Ello, το νέο invite-only, anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο

Θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες ώρες μέσα από Facebook ή Twitter το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ονόματι Ello. Το Ello πλασάρεται ως (ένα ακόμη) anti-Facebook social network το οποίο μάλιστα είναι invite-only. Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Paul Budnitz και δεν έχει καθόλου διαφημίσεις.

Σε αντίθεση με το Facebook και τα υπόλοιπα social media, το Ello δεν θέλει να συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του προκειμένου να τα πουλήσει σε διαφημιστές, διότι πολύ απλά όπως είπαμε δεν έχει διαφημίσεις. Όπως αναφέρει ο δημιουργός του, δέχεται καθημερινά πάνω από 27.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους η οποίοι θέλουν να λάβουν πρόσκληση εγγραφής.

ello, Ello, το νέο invite-only, anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο

Το Ello έχει το δικό του μανιφέστο στο οποίο ο δημιουργός του υπόσχεται να μην προσθέσει ποτέ διαφημίσεις ή να πουλήσει πληροφορίες των χρηστών του. Σε περίπτωση που το κάνει αυτό, αναφέρει ότι θα χάσει σχεδόν όλη την κοινότητά του και προσθέτει ότι για όποιον θέλει υπάρχει επιλογή να κάνει delete τον λογαριασμό του.

Αφού δεν θα βγάζει χρήματα από τις διαφημίσεις, θα ζητά ένα μικρό αντίτιμο για να χρησιμοποιήσετε τα νέα featutes του. Κατά βάση όμως η χρήση του θα είναι δωρεάν, και όποιος θέλει πληρώνει για επιπλέον features.

Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα social media, στο Ello δημιουργείς λογαριασμό όπου μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες και διάφορα posts. Σε αντίθεση με το Facebook υποστηρίζει και GIFs. Μπορείς επίσης να σχολιάσεις σε posts, να απαντάς απευθείας σε φίλους και να δεις πόσα views έχει ένα post.

Υπάρχει ένα Noise section το οποίο δείχνει posts από άτομα που δεν γνωρίζετε. Στο μέλλον θα προστεθούν χαρακτηριστικά όπως το μπλοκάρισμα ενός χρήστη, ενσωμάτωση μουσικής και βίντεο με το SoundCloud, private accounts, reposts, iPhone και Android app, @@ private messaging και πολλά άλλα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από προφιλ τυχαίων χρηστών στο Ello

ello, Ello, το νέο invite-only, anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο

ello, Ello, το νέο invite-only, anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο

ello, Ello, το νέο invite-only, anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Freemium social networking.. Yeah, right.
Εδώ έχει αποτύχει ολόκληρο G+ θα πετύχει αυτό;

nikos

@Πάνος who says ότι το google+ έχει αποτύχει?Σίγουρα δεν έχει τους χρήστες του facebook (και λογικό είναι) όμως τα πάει πολύ καλά και κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά ανώτερο από το φατσοβιβλίο!
Πριν με πει κανείς facebook hater να πω ότι χρησιμοποιώ τόσο το facebook όσο και το g+,απλά αυτή είναι η άποψη μου…

ioankav

Προσωπικά μου θυμίζει μία άλλη προσπάθεια, του Diaspora*
Ίδια στοιχεία (απουσία διαφημίσεων, ο χρήστης έχει την “ιδιοκτησία” των δεδομένων του κα).
Όπως ουσιαστικά απέτυχε εκείνο, λογικά και αυτό θα έχει ίδια τύχη….

Πάνος

Νίκο, όταν το + ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΑ μαζεύει κόσμο μέσω youtube και play store και δεν ξέρω και απο που αλλού στο μέλλον, ναι, το θεωρώ αποτυχία. Να δείς που σε 1-2 χρόνια (ίσως και λιγότερο) θα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ G+ προφίλ για ενεργοποίηση android ή δημιουργία gmail. Δεν υπερβάλλω καθόλου και το μέλλον θα με δικαιώσει.

Δημήτρης Κ.

Να υποθέσω η έμπνευση του δημιουργού προήλθε απο την ιδέα της oneplus?

Μιχαλης

@Πανος
Όσοι χρήστες αποφάσισαν να δημιουργήσουν νέο Gmail λογαριασμό και κατά συνέπεια, νέο Google λογαριασμό, δεν είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν profile στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρίας, το Google+.

Σύμφωνα με το Marketing Land, η Google αποφάσισε να καταργήσει αυτή την υποχρεωτική εγγραφή στο Google+, μετά από 2,5 χρόνια περίπου. Πλέον η επιλογή για εγγραφή στο Google+ είναι προαιρετική.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε αρκετά ερωτήματα, σχετικά με το μέλλον του κοινωνικού δικτύου της Google, ενώ πριν ένα μήνα, η Google αποφάσισε να μην εμφανίζει το Google+ profile του συντάκτη των άρθρων που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Anilikos

Και μόνο το γεγονός ότι το Facebook συνεχίζει να αντιγράφει αρειμανίως το Google+ μόνο αποτυχία δεν δηλώνει. Προχθες έβαλε Highlights και σχεδιάζει να βάλει κ δημοσίευση σε συγκεκριμένα πρόσωπα 🙂

Ενδιαφέρον τον elio αν έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό

panos kostagiannis

Κοινωνκα δικτυα,οτι πιο άχρηστο εχει εφευρεσει ο ανθρωπος

Mike89

+1 @panos kostagiannis λες και θέλουμε όλα αυτά για να μιλάμε με τους φίλους μας τα τηλέφωνα δε πιάνουν. Α! και ξέρω ξέρω για να βρούμε τους παλιούς μας γνωστούς… λες και αν θέλαμε να μη τους χάσουμε δε θα σταματάγαμε να μην τους μιλάμε. και ένα τελευταίο γιατί έχω ρέντα σήμερα ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!! ΟΟΟΟΟΟ Θεοι!!! ανακάλυψε ο άνθρωπος τα παιχνίδια στο facebook λες και δεν υπάρχουν γενικά… Τι να πω είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ναι είμαι hater όχι μόνο του facebook είμαι hater γενικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

seo και social media

Το Facebook έχει γίνει εντελώς mass social media και αυτό μπορεί να κουράζει αρκετούς χρήστες του. Πάντα θα υπάρχει ευκαιρία για την δημιουργία πιο private social media ή καθετων social media τα οποία θα δημιουργούνται γύρω από ένα θέμα. Το Ello μπορεί να μην προσφέρει τίποτα περισσότερο σε θέμα λειτουργικότητας, όμως το γεγονός ότι πληρώνεις, έστω και λίγα, για να γίνεις μέλος προδιαθέτει για πιό συνειδημοποιημένους χρήστες.

tech21man

Το G+ ειναι ενα απο τους λογους που παρατησα android κτλ και βρισκω την ησυχια μου. Στο @#$@ολο.

pj

Κανενα invite που θα βρουμε ;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.