Elon Musk, δίνει 10 εκατ. δολάρια για να μην γίνει η τεχνητή νοημοσύνη επικίνδυνη

Elon Musk είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες, είναι ο CEO της ιδιωτικής επιχείρησης εξερεύνησης του διαστήματος SpaceX και της Tesla Motors ενώ έχει ιδρύσει μεταξύ άλλων SolarCity και PayPal. Η ενασχόλησή του με τα κοινά και το μέλλον είναι ιδιαίτερα έντονη, το τελευταίο του project είναι ένας αστερισμός δορυφόρων για παγκόσμιο ίντερνετ.

Θέλει όμως να ασχοληθεί και με την τεχνητή νοημοσύνη η οποία μας απασχολεί ήδη και θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια για περαιτέρω έρευνες οι οποίες επικεντρώνονται στο να είναι η τεχνητή νοημοσύνη ωφέλιμη προς τον άνθρωπο.

Ο Elon Musk, και όχι μόνο, έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Τα 10 εκατομμύρια δολάρια πηγαίνουν στο Future of Life Institute (FLI) για το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να κάνει τους μελλοντικούς υπολογιστές να υπακούνε στον άνθρωπο ακόμη και όταν ξεπεράσουν το δικό μας επίπεδο ευφυίας, και να μην ενεργούν αυτοβούλως όταν αντιληφθούν ότι δεν μας χρειάζονται.

Ωστόσο, ο Elon Musk δεν είναι ο μόνος που φοβάται ότι τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν στο μέλλον, και ο Stephen Hawking είχε δηλώσει ότι ανησυχεί για την τεράστια εξέλιξη που έχει κάνει η τεχνητή νοημοσύνη. Επιστήμονες ανά τον κόσμο έχουν υπογράψει την ανοιχτή επιστολή της FLI που καλεί τους ερευνητές να επικεντρωθούν στο να μείνει η τεχνητή νοημοσύνη “φιλική” για τον άνθρωπο.

elon musk 10 εκατ. για τεχνητή νοημοσύνη, Elon Musk, δίνει 10 εκατ. δολάρια για να μην γίνει η τεχνητή νοημοσύνη επικίνδυνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

skynet is real !!

Panos7GR

Elon Musk, πραγματικά ότι και να πεις για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγα. Οτι start-up έκανε γίνανε υγιείς εταιρείες, πολλές δωρεές σε ιδρὐματα (ΟΚ, συνήθης τακτική για να γλιτώσουν φόρους στο Αμέρικα, αλλά όπως και να έχει μπράβο του) κτλ. Μεγάλη μορφή του τεχνολογικού επιχειρηματικού κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.