ΕΕ: Δεν καταργεί τελικά τις χρεώσεις roaming

Τελικά η ΕΕ ακύρωσε τα σχέδιά της για κατάργηση χρεώσεων roaming και προτείνει νέους κανονισμούς όπως το neutrality στις ΗΠΑ με κάποιες εξαιρέσεις σε μερικές περιπτώσεις. Αντί για το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατάργησης των χρεώσεων περιαγωγής προτείνει μια μέση λύση που θα επιτρέψει στους παρόχους να συνεχίσουν να χρεώνουν περισσότερα κατά την χρήση του κινητού στο εξωτερικό.

Όσο για το net neutrality, θα ρυθμίζει τις διακρίσεις που γίνονται στην πρόσβαση στο ίντερνετ. Η απόφαση της κατάργησης των χρεώσεων roaming που ψηφίστηκε αρχές του 2014, μπαίνει στον πάγο τουλάχιστον μέχρι το 2018 όταν θα επανεξεταστεί το ζήτημα και θα θεσμοθετηθούν νόμοι υπέρ ή κατά της κατάργησης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την ΕΕ και μεγάλο πλήγμα για τους χρήστες. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι πολλοί πάροχοι έχουν ήδη θεσπίσει χαμηλότερες χρεώσεις για εξωτερικό.

εε δεν καταργεί roaming, ΕΕ: Δεν καταργεί τελικά τις χρεώσεις roaming

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Έχουν τουλάχιστον μια δικαιολογία της προκοπής για αυτό;

cmvrgr

τι περιμένατε ότι οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο και έχουν αγοράσει τις περισσότερες εταιρίες κινητής θα κάνανε κάτι που θα έριχναν τα κέρδη τους…

Και να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη δεν είναι Αμερική. Μόνο ενωμένη δεν είναι.

Makis

Σιγά μην χρησιμοποιούμε roaming. What’sapp και viber να ‘ναι καλά…Όλα τα ξενοδοχεία έχουν free internet πλέον…

cmvrgr

Άρα η mysim2go που έχω δεν χάνει την αξία της. Παραμένει η καλύτερη δυνατή λύση για άμεση επικοινωνία από άλλη χώρα όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό.

Δημήτρης Μ.

εγώ που χρησιμοποιώ roaming πάντως γιατί χρειάζομαι τηλεφωνική επικοινωνία από το εξωτερικό πιστεύω όιτ όντως είναι πλήγμα για τους χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet roaming

Άνοιξε ο δρόμος για την κατάργηση του roaming από 15 Ιουνίου

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για μηνύματα, κλήσεις και ίντερνετ, όταν ταξιδεύουν εντός της ΕΕ.

Internet roaming

Τέλος στις χρεώσεις roaming περιαγωγής

Σήμερα το πρωί η ΕΕ προχώρησε σε μια ιστορική συμφωνία για την λήξη των χρεώσεων roaming μέσα στα σύνορα της Ένωσης. Από 15 Ιουνίου 2017, όλοι οι χρήστες κινητών των 28 χωρών μελών, δεν θα πληρώνουν επιπλέον, όταν χρειαστεί να ταξιδέψουν σε κάποια από τις υπόλοιπες 27 χώρες.

Internet roaming

ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας απασχόλησε το ζήτημα των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) εντός των χωρών της ΕΕ. Τελικά όμως σήμερα αποφασίστηκε επίσημα και οριστικά από τα 28 κράτη-μέλη ότι καταργούνται από 15 Ιουνίου του 2017 οι χρεώσεις για όσους ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.