Elon Musk και Google επενδύουν δισεκατομμύρια στο δορυφορικό ίντερνετ

Ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του PayPal, CEO της Tesla Motors και της μοναδικής ιδιωτικής επιχείρησης εξερεύνησης του διαστήματος, της Space X έχει δείξει ότι είναι πολυπράγμων. Ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη, τις Hyperloop κάψουλες που αγγίζουν τα 1100 χιλιόμετρα και άλλα πολλά. Τον Νοέμβριο παρουσίασε ένα ακόμη φιλόδοξο σχέδιο για αστερισμό δορυφόρων που θα φέρει παγκόσμιο ίντερνετ.

Ουσιαστικά το project περιλαμβάνει κατασκευή μικρότερων και πιο φθηνών δορυφόρων οι οποίοι θα δίνουν σύνδεση στο internet σε όλα τα μέρη της γης. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Musk έδωσε περισσότερες πληροφορίες λέγοντας ότι το σχέδιό του για δορυφορικό ίντερνετ μπορεί να αγγίξει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και θέλει να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. Θα είναι πολύ πιο οικονομικό και γρήγορο σε σύγκριση με τα επίγεια συστήματα που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Επιπλέον ο Musk θεωρεί ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή για να στείλουμε το ίντερνετ και στον Άρη όταν ξεκινήσει η μετοίκηση του ανθρώπου εκεί. Θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας της Γης με τον Κόκκινο Πλανήτη.

Εξίσου ενδιαφέροντα νέα μαθαίνουμε σήμερα, καθώς οι πληροφορίες της The Wall Street Journal θέλουν τη Google να επενδύει στο φιλόδοξο σχέδιο της Space X προσφέροντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δηλαδή το ένα δέκατο του συνολικού κόστους. Άλλωστε τεχνολογικός γίγαντας έχει δείξει το ενδιαφέρον του για παγκόσμιο ίντερνετ μέσα από το Project Loon.

Οι περίπου 700 μικρο-δορυφόροι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη σε ύψος μόλις 750 μιλίων, πολύ πιο χαμηλά από τα συνηθισμένα 22.000 μίλια.

google 1 δισεκατομμύριο για δορυφορικό ιντερνετ, Elon Musk και Google επενδύουν δισεκατομμύρια στο δορυφορικό ίντερνετ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Γειά εμάς εδώ στην Ελλάδα είναι αδιάφορο. Έχουμε το free wifi του Σαμαρά, και σε λίγο καιρό και free tablet ή laptop, αναλόγως τα γούστα μας. :Ο 😉 :@

kapoios

Α ώστε του Σαμαρά είναι αυτό το δίκτυο που πιάνω παντού με το λάπτοπ… τώρα εξηγούνται όλα… το κωδικό δεν έχω… αν μπορείς στείλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.