Elon Musk, θέλει να δημιουργήσει δικό του αστερισμό δορυφόρων για παγκόσμιο ιντερνετ

Ο Elon Musk συζητά με ανώτερα στελέχη της βιομηχανίας δορυφόρων, για την κατασκευή μικρότερων και πιο φθηνών δορυφόρων οι οποίοι θα δίνουν σύνδεση στο internet σε όλα τα μέρη της γης. Σύμφωνα λοιπόν με ανώνυμες πηγές, ο Musk συνεργάζεται με τον Greg Wyler, πρώην στέλεχος της Google, ο οποίος ίδρυσε μια νέα εταιρεία με το όνομα WorldVu Satellite.

Σε συνομιλίες με ανώτατο στέλεχος της βιομηχανίας δορυφόρων, οι Messrs, Musk και Wyler μίλησαν για το ενδεχόμενο της εκτόξευσης 700 δορυφόρων, όπου ο καθένας θα ζυγίζει λιγότερο από 120 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι θα ζυγίζουν λιγότερο από το μισό του πιο ελαφρύ δορυφόρου τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιείται σήμερα. Επίσης ο αστερισμός των 700 δορυφόρων θα είναι 10 φορές μεγαλύτερος από κάθε άλλο αστερισμό δορυφόρων σήμερα.

Ο Musk είναι CEO μια ιδιωτικής επιχείρησης εξερεύνησης του διαστήματος, την Space X, η οποία θα μπορούσε να εκτοξεύσει δορυφόρους, αν το project πάρει σάρκα και οστά. Αλλά το όλο εγχείρημα θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια τουλάχιστον και έτσι θα έχει να αντιμετωπίσει, εκτός των οικονομικών, μεγάλα τεχνικά και νομικά προβλήματα.

Το να χτίσεις το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει και θα δοκιμάζει τους δορυφόρους είναι μια μακρά διαδικασία, και επιπλέον η WorldVu πρέπει και αυτή να κανονίσει τις συχνότητες που θα χρησιμοποιεί σε συνεννόηση με άλλες εταιρείες.

Ο Wyler δούλευε για την Google σε παρόμοιο πρόγραμμα, αλλά άφησε την εταιρεία γιατί πίστευε ότι ο μεγάλος κατασκευαστής λογισμικού δεν είχε την κατάλληλη τεχνογνωσία όσο αφορά την κατασκευή δορυφόρων.

ellon muck internet satellites, Elon Musk, θέλει να δημιουργήσει δικό του αστερισμό δορυφόρων για παγκόσμιο ιντερνετ

ellon muck internet satellites, Elon Musk, θέλει να δημιουργήσει δικό του αστερισμό δορυφόρων για παγκόσμιο ιντερνετ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης , έχει αποδείξει με πράξεις ότι μπορεί να κάνει αυτό που ή άλλη αποφεύγουν, του αξίζει κάθε επιτυχία , μακάρι να πετύχει το project.

VasiliS4mini

Αυτά είναι… Να είσαι στην έρημο Σαχάρα και να έχεις χαθεί, τσουπ παίρνεις τηλέφωνακι μέσω whatsapp και έρχονται και σε σώζουν. Αν έχει και ενσωματωμένο ηλιακό συλλέκτη το κινητό για αυτονομία τότε σούπερ.

Αγγελος

Αν σκεφτει κανεις οτι μιλαμε για τη διανοια πισω απο την pay-pal αλλα και την πιο εξελιγμενη αυτοκινητοβιομηχανια ηλεκτροκινητων Tesla. Ο τυπος τα σπαει και του αξιζει καθε επιτυχια.
Μπραβο του. Αν σχεφτονταν ετσι ολοι οι δισεκατομμυριουχοι του κοσμου, ο πλανητης μας, σιγουρα θα ηταν ενας καλυτερος τοπος.

BraveNewWorld

Ο τύπος ειναι το υπόδειγμα του σωστού επιχειρηματία που νοιάζεται για την ανθρωποτητα. μην ξεχνάμε οτι έχει δώσει όλες τις πατέντες της Tesla motors για εκμετάλευση απο οποίον τις χρειαζεται. Μακάρι να πετύχει σε οσα κανει μονο μπροστα μπορεί να παει τον κοσμο

Panagiotis

Πολυ καλο ολο αυτο,ευχομαι να γινει πραγματικοτητα γιατι το ιντερνετ ειναι χρησιμο.

Kostas

@BraveNewWorld ο σωστός επιχειρηματίας που νοιάζεται για την ανθρωπότητα ψάχνει ιδέες να ταΐσει τον κόσμο και να εξαλείψει ασθένειες !
Φυσικά και μ αρέσουν οι δουλείες του αλλά είναι μπίζνες και καθαρά μπίζνες,η θεοποίηση είναι περιττή.
Εσένα μπορεί να σε εχει πείσει ο Σαμαρας οτι 10 λεπτά Ιντερνετ είναι το ιδιο με ενα καρβέλι ψωμί αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.