Τέλος στις χρεώσεις roaming περιαγωγής

Σήμερα το πρωί η ΕΕ προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία για την λήξη των χρεώσεων roaming μέσα στα σύνορα της Ένωσης. Από 15 Ιουνίου 2017, όλοι οι χρήστες κινητών των 28 χωρών μελών, δεν θα πληρώνουν επιπλέον, όταν χρειαστεί να ταξιδέψουν σε κάποια από τις υπόλοιπες 27 χώρες.

Οι διαβουλεύσεις, που κρατούν εδώ και χρόνια, έληξαν μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ένα σύμφωνο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των εκπροσώπων Κομισιόν.

Μέλος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε πως οι πολίτες της ΕΕ περίμεναν τον Ιούνιο του 2017 να λήξουν οι χρεώσεις roaming. Πλέον οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο τέλος τους και αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Αυτή θεωρείται ως μια πολύ σημαντική νίκη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η συμφωνία μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου προβλέπει:

– €0.032 για φωνητικές κλήσεις αντί για €0.04 που είχε προταθεί

– Σταδιακή μείωση από €7.7 (15/06/2017) σε €6 (01/01/2018), €4.5 (01/01/2019), €3.5 (01/01/2020), €3 (01/01/2021), €2.5 (01/01/2022) ανά gigabyte αντί για 0.0085 ανά megabyte (ή €8.5 ανά gigabyte)

– €0.01 για αποστολή μηνυμάτων

Αυτό που μένει πλέον είναι η έγκριση από την Επιτροπή Βιομηχανίας, το Κοινοβούλιο ως σύνολο και τους υπουργούς των χωρών, πριν γίνει η εφαρμογή σε λίγους μήνες.

eu roaming, Τέλος στις χρεώσεις roaming περιαγωγής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Αυτό με τη σταδιακή μείωση δεν το καταλαβαίνω. Έλεος πια δε μας φτάνανε οι εγχώριοι πολιτικοί μας φορτώνει και η ΕΕ με τα δικά της. Ωραία ένωση.. έτσι κάνουν και οι ΗΠΑ ή η Ρωσική ομοσπονδία;

Vasilist

Είναι πολύ καλή κίνηση αυτή και σημαντική πρόοδος για την ΕΕ, όσο για την σταδιακή μείωση είναι σχεδόν αναγκαία όταν έχεις να κάνεις με κολοσσούς εταιρείες με μεγάλη οικονομική δύναμη, η σταδιακή μείωση τους έρχεται πιο γλυκιά από το να κόψεις κάτι μαχαίρι.
Μιλάμε για δις δεν θα το δέχονταν έτσι εύκολα.

Humble opinion

Δηλαδή από το καλοκαίρι του 2017 θα συμφέρει να πάμε στη Γαλλία ή στη Γερμανία, να κάνουμε ένα συμβόλαιο με τις παροχές της χώρας εκεί, όπου φυσικά τα συμβόλαια κινητής είναι αρκετά φθηνότερα και πλέον να το μεταφέρουμε στην Ελλάδα έτσι ώστε να έχουμε πραγματικά φθηνή κινητή τηλεφωνία?
Αυτό πως άραγε θα επηρεάσει την οικονομική πολιτική των ελληνικών εταιρειών, όσον αφορά στα συμβόλαια και τις προσφορές τους? Μεγάλο πλέον το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πραγμάτων στην κινητή στην Ελλάδα. Ίσως τελικά να αποκτήσουμε ένα φθηνό αγαθό από σπόντα (σίγουρα χωρίς την πρότερη συναίνεση των ελληνικών εταιρειών).

judas

@ Humble opinion αυτο δεν νομιζω να γινει διοτι απ οσο γνωριζω σε ορισμενες εταιρειες στο εξωτερικο ηδη εχουν ως ορο τον 1 μηνα συνεχομενης περιαγωγης.Αρα αυτο θα επεκταθει σε ολες τις εταιρειες .

NtinosMD

Αντε να πας και να κανεις συμβολαιο Γερμανια. Γαλλια… ο μηνιαιος λογαριασμος που θα ερχεται ? Στην οδο Ανεξαρτησιας 45 της Κωλοπετινιτσας Αγρινιου ?

Αναργυρος

Για να κανεις συμβόλαιο πλέον με οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού πρέπει να μένεις και εκεί ή να εργάζεσαι ή να είσαι φοιτητής.Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο απλό να πας και να κανεις έτσι συμβόλαιο αλλιώς όλοι αυτό θα έκαναν.

Katsantour

Μη λετε το μακρυ σας και το κοντο σας ο νομος θα εχει δεικλιδες και πολιτικη ορθης χρησης για να μην κανει ο καθενας συμβολαιο οπου γουσταρει, δεν θα μπορει καπιος να χρησιμοποιει το συμβολαιο του περισσοτερες μερες σε χωρα του εξωτερικου απο την χωρα στην οποια το εχει συναψει

MG

Τα κάνουν τώρα που είναι η ΕΕ υπό διάλυση…χαχαχα.

mixtri

Είδατε ο Έλληνας; Εδώ λέει για roaming και ο Ελληναράς σκέφτηκε πως θα κάνει αρπαχτή. Δε μας σώζουν ούτε 1000000000000 μνημόνια.

M.G.

@mixtri, αυτό!

Γιωργος

Μια ερωτηση μηπως γνωριζει καποιος. Εγω που εχω συμβολαιο με 3GB internet το μηνα θα εχω το ιδιο και οταν παω διακοπες πχ στη Γαλλια; Θα καταναλωνω τα GB μου σαν να ειμαι στην Ελλαδα;

Πάνος

Γιώργο σε όσα συμβόλαια πλέον έχουν δωρεάν roaming έστω και σε λίγες περιοχές χρησιμοποιείς κανονικά το προγραμμα σου. Άρα ναι.

TNT

Θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας και περιορισμοί στην χρονική παραμονή μιας σύνδεσης σε περιαγωγή,κάτι αντίστοιχο που ισχύει και με τα αυτοκίνητα.Δηλαδή θα μπορείς μια Ελληνική σύνδεση να την χρησιμοποιείς χωρίς επιπλέον χρέωση σε άλλη Ευρωπαική Χώρα πχ για 1-2 Μήνες ,μετά θα χρεώνεσαι κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet roaming

Άνοιξε ο δρόμος για την κατάργηση του roaming από 15 Ιουνίου

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για μηνύματα, κλήσεις και ίντερνετ, όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Internet roaming

ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας απασχόλησε το ζήτημα των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) εντός των χωρών της ΕΕ. Τελικά όμως σήμερα αποφασίστηκε επίσημα και οριστικά από τα 28 κράτη-μέλη ότι καταργούνται από 15 Ιουνίου του 2017 οι χρεώσεις για όσους ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Internet roaming

ΕΕ: Δεν καταργεί τελικά τις χρεώσεις roaming

Τελικά η ΕΕ ακύρωσε τα σχέδιά της για κατάργηση χρεώσεων roaming και προτείνει νέους κανονισμούς όπως το neutrality στις ΗΠΑ με κάποιες εξαιρέσεις σε μερικές περιπτώσεις. Αντί για το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατάργησης των χρεώσεων περιαγωγής προτείνει μια μέση λύση που θα επιτρέψει στους παρόχους να συνεχίσουν να χρεώνουν περισσότερα κατά την χρήση του κινητού στο […]