O Eric Schmidt της Google, στη Βορεια Κορέα

Ο Eric Schmidt της Google συνεχίζει να πιέζει την Βόρεια Κορέα για την πρόσβαση στο διαδικτυο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην περιοχή, όπου οι περισσοτεροι πολίτες περιορίζονται σε μια αυστηρά ελεγχόμενη εγχώρια υπηρεσία intranet στο Bloomberg ανακοινωσε, “Καθώς ο πλανητης μας αυξανει μερα με τη μερα τις δυνατοτητες καθε τυπου διασυνδεσης, η απόφασή της Βορειας Κορεας να απομονωθει θα επηρεάσει κατ’επεκταση τον φυσικό τους κόσμο”.

, O Eric Schmidt της Google, στη Βορεια Κορέα

Ο Schmidt δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη του, “Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάτι ούτως ωστε να καταστεί δυνατό για τους πολιτες να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, πραγμα για το οποίο η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δεν έχει κανει απολυτως τιποτα. Ήρθε η ώρατώρα να ξεκινήσουν ή να παραμείνουν πίσω”.

Ο Schmidt συνέχισε μιλωντας για το πιο δημοφιλές κινητό δίκτυο της Βόρειας Κορέας ( το οποίο φιλοξενει περίπου ένα εκατομμύριο συσκευες κινητων τηλεφωνων ) πιστεύοντας οτι θα μπορούσε εύκολα να ρυθμιστεί ώστε να επιτρέψει στους συνδρομητές του πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

“Ειναι πολυ ευκολο να το πετυχουμε αυτο” ειπε ο Schmidt που ενώ οι προσπάθειες του επικεντρώθηκαν στην προώθηση της πρόσβασης στο διαδίκτυο, ο συνοδος του στο ταξίδι, πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Μπιλ Ρίτσαρντσον, προσπαθούσε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ενος κρατουμένου αμερικανού τουρίστα απο το καθεστως.

Δυστυχώς, το Reuters αναφέρει ότι Ρίτσαρντσον δεν καταφερε να συναντηθεί με τον ανθρωπο αυτο και μαζι με τον Schmidt εγκατέλειψαν τη χώρα χωρις να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του.

Το ταξιδι αυτο μαλλον δεν πραγματοποιηθηκε από ότι φαίνεται για την προσβαση των Βορειοκορεατών στον παγκόσμιο ιστό.

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.