αλλά και συστημάτων UMTS, καθώς και συναφών επίγειων συστημάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

H σχεδιαζόμενη άρση των περιορισμών στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων ασύρματων τεχνολογιών και υπηρεσιών, δικτύων κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, πρόσβασης και περιεχομένου. Επιπλέον, η επέκταση των νέων δικτύων, σε συνδυασμό και με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων, αναμένεται να συνεισφέρει στη διάδοση της κινητής ευρυζωνικότητας στη χώρα μας. Η επωφελής αξιοποίηση των δικτύων μπορεί να επιφέρει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για ολόκληρη την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η δυνατότητα προσφοράς προηγμένων υπηρεσιών φωνής, μεταφοράς δεδομένων και περιεχομένου, τόσο στις πόλεις όσο και σε αραιοκατοικημένες, νησιωτικές και αγροτικές περιοχές, αποτελεί δυναμικό εργαλείο για τη γεφύρωση του «ψηφιακού χάσματος» μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.