Ευρωπαϊκή Ένωση και Ν.Κορέα συνεργάζονται για να αναπτύξουν το 5G

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο επιστημών της Νότιας Κορέας υπέγραψαν μια συμφωνία προκειμένου να μοιραστούν το know-how σχετικά με την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς του mobile internet ή αλλιώς 5G, καθώς και να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο που θα έχει στο δίκτυο επικοινωνιών και το cloud computing.

H Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 7 χρόνια στο 5GPPP (5th generation Public Private Partnership). Ωστόσο θα συμμετέχουν και οι ευρωπαικές βιομηχανίες οι οποίες θα διαθέσουν επενδύσεις που είναι πενταπλάσιες από το ποσό της EE.

Το όραμα για το 5G πάει παραπέρα από την παροχή μόνο μιας γρήγορης υπηρεσίας internet, αν και αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών. Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν μια HD ταινία διάρκειας μιας ώρας μέσα σε 6 δευτερόλεπτα, πράγμα που θα πλησιάζει την επίδοση των οικιακών συνδέσεων με fiber.

Η ιδέα για το 5G δεν έχει στόχο μόνο την αύξηση των ταχυτήτων και του bandwidth αλλά θα είναι απαραίτητη για την δημιουργία έξυπνων πόλεων, όπως το Songdo της Νότιας Κορέας. Θα επιτρέπει στα κτίρια, στα οχήματα και στις υποδομές να επικοινωνούν και να υπάρχει διαδραστικότητα μεταξύ τους.

Το 5G υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμο στην αγορά περίπου στο 2020-2030, οπότε δεν αναμένουμε να το δούμε ακόμη στις επόμενες γενεές κινητών.

, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ν.Κορέα συνεργάζονται για να αναπτύξουν το 5G

, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ν.Κορέα συνεργάζονται για να αναπτύξουν το 5G

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos Vs

Λογικη εξελιξη, καμια εκπληξη.

Vassilis Papathanasiou

λογική εξέλιξη που όλοι περιμένουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.