ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας απασχόλησε το ζήτημα των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) εντός των χωρών της ΕΕ. Τελικά όμως σήμερα αποφασίστηκε επίσημα και οριστικά από τα 28 κράτη-μέλη ότι καταργούνται από 15 Ιουνίου του 2017 οι χρεώσεις για όσους ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η νέα συμφωνία επήλθε μετά από μήνες συζητήσεων και εισάγει τους πρώτους κανόνες του λεγόμενου net neutrality στην Ευρώπη. Με βάση την συμφωνία, οι εταιρείες εντός της ΕΕ δεν επιτρέπεται πλέον να μπλοκάρουν online περιεχόμενο, εφαρμογές ή υπηρεσίες. Ο κανονισμός αυτός σύμφωνα με την ΕΕ θα βοηθήσει κάθε Ευρωπαίο να έχει πρόσβαση στο ανοιχτό ίντερνετ.

Αρχικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εισηγηθεί ο περιορισμός των χρεώσεων roamning να επιβληθεί από το 2016, αλλά οι χώρες της ΕΕ ζήτησαν να μπει σε εφαρμογή αργότερα. Τελικά οι δυο πλευρές συμφώνησαν για τον Ιούνιο του 2017.

Ουσιαστικά η συμφωνία σημαίνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες (εντός της ΕΕ), να χρησιμοποιούν τα κινητά τους και να χρεώνονται σε κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα, όπως θα χρεώνονταν στην χώρα τους.
ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017, ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Ε και? Εμας τι μας νοιάζει αυτα ειναι για τους ευρωπαιους!

Alucard

Σωστός!

χρηστος

Μα οι αλλοι θελουμε να φυγουμε απο Ευρωπη-Ευρω…τι μας το λετε;;;

Minas

Μέχρι τότε θα έχουμε <> ως χώρα και θα σηκώσουμε δικό μας δορυφόρο τηλεπικοινωνιών. Υπομονή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet roaming

Άνοιξε ο δρόμος για την κατάργηση του roaming από 15 Ιουνίου

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για μηνύματα, κλήσεις και ίντερνετ, όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Internet roaming

Τέλος στις χρεώσεις roaming περιαγωγής

Σήμερα το πρωί η ΕΕ προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία για την λήξη των χρεώσεων roaming μέσα στα σύνορα της Ένωσης. Από 15 Ιουνίου 2017, όλοι οι χρήστες κινητών των 28 χωρών μελών, δεν θα πληρώνουν επιπλέον, όταν χρειαστεί να ταξιδέψουν σε κάποια από τις υπόλοιπες 27 χώρες.

Internet roaming

ΕΕ: Δεν καταργεί τελικά τις χρεώσεις roaming

Τελικά η ΕΕ ακύρωσε τα σχέδιά της για κατάργηση χρεώσεων roaming και προτείνει νέους κανονισμούς όπως το neutrality στις ΗΠΑ με κάποιες εξαιρέσεις σε μερικές περιπτώσεις. Αντί για το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατάργησης των χρεώσεων περιαγωγής προτείνει μια μέση λύση που θα επιτρέψει στους παρόχους να συνεχίσουν να χρεώνουν περισσότερα κατά την χρήση του κινητού στο […]