Elon Musk: Να βομβαρδίσουμε τον Άρη για να γίνει κατοικήσιμος

O Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του PayPal, CEO της Tesla Motors και της μοναδικής ιδιωτικής επιχείρησης εξερεύνησης του διαστήματος, της Space X έχει δείξει ότι δεν στερεύει ποτέ από ιδέες. Ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη, τις Hyperloop κάψουλες που αγγίζουν τα 1100 χιλιόμετρα και φυσικά το διάστημα.

Αυτή τη φορά βρέθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, και για μια ακόμη φορά τάραξε τα νερά με τις τρελές του ιδέες. Ο Musk μίλησε για την μετοίκηση του ανθρώπου στον Άρη, μια προσπάθεια που βρίσκεται υπό μελέτη εδώ και καιρό και θεωρείται απαραίτητη για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Να θυμίσουμε ότι ο Musk έχει αποκαλύψει το μεγαλεπίβολο σχέδιό του για την ίδρυση αποικίας 80.000 ατόμων στον Άρη, με την αρχική αποστολή 10 ανθρώπων που θα προετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις για τους μελλοντικούς κατοίκους.

Βομβαρδισμός με θερμοπυρηνικές κεφαλές

Η ιδέα του Musk για να γίνει ο Κόκκινος Πλανήτης κατοικήσιμος είναι να τον βομβαρδίσουμε με θερμοπυρηνικές κεφαλές στους πόλους, κάτι που θα είχε ως συνέπεια να λιώσει μία ποσότητα από το διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται παγωμένο στις δύο αυτές περιοχές, και να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρά του.

Με αυτόν αυτόν τον τρόπο η ατμόσφαιρα θα αποκτούσε αρκετά μεγάλο πάχος ώστε να αρχίσει να εγκλωβίζει ένα μέρος της θερμότητας του Άρη. Θεωρητικά, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη, επιτρέποντας επομένως την παρουσία νερού σε υγρή μορφή.

Εάν λοιπόν προχωρήσουμε στον βομβαρδισμό του Άρη, θέτουμε σε λειτουργία έναν παρόμοιο μηχανισμό με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο οποίος αναλαμβάνει να διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε ήπια επίπεδα. Ο μηχανισμός θα γινόταν αυτοτροφοδοτούμενος γιατί, όσο περισσότερος πάγος θα έλιωνε, τόσο περισσότερο CO2 θα απελευθερωνόταν, ώστε να αυξηθεί κι άλλο η θερμοκρασία και να επαναληφθεί ο ίδιος κύκλος, σύμφωνα πάντα με το όραμα του Musk.

Οι αντιδράσεις

Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα φαίνεται να μην είναι σύμφωνη με τις ιδέες του Elon Musk επικαλούμενη την έκλυση της ραδιενέργειας που θα προκαλούσε ο βομβαρδισμός, και επομένως τη μόλυνση που θα προκαλούσε στον Κόκκινο Πλανήτη. Από την πλευρά της η Nasa δήλωσε ότι η τακτική της είναι να προωθεί την εξερεύνηση του Ηλιακού Συστήματος με μεθόδους που προστατεύουν τα υπό εξερεύνηση περιβάλλοντα και την φυσική τους κατάσταση.

Elon Musk: Να βομβαρδίσουμε τον Άρη για να γίνει κατοικήσιμος, Elon Musk: Να βομβαρδίσουμε τον Άρη για να γίνει κατοικήσιμος

Elon Musk: Να βομβαρδίσουμε τον Άρη για να γίνει κατοικήσιμος, Elon Musk: Να βομβαρδίσουμε τον Άρη για να γίνει κατοικήσιμος

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

αυτα ειναι καλημερα σας κ μπαμ.ασχημα ξεκιναμε.κ μετα οι αλλοι ψαχνουν κ για εξωγηινους να ειναι λιγο σαν εμας να μην μεινει ακριδα πανω στην γη.

tech21man

Εχω ακουσει και εχω ακουσει πατατες…

Δεν διαφωνω με τα περι τεχνητης νοημοσυνης αλλα αυτο ηδη, του ειπανε για ραδιενεργεια…Τελος παντων…

One

Elon Musk θαυμάζω τα αυτοκίνητα σου αλλα εδώ τα παραλές. Το θεμα είναι να κάνουμε τη γη που μένουμε ένα καλύτερο μερος και ας αφήσουμε τους αλλους πλανητες…

Gvirginia

@One Ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια θέλει να επεκτείνεται, να κατακτά. Πάντως πώς θα κάνουμε τη Γη καλύτερο μέρος όταν έχουν γίνει τόσες μελέτες οι οποίες λένε πως στο μέλλον “Δε θα χωράμε”.

wrangler10

Τον Άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια τον τρώει το κεφαλάκι του και θα το φάει στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.