EE: Προειδοποιεί να κλείσουμε το Facebook αν θέλουμε ιδιωτικότητα

Πολύς λόγος γίνεται ειδικά τον τελευταίο καιρό για το πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο, ειδικά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook το οποίο μετρά πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον πλανήτη.

Όσον αφορά στους Ευρωπαίους πολίτες η Κομισιόν λέει ότι πρέπει να κλείσουν τους λογαριασμούς στο Facebook αν δεν θέλουν τα προσωπικά τους δεδομένα να παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ΕΕ διαπίστωσε ότι η ισχύουσα νομοθεσία “Safe Harbour” δεν μπορεί να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Μετά τα όσα έγιναν με τις αποκαλύψεις του Snowden το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των αρμόδιων οργάνων και βλέπουμε όλο και πιο συχνά να εκφράζονται προειδοποιήσεις προς τους χρήστες. Κατά τη διάρκεια δίκης γι το εάν τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ είναι ασφαλή όταν στέλνονται στις ΗΠΑ, ο δικηγόρος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν ανέφερε ότι η λύση είναι να κλείσει κάποιος τον λογαριασμό του.

Μετά από σχετική ερώτηση, η Κομισιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει στο δικαστήριο ότι οι κανονισμοί Safe Harbour παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια στους Ευρωπαίους πολίτες.

Η υπόθεση “the Facebook data privacy case” που εξετάζεται από το δικαστήριο, εξετάζει κατά πόσο το ισχύον πλαίσιο του Safe Harbour καλύπτει την μεταβίβαση δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ. Χωρίς το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, είναι παράνομο να βγαίνουν τα δεδομένα εκτός Ευρώπης. Στην συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα υπάρχουν κατηγορίες κατά Apple, Facebook, Microsoft, Microsoft-owned Skype και Yahoo

Μετά τις αποκαλύψεις Snowden αναφέρεται ότι τα δεδομένα των Ευρωπαίων που είναι στα χέρια αμερικάνικων εταιρειών, πέρασαν στα χέρια της NSA, πράγμα που σημαίνει ότι το Safe Harbour δεν εφαρμόζεται και δεν μπορεί να προστατέψει τα δεδομένα. Χώρες όπως η Πολωνία και η Ιρλανδία τάσσονται υπέρ των επιχειρημάτων αυτών.

Το Facebook από την πλευρά του αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

εε προειδοποιεί για Facebook, EE: Προειδοποιεί να κλείσουμε το Facebook αν θέλουμε ιδιωτικότητα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis7815

Προφανώς στην μέση του άρθρου εννοείετε Κομισιόν και όχι Κονσομασιόν…..όχι ότι δεν είναι αλλά τέλος πάντων….δαίμων τυπογραφείου

alxgiann

Εντάξει, ιδιωτικότητα δεν υπάρχει πλέον. Άσχετα με το Facebook, ότι και να κάνεις στο ίντερνετ, κάποιοι, κάπου το καταγράφουν. Απλώς το Facebook είναι η επιτομή του παραπάνω. Προσωπικά, έχω σταματήσει να το χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο. Δεν μου έλειψε καθόλου.

dim

Να τους κλείσετε μπάς και μπορέσουμε κι εμείς να πάρουμε μέρος σε κανά διαγωνισμό του techblog, που αρνούμαστε να φτιάξουμε facebook χρόνια τώρα.

techblog = youtube = google+ = tech heads. Αμαρτία.

Και στο κάτω κάτω, αν είναι να φακελωθείς, φακελώσου στη μελλοντική Skynet που σε φακελώνει θές δε θές και όχι οικειοθελώς στις δευτεράτζες.

Resistance is futile

NZ

2 μήνες χωρίς το φατσοβιβλίο! Ηρεμία! Όχι ότι το χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα, αλλά και που υπήρχε…!
Πάντως όσοι από εσάς έχετε σκοπό να διαγράψετε το profile σας, το φατσοβιβλίο σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε backup όλο το ιστορικό σας. Τουλάχιστον ας υπάρχει στην άκρη, ποτέ δεν ξέρεις!
Μπράβο στην ΕΕ πάντως. Δεν ξέρω και δεν με απασχολούν οι λόγοι πάνω στους οποίους το είπε, αλλά ήταν ξεκάθαρο!

mrk

Ακομα κι αν δεν εχεις μπει στον κοσμο της τεχνολογιας χαχαχα;

Makis

@ dim

Καλά τα λες…γιατί ζητάει να κάνεις και τα 3 (σχόλιο, share στο fb, και subscribe στο youtube), όχι 1 ή 2 από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.