Πρόστιμα στον OTE από την EETT

, Πρόστιμα στον OTE από την EETTΤην επιβολή προστίμων στην ΟΤΕ Α.Ε. αποφάσισε σήμερα η ΕΕΤΤ, ως αποτέλεσμα πρόσφατων διαδικασιών ακρόασης κατά τις οποίες διαπιστώθηκε η μερική μόνο συμμόρφωσή του με τα Προσωρινά Μέτρα που του είχαν επιβληθεί στις 7 Ιουνίου 2007 για θέματα Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο- ΑΠΤΒ (Απόφαση ΕΕΤΤ 439/041/7-6-2007).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Απόφαση Προσωρινών Μέτρων της 7ης Ιουνίου, η ΟΤΕ Α.Ε. όφειλε α) να ενεργοποιήσει τους μεριζόμενους και πλήρεις βρόχους που είχαν αιτηθεί καταναλωτές εναλλακτικών παρόχων έως τις 15 Ιουνίου 2007 (πρόστιμο 804.000 ευρώ) και β) να παραδώσει σε εναλλακτικούς παρόχους τα επιπλέον ζεύγη συνδετικού καλωδίου που της είχαν αιτηθεί για την εξυπηρέτηση αιτημάτων τοπικού βρόχου των καταναλωτών μέχρι το τέλος Ιουνίου 2007 (πρόστιμο 2.210.000 ευρώ).

Επιπλέον, η ΕΕΤΤ απηύθυνε Σύσταση στην ΟΤΕ Α.Ε. να απέχει στο μέλλον από συμπεριφορές, οι οποίες συνιστούν παράβαση των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ανταγωνισμού καθώς και τις σχετικές Αποφάσεις της ΕΕΤΤ.

Περαιτέρω, η ΕΕΤΤ αποφάσισε σήμερα την επιβολή και νέων Προσωρινών Μέτρων κατά της ΟΤΕ Α.Ε.(με απειλή επιβολής κυρώσεων), κατόπιν έρευνας στο πληροφοριακό του σύστημα και εξέτασης καταγγελιών των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, για τη μη τήρηση από την πλευρά της ΟΤΕ Α.Ε. των υποχρεώσεών του (κυρίως προθεσμιών) που προβλέπονται στη νέα Προσφορά Αναφοράς για την παροχή ΑΠΤΒ, γνωστή και ως RUO.

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της ΕΕΤΤ, η ΟΤΕ Α.Ε. υποχρεούται επίσης:
α) Να ικανοποιήσει τα εκκρεμή εκπρόθεσμα αιτήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για ενεργοποίηση τοπικών βρόχων, ενεργών και ανενεργών, εντός 5 και 10 εργασίμων ημερών αντίστοιχα.

β) Να υλοποιήσει τα εκκρεμή εκπρόθεσμα αιτήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για παράδοση-ενεργοποίηση των εσωτερικών συνδετικών καλωδίων σε χώρους φυσικής συνεγκατάστασης, εντός 15 εργασίμων ημερών.

γ) Να υλοποιήσει τα εκκρεμή εκπρόθεσμα αιτήματα για κατασκευή φρεατίων υποδοχής παρόχων στα Αστικά Κέντρα της, εντός 30 εργασίμων ημερών.

Επισημαίνεται ότι μέσω της Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν άλλους, εκτός της ΟΤΕ Α.Ε. τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την παροχή σταθερής τηλεφωνίας αλλά και πρωτοπόρων υπηρεσιών όπως το λεγόμενο “γρήγορο” internet, την ΙP τηλεφωνία (VoIP) και συνδρομητική τηλεόραση (IPTV). Στην περίπτωση αυτή, ο Τοπικός Βρόχος δηλαδή το τμήμα του τηλεφωνικού δικτύου που συνδέει το χώρο του συνδρομητή με το Αστικό Κέντρο (Α/Κ) της ΟΤΕ Α.Ε., απελευθερώνεται (“αδεσμοποιείται”) και αποδίδεται με εκμίσθωση χρήσης από την ΟΤΕ Α.Ε. στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο, ο οποίος μπορεί να το χρησιμοποιεί για την παροχή στον συνδρομητή των εν λόγω υπηρεσιών.

Δείτε επίσης:
Ξεπέρασαν τις 150.000 οι xρήστες υπηρεσιών Αδεσμοποίητου Τοπικού Βρόχου
Κώδικας Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.